به گزارش ایسنا، اوپک همچنین در گزارش ماهانه خود پیش بینی کرد که تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا سال آینده عرضه بالاتری خواهند داشت که مانع احتمالی برای تلاشهای این گروه در جهت متوازن کردن بازار خواهد بود.
اوپک پیش بینی کرد تقاضا برای نفت در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ به ۹۹.۴۹ میلیون بشکه در روز می رسد که ۳۳۰ هزار بشکه در روز کمتر از میزان پیش بینی شده در گزارش قبلی این گروه است. پیش بینی رشد تقاضا در سال ۲۰۲۱ هم به میزان ۱۶۰ هزار بشکه در روز کاهش داده شد و ۵.۶۵ میلیون بشکه در روز برآورد شد.
در گزارش ماهانه اوپک آمده است: کندی روند احیای تقاضا در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ به دلیل قیمتهای بالای انرژی پیش بینی می شود. اوپک به رشد کندتر از حد تقاضا در چین و هند به عنوان دلیلی برای این بازبینی نزولی اشاره کرد.
قیمت نفت امسال همزمان با افزایش تدریجی تولید اوپک پلاس و افزایش تقاضا، به بالای ۸۶ دلار در هر بشکه صعود کرد که بالاترین رکورد سه سال گذشته بود و باعث افزایش قیمت بنزین در بعضی از کشورها شد. قیمت گاز، برق و زغال سنگ هم افزایش پیدا کرده است.
دولتها، شرکتها و معامله گران به دقت سرعت روند احیای تقاضا را زیر نظر دارند. روند آهسته تر بهبود تقاضا می تواند از فشار صعودی بر قیمتها کم کرده و این دیدگاه را تقویت می کند که تاثیر پاندمی، تقاضا برای کالا را محدود خواهد کرد.
اوپک اکنون انتظار دارد مصرف نفت جهان در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ از مرز ۱۰۰ میلیون بشکه در روز عبور کند که سه ماه دیرتر از پیش بینی قبلی خواهد بود. بر مبنای سالانه، جهان آخرین بار در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز نفت مصرف کرد.
این گروه پیش بینی خود از میزان تقاضا در سال آینده را تغییر نداد و همچنان ۴.۱۵ میلیون بشکه در روز حفظ کرد. به این ترتیب میزان مصرف به ۱۰۰.۶ میلیون بشکه در روز می رسد که بالاتر از سطح سال ۲۰۱۹ خواهد بود.
بهای نفت تغییر چندانی نداشت و پس از انتشار این گزارش پایین ۸۳ دلار در هر بشکه معامله شد.
گزارش اوپک همچنین تولید بالاتر اعضای این گروه را نشان داد و عرضه بیشتر تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا در سال ۲۰۲۲ را پیش بینی کرد.
طبق پیش بینی اوپک، تولید نفت سبک آمریکا به میزان ۶۱۰ هزار بشکه در روز در سال میلادی آینده افزایش پیدا می کند در حالی که در گزارش ماه پیش، رشد تولید ۲۰۰ هزار بشکه در روز پیش بینی شده بود. با این حال اوپک پیش بینی رشد عرضه غیراوپک در سال ۲۰۲۲ را به دلیل بازبینی نزولی عرضه تولیدکنندگان دیگر تغییری نداد.
تولید نفت اوپک در اکتبر ۲۲۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۲۷.۴۵ میلیون بشکه در روز رسید. نیمی از این افزایش از سوی عربستان سعودی بود. چهار عضو از ۱۳ تولیدکننده عضو اوپک به دلیل کمبود ظرفیت، نفت کمتری تولید کردند.
بر اساس گزارش رویترز، اوپک انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت این گروه در سال ۲۰۲۲ به ۲۸.۷ میلیون بشکه در روز برسد که ۱۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از برآورد ماه گذشته است اما همچنان به اوپک اجازه می دهد تولید بالاتری داشته باشد.