بین الملل تابناک: ترور نافرجام مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، بازتاب گستردهای در سطح منطقهای و بین المللی به همراه داشته است و کارشناسان و تحلیلگران بین المللی از زوایای مختلفی به این ماجرا پرداخته اند. برخی این ترور را تلاش نافرجام مخالفان الکاظمی برای حذف او میدانند و برخی دیگر آن را طراحی شده از سوی شخص نخست وزیر تلقی میکنند.
در اولین واکنش ها «ابوعلی العسکری» مسئول امنیتی «گردان های حزب الله عراق»، طرح سوء قصد به جان نخست وزیر این کشور را حرکتی نمایشی دانست.
العسکری بامداد یکشنبه در کانال تلگرام خود نوشت: بازی کردن نقش قربانی از شیوه های نخ نمایی است که به تاریخ پیوسته است.
«محمود الربیعی» سخنگوی دفتر سیاسی «جنبش الصادقون» عراق نیز در توئیتی نوشت: همان طور که پیش بینی می شد، انفجار ساختگی و شلیک هوایی با هدف پوشش جنایت های دیروز و مشغول کردن افکار عمومی است.
الربیعی افزود: هسته اطلاع رسانی امنیتی می گوید، حمله با پهپاد صورت گرفته و توییت الکاظمی می گوید: موشک... در حالی که «سیرام» (ضدهوایی آمریکا) خاموش بود.
در همین حال، برخی کاربران در شبکه های اجتماعی، بخشی از بیانیه اخیر «قیس الخزعلی» درباره احتمال فضاسازی جدید برای تحت تاثیر قرار دادن اعتراضات را منتشر کرده اند که دو روز پیش از حمله بامداد امروز تصریح کرده است: هشدار می دهیم برخی طرف های مرتبط با طرف های اطلاعاتی برای حمله هوایی در منطقه سبز بغداد برنامه دارند تا به گروه های مقاومت تهمت بزنند.
برخی ناظران و تحلیلگران می گویند، نشانه های دیگری وجود دارد که حاکی از مشکوک بودن اهداف چنین اقدام ناکامی است.
«محمد الحمد» تهیه کننده و مجری شبکه ماهواره ای «آفاق» در رشته توئیتی نوشت؛
۱- هر بار که چنین اتفاقی در منطقه سبز بغداد می افتد، سفارت آمریکا سامانه دفاع موشکی (سیرام) را در کنار آژیر خطر به کار می اندازد، اما این بار فقط آژیر آن هم بعد از انفجار شنیده شد.
۲- اولین رسانه ای که این حادثه را با خبرسازی نشر داد، شبکه سعودی «الحدث» بود و تلاش کرد این اتفاق را به اظهارات شیخ قیس الخزعلی در مخالفت با دولت الکاظمی ربط دهد.
۳- شبکه «العربیه» پیش از هر رسانه دیگری تلاش کرد، عراق را به آشوب و فتنه بکشاند؛ بنابراین، باید دید چه کسی سود می برد و بعد متوجه خواهید شد که این یک فیلم، بلکه نمایشی کم هزینه بود.
۴- آنچه در منطقه سبز رخ داد، یک نمایش با کارگردان معروف و دلیل واضح بود، اما دوست کارگردان من! پهپاد به منطقه سبز وارد می شود؛ اولین رسانه انعکاس دهنده آن الحدث سعودی است، آژیر سفارت آمریکا بعد از حمله به صدا درمی آید...نه! توصیه می کنم با «بالیوود» قرارداد ببندید!
از جمله دیگر مواردی که در این گمانه زنی ها تردیدها نسبت به نمایشی بودن این اتفاق را بیشتر می کند آن است که خبر ترور نافرجام الکاظمی درست در بحبوحه اعتراضات عراقی ها نسبت به نتیجه انتخابات و انتقاد آنها از عملکرد نامناسب دولت صورت گرفت. به همین دلیل، برخی ناظران معتقدند که شاید طرح چنین سناریویی با هدف دور کردن توجهات از اعتراضات مذکور باشد.
از سوی دیگر از نظر برخی تحلیلگران، از آنجایی که بخش تقریبا بزرگی از معترضان به نتیجه انتخابات از طرفداران گروه های وابسته به مقاومت هستند، احتمال اینکه مانورهایی از جانب طرف های ذینفع داخلی و خارجی برای متهم کردن مقاومت در ماجرای ترور نافرجام مصطفی الکاظمی وجود داشته باشد نیز هست؛ همانطور که رسانه های غربی فورا اقدام به انتشار این خبر با موضع گیری ضد مقاومت کردند. از نظر این تحلیلگران، از همه مهمتر آن است که سفارت آمریکا در بغداد که درواقع یک پادگان نظامی محسوب می شوند، هرگونه تحرکی را در آسمان این کشور رصد می کند؛ اما اینکه چرا هنگام حمله پهپادی به منزل نخست وزیر عراق حتی آژیر هشدار سفارت ایالات متحده به صدا درنیامد، عجیب و مشکوک است.
در این رابطه موارد زیر قابل توجه است؛
۱- هرگونه ناامنی و بیثباتی در عراق، قطعا با منافع جریانهای سیاسی دلسوز و گروههای مقاومت که برای ایجاد امنیت در این کشور دهها شهید و جانباز تقدیم کردهاند در تضاد است.
۲- معترضین به نتایج انتخابات در عراق ـ که مدعی تقلب گسترده و سازمان یافته در انتخابات هستند ـ تاکنون مسالمتآمیز درخواستهای خود را مطرح کردهاند؛ اما با حمله نیروهای امنیتی و کشته و زخمی شدن گروهی از مردم در تظاهرات روز جمعه مشخص شد که برخی حاضر به شنیدن اعتراض آرام مردم نیستند و به آن با گلوله پاسخ میدهند.
۳- در حالی که کمیته حقیقتیاب برای بررسی رخدادهای خونین روز جمعه در بغداد تشکیل شده و در تلاش برای شناسایی آمرین و عاملین کشتار معترضان است، رخداد حمله به اقامتگاه نخست وزیر عراق، قطعا موجب به حاشیه رفتن وقایع روز جمعه و نادیده انگاشتن مطالبات معترضان به نتیجه انتخابات خواهد شد و نمیتواند منفعتی برای آنان به دنبال داشته باشد.
۴-واکنش سریع برخی عناصر، رسانهها و گروههای غربگرا به رخداد حمله پهپادی به منزل الکاظمی و متهمسازی گروههای مقاومت به دست داشتن در این اقدام، موضوع دیگری است که ابهامات این رخداد مشکوک را بیشتر میکند، به ویژه اینکه اظهارات و اظهارنظرهایی از این دست در رسانههای منطقهای و بینالمللی نیز بازتاب گستردهای داشته است.
اینکه ادعای ترور الکاظمی تا چه اندازه درست است و همچنین جزئیات آن، نیاز به تحقیقات و ارائه مستندات لازم دارد؛ اما نکته مسلم آن است که کشوری همچون آمریکا که برای خروج نظامی از عراق تحت فشار قرار دارد، هرگز فرصت استفاده از ناآرامی های این کشور جهت اجرای برنامه های خود را از دست نخواهد داد و چه بسا که طی روزهای آینده، خبرهایی مشابه خبر ترور الکاظمی را بیشتر بشنویم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.