ضرب‌الاجل دستگاه‌های اجرایی برای ثبت اطلاعات کارکنان

شرط پرداخت حقوق آبان کارکنان دولت

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: دستگاه‌های اجرایی از شنبه ۲۹ آبان بالاترین مقام مجاز مربوط به حقوق و مزایا باید تعهد کتبی بدهند که تا ۱۵ روز دیگر اطلاعات کارکنان رو تکمیل کند.
کد خبر: ۱۰۸۸۵۴۶
|
۲۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۵ 19 November 2021
|
68356 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، میثم لطیفی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما افزود: در قانون برنامه ششم توسعه که از سال ۹۶ لازم و الاجرا بوده است مقرر شده همه دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده ۲۹ قانون برنامه ششم اطلاعات مربوط به حقوق و مزایای خودشان را در سامانه‌ای در سال ۹۶ وارد کنند، ولی تا کنون این اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: این قانون به شفافیت حقوق و مزایا کمک می‌کند.

لطیفی خاطر نشان کرد: اهتمام لازم بین مدیران اجرایی برای اجرای این طرح نبوده است؛ البته زیر ساخت‌ها در همان سال به نوعی ایجاد شده است و متاسفانه باگذشته زمان ادراک بی عدالتی بین همکاران ما در دستگاه‌های اجرایی افزایش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: باید قانون اجرا شود و قانون تکلیف را مشخص کرده است.

معاون رئیس جمهور گفت: مسئله‌ای که الان با آن مواجه هستیم موضوع اجرا می‌باشد نه ضعف قانون.

وی افزود: حقوق کارمندان دولت قطع نمی‌شود و همکاران ما از دیروز بصورت ۲۴ ساعته در حال تعامل با دستگاه‌های مستقیم که حقوق کارمندان قطع نشود یعنی قبل از اول آذر ماه فهرست اطلاعات کارکنان را باید داشته باشیم که مجوز به سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت حقوق صادر شود.

وی ادامه داد: تا حالا پرداخت حقوق به این صورت بوده که دستگاه‌ها یک سی دی را به سازمان برنامه و بودجه ارسال می‌کردند و سازمان برنامه و بودجه هم امکان آنالیز کردن را نداشته است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور خاطر نشان کرد: مقرر شده بود که هر دستگاه اجرایی که فردی را جذب می‌کند اطلاعات آن فرد را در سامانه پاکنا ثبت کند، ولی متاسفانه در این سال‌ها علیرغم قانون بودن این مسئله، ولی این اتفاق نیفتاده است.

وی تصریح کرد: به همه دستگاه‌ها اعلام کردیم که تا پایان همین ماه فرصت داریم؛ اطلاعاتی که دستگاه‌ها از کارکنان خود دارند در سامانه‌ای ثبت شده است که باید این اطلاعات را منتقل کنند.

لطیفی گفت: با رئیس سازمان برنامه و بودجه به یک جمع بندی رسیدیم که دستگاه‌های اجرایی از شنبه ۲۹ آبان بالاترین مقام مجاز مربوط به حقوق و مزایا که عموماً معاونان اداری مالی دستگاه‌های اجرایی هستند تعهد کتبی بدهند که تا ۱۵ روز دیگر اطلاعات را تکمیل می‌کنند و ما مجوز پرداخت حقوق را می‌دهیم.
وی افزود: طی این ۵ سال کوتاهی صورت گرفته است، ولی سعی می‌کنیم این اطلاعات را تکمیل کنیم.

وی عنوان کرد: اگر دستگاه‌های اجرایی شنبه برای تعهد مراجعه کنند ما یکشنبه دستور پرداخت را میدهیم و اگر یکشنبه بیایند ما دوشنبه دستور پرداخت می‌دهیم و به همین ترتیب ادامه پیدا می‌کند که بستگی به دستگاه‌های اجرایی دارد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: یکی از مشکلاتی که طی این سال‌ها پیش آمده این است که اطلاعات دقیقی درباره حقوق و مزایای کارکنان دولت نداریم حتی در روز‌های اول کاری با آمار‌های متفاوتی درباره تعداد کارکنان دولت مواجه بودیم؛ بدلیل اینکه تعاریف متفاوت است این اختلاف حتی تا یکصد هزار نفر می‌رسد.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود دو میلیون و چهارصد هزار نفر کارمند دولت داریم. البته بعضی مواقع شرکتی‌ها را جزو کارکنان دولت تعریف می‌کنند و گاهی هم این کار را نمی‌کنند؛ البته این آمار غیر از بازنشستگان است.

از ۱۵۱ دستگاه اصلی ۱۷ ارگان هیچ اطلاعاتی ثبت نکردند

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: ۱۵۱ دستگاه اصلی در سامانه احصاء شده است که ۱۷ دستگاه هیچ اطلاعاتی وارد نکردند و ۴۰ دستگاه هم بالای ۸۰ درصد وارد کردند.

میثم لطیفی افزود: دیتا سنتری که برای این سامانه در نظر گرفته شده است شاید ظرفیت‌های لازم را ندارد اگر همه دستگاه‌ها یکدفعه وارداین سامانه شوند؛ البته دستگاه‌ها به مرور طی این ماه‌ها وارد شدند.

وی تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که سامانه فعال باشد و قطعاً در زمان ورود به کار با مشکلاتی مواجه خواهیم شد، ولی امکان استفاده از ظرفیت‌های موازی فراهم شده و مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.

لطیفی عنوان کرد: ماده پنج قانون خدمات کشوری یک تعریفی از دستگاه‌ها داده بود که وقتی درمقام عمل به آن نگاه کردیم متوجه شدیم دستگاه‌ها کم کم خودشان را مستثنا کردند که گاهی به این شرایط مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهاد‌هایی که بصورت موازی قانون گذاری می‌کنند کمک کرده است.

لطیفی گفت: شامل‌ترین قانونی که در قوانین بعد از انقلاب در حوزه دستگاه‌های مشمول داریم ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه است و هدف قانون گذار این بود که دولت را مکلف کند یک انضباط مالی ایجاد کند و یک سامانه‌ای داشته باشیم که در آن سامانه همه اطلاعات باشد؛ البته استثناء‌هایی مانند نیرو‌های مسلح، سازمان انرژی اتمی و سامان‌های امنیتی وجود دارد، اگر چه این سازمان‌ها هم موظف هستند سامانه‌ای برای خودشان ایجاد کنند و اطلاعات در مجموعه نیرو‌های مسلح پیگیری شود.

وی افزود: اجرای ماده ۲۹ شروع شده است و وضعیت مجلس شورای اسلامی در ارائه اطلاعات خوب نیست.
وی ادامه داد: ما ۱۵۱ دستگاه اصلی را در سامانه احصاء کردیم و ۱۷ دستگاه هیچ اطلاعاتی وارد نکردند و ۴۰ دستگاه هم بالای ۸۰ درصد وارد کردند.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: وزارت نیرو و وزارت امور خارجه اطلاعات را در بخش ستادی بطور کامل وارد کرده است و بانک سپه اطلاعات خود را کامل وارد کرده است.
وی خاطر نشان کرد: از وزرا بطور شفاهی تعهد گرفتیم، ولی بنا داریم الان از معاونان آن‌ها تعهد کتبی بگیریم.

وی تصریح کرد: نهاد ریاست جمهوری اسلامی اطلاعات را تقریبا خوب واردکرده است، ولی تا کامل شدن فاصله دارد، مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات شرایط خوبی ندارند و الان اطلاعاتی نداریم، از صندوق کار آفرینی امید هیچ اطلاعاتی نداریم، درگمرک اطلاعات کمی داریم، از سازمان حسابرسی و بانک مرکزی تقریباً اطلاعات زیادی نداریم، سازمان خصوصی سازی و سازمان غذا و دارو و برخی دانشگاه‌های دولتی، بخشی از پارک‌های علم و فناوری و بعضی از زیرمجموعه‌های وزارت ورزش اطلاعات را وارد نکردند.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: ما یک سامانه یکپارچه نظام اداری می‌خواهیم که اسم آن را سینا گذاشتیم و یک داشبورد اطلاعاتی نظام اداری می‌خواهیم که اسم آن را دانا گذاشتیم، البته نسخه درونی دانا راه اندازی شده است که به مرور زمان در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی افزود: طی سه هفته اخیر یک فیش حقوقی با مهر محرمانه منتشر شد و شکایت دستگاه اجرایی از خبرنگار انجام شد که حکم ابطال شد و خودم از رییس دادسرای فرهنگ و رسانه تشکر کردم، چون محرمانه نبود، در ماده ۲۹ آمده است که میزان نا خالص پرداختی به هر یک از افراد فوق مشخص شود و امکان دسترسی برای نهاد‌های نظارتی و عمومی مردم فراهم شود.

وی ادامه داد: بنا داریم فاصله بین حقوق کارکنان دولت کم شود؛ در دنیا فاصله حقوق و دستمزد کارکنان دولت ۳ تا ۴ برابر است؛ الان در قانون ۱۴۰۰ این فاصله ۱۵ برابر در شرایط کف و سقف حقوق است که گاهی اجرا هم نمی‌شود در حالی که در قانون خدمات کشوری آمده است که حقوق ثابت و پرداختی‌های مستمر حداکثر باید ۷ برابر باشد.

لطیفی عنوان کرد: ما حدود ۴ هزار دستگاه به معنای عام داریم، ولی اگر در سازمان امور اداری و استخدامی بخواهیم با همه این دستگاه‌ها بطور مستقیم ارتباط داشته باشیم کار سخت می‌شود و گفتیم دستگاه‌های مادر اطلاعات ر اعلام کنند.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: تا کنون اطلاعات یک میلیون و هفتصد و هشتاد و نه هزار و نهصد و نود و هفت نفر در سامانه وارد شده است؛ بنا براین سامانه فعال است و دستگاه‌ها نمی‌توانند بگویند زیر ساخت سامانه مشکل دارد، تمام تلاش ما این است که این اتفاق بیفتد تا هیچ بهانه‌ای برای دستگاه‌های اجرایی نداشته باشیم.

وی افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۰ آمده است از خرداد باید پرداخت حقوق بر اساس سامانه پاکنا پرداخت شود که تا کنون این اتفاق نیفتاده است و امیدواریم با فشاری که وارد می‌کنیم و همراهی دستگاه‌های اجرایی بتوانیم از آذر ماه یک خروجی جدی برای دستگاه‌های اجرایی در این فضا داشته باشیم.

وی ادامه داد: مشکل ما در کشور، نظام آمار دقیق ثبتی است مادامی که آمار دقیق نداشته باشیم روی هوا حرف می‌زنیم.

لطیفی گفت: درباره ساماندهی وضعیت نیرو‌های شرکتی در مجلس اعلام کردم که عدد نیرو‌های شرکتی را اعلام کنید؛ زمانی که ما عدد دقیقی نسبت به این افراد نداریم چطور برای آن‌ها تصمیم بگیریم و برای آن‌ها بودجه پیش بینی کنیم؛ بنابراین بر اساس حقوق و مزایا می‌توانیم آمار نزدیک به واقع‌تر از همه اطلاعات داشته باشیم.

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: بعد از تصویب این طرح در سال ۹۵ تلاش کردیم و بار‌ها سوال، بحث استیضاح و اعمال ماده ۲۳۴ علیه وزیر اقتصاد و مابقی افراد مسئول را داشتیم، اما در نهایت اجرای قانون اتفاق نیفتاد، چون مسئولان دولت اراده‌ای برای اجرای آن نداشتند.

وی افزود: از دولت سیزدهم می‌خواهم که در این چند ماه باقیمانده که احیاناً یکسال دیگر هم قانون برنامه ششم تمدید خواهد شد پای کار بیایند و این طرح را اجرایی کنند، چون این قانون برکات زیادی دارد و امر لازمی است.

وی ادامه داد:اگر می‌گوئیم الان شفاف سازی از مجلس شروع شود و ماده ۲۹ از الان شروع شود بسیار موثر است و اعتماد مردم را فراهم می‌کند.

سعید بیت عفری معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات کشور در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: سامانه پاکنا در پایان سال ۹۷ نهایی شد و همه رفت و برگشت‌هایی که دستگاه‌های اجرایی با سازمان امور اداری و استخدامی داشتند بخاطر عدم ایجاد زیر ساخت‌های لازم در سازمان امور اداری و استخدامی است.

وی افزود: دیوان محاسبات از جمله دستگاه‌هایی اجرایی بود که اطلاعات خود را در سامانه ثبت کردند، ولی یکسری اشکالاتی در این رفت و برگشت‌ها وجود دارد.

وی ادامه داد: مبنای ماده ۲۹ قانون برنامه ششم، حقوق‌های نجومی سال ۹۵ بود گرچه در حقوق‌های نجومی هم مبانی پرداخت‌های قانون وجود داشت.

معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات کشور خاطر نشان کرد: قبل از اینکه بخواهیم ماده ۲۹ را اجرایی کنیم باید نظام پرداخت را شفاف کنیم.

وی تصریح کرد: طبق آمار الان ۴۷۲۸ دستگاه اجرایی داریم که اعلام شده ۱۵۱ دستگاه وجود دارد؛ اگر دستگاه مادر را اعلام کردند مورد قبول است و نظام پرداخت دستگاه‌های اجرایی از طریق سازمان‌های مادر انجام نمی‌شود؛ باید مبنای مشترکی بین دستگاه‌های اجرایی، سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان‌های نظارتی مثل دیوان محاسبات و سازمان بازرسی را ایجاد کنیم.

بیت عفری عنوان کرد: طبق تبصره یک ما باید خروجی سامانه را رسیدگی کنیم که تا الان اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: از ۴۷۲۸ دستگاهی که به تفکیک قوای سه گانه، نهادها، موسسات عمومی غیر دولتی و شهرداری هستند ۱۶۹۷ دستگاه حداقل یک لیست حقوق را اعلام کردند و ۳۰۳۱ دستگاه هم هیچگونه لیست حقوق و مزایا را در سامانه ماده ۲۹ ثبت نکردند.

معاون فنی و حسابرسی دیوان محاسبات کشورخاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه به وظایف قانونی خود در بُعد نظارتی عمل می‌کنیم برای تکمیل زیر ساخت‌ها و راه اندازی سامانه‌ها در کنار دستگاه‌های اجرایی متولی هستیم که کارشان را به نحو احسن انجام دهند، ولی مهمتر از موضوع زیر ساخت‌ها این است که نمی‌دانیم چه تعداد کارمند داریم.

وی افزود: این وظیفه سازمان امور اداری و استخدامی است که در گام اول بداند چه تعداد کارمند اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی، کارمعین داریم که این‌ها را سامان دهیم بعد احکام این‌ها را مشخص کنیم و سپس بدنبال دریافتی این کارکنان باشیم.

وی تصریح کرد: به نظر نمی‌رسد طی دو هفته دستگاه‌ها اطلاعات خود را وارد کنند. لطیفی گفت: دیوان محاسبات به وظایف خود در ماده ۲۹ عمل کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
مجلس خودش قانون تصویب کرده اما برای خودش اجرا نمیکنه!
مدیر انقلابی، نجومی بگیر و خدمتگزار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
از سال 96 تاکنون منتظر انتشار فیش حقوقی برادران عزیزم قالیباف و رئیسی بوده و خواهم بود ...... علی برکت ا...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
امیدوارم از حرفت عقب نشینی نکنی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
چطوریه که حقوق و اموال نماینده ها محرمانه هست و انتشارش جرم، ولی زیر و روی زندگی کارمندا رو همه باید ببینن؟ هرروز مردم رو از خودتون دورتر کنین تا یه جا برسه که دیگه نتونین درستش کنین
حقوق بگیران زیر ۸ تومان و زیر۲ میلیون تومان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
سلام آفرین به طراح این که باید دولت بداند چندنفر حقوق بگیر رسمی پیمانی قراردادی کارمعین و شرکتی وطرحی وجوددارد ممکن هست اسم یک شخص در دو نوع موارد با دو یا سه حقوق داره کار میکنه وجای جوان بیکار را گرفته ما سراغ داریم طرف هم پیمانی هم طرح شش ماهه ویا شرکتی هم هست سامانه نباید اجازه ثبت یک نفر با مشخصات مشترک بدهد البته تمام آیتمها بررسی شود تکراری نباشه نه فقط کد ملی و نام و نام خانوادگی همه اینها وستون ها وآیتمها چک شود ان شاءالله با این ثبت نام افراد همه چیز مشخص بشه حقوق حداقل یک میلیونی داریم تا الی ماشا الله باید حقوق بالای ۲۵ میلیون را کم کنن تا فاصله این همه نباشد خداقوتتون اگر این کار را بکنید حقوق نجومی بگیر و دو و چند حقوقی ودو دستگاه بودن ویا بیشتر را باید جلوش بگیرید ما سراغ داریم خیلی مسئولین برای حضور دریک جلسه فلان دستگاه چند حقوق میگیرن بخدا کمک کنید مبلغ بالایی نصیب دولت میشه و کاهش تورم بوجود میاد
جعفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
بانکها نیروهای شرکتی را زیرفقرنگه میدارن وازثبت اطلاعات این نیروها درهمه جاخودداری میکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
آقا کارمندا حقوق نمی‌خوان ممنون
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
مدارس را باز نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
لطفا بگوید حقوق مستمری‌بگیران آبان کی وایز می‌شود.کشوری.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
چراحقوق.مانمی.خیرنبینی.انشاالله.توکجاامدی
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات