به گزارش تابناک، سیدجلیل میرمحمدی میبدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره آمار سقط جنین درکشور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: یکی از مواردی که ما در سیاستهای جمعیتی باید مد نظر داشته باشیم افزایش قابل توجه سقط جنین است. در کشور یک سقط جنین قانونی داریم که دستورالعملهای خود را دارد یعنی افرادی که جنینشان قبل از ۴ ماه و با در نظر گرفتن برخی شرایط پزشکی قانونی اجازه سقط به آنها می دهد و یک سقط جنین غیرقانونی داریم.
آمار وزارت بهداشت در سال ۱۳۷۴ ، تعداد سقطهای سالانه را ۸۰ هزار اعلام کرد، یعنی حدود ۲۲۴ جنین در هر روز. آمار دیگر در سال ۱۳۹۲ اعلام شد، به تعداد ۲۵۰ هزار سقط سالانه.
این نماینده مجلس یازدهم از گزارش های واصله به مجلس درباره سقط جنین غیرقانونی میگوید: بر اساس آنچه که بر اساس گزارشهایی که به کمیسیون بهداشت و درمان آمده و گزارشاتی که پزشکی قانونی کشور در اختیار کمیسیون بهداشت قرار داده، متاسفانه سقط جنین های غیرقانونی و یا سقط جنین های زیرزمینی و سقط هایی که توسط افراد غیر مجاز در کشور انجام میشود، نسبتاً قابل توجه است.
سیدحامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خرداد ماه امسال آمار سقط جنین را اعلام کرده و گفته است: «در وزارت بهداشت درباره سقط جنایی که غیرقانونی است، بررسیهایی صورت گرفته و آخرین برآوردی که داریم این است که سالانه بیش از ۳۰۰ هزار سقط جنین غیرقانونی در کشور انجام میشود».
«با توجه به قانون مصوب در مجلس یعنی قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده، به طور کامل و جامع رسیدگی به غربالگریها که به چه شکلی و چگونه انجام شود دیده شده است» میر محمدی این جمله را می گوید.
به گفته ی این مقام مسئول، با اجرای این قانون و اضافه شدنن همت مسئولان وزارت بهداشت و مجموعه پزشکی قانونی شاهد روند نزولی سقط های غیرقانونی در کشور خواهیم بود.
میرمحمدی همچنین اعتقاد دارد که اگر غربالگریها بهموقع و بر اساس معیارهای درست انجام شود آمار سقط جنین میتواند کاهش پیدا کند. گزارشهایی که به ما به صورت رسمی و غیررسمی رسمی رسیده تعداد سقط جنین غیرقانونی در کشور ما انقدر قابل توجه است که تمام دست اندرکاران و مسئولین را مجبور کند که به میدان ورود کنند و این سقط جنین را کاهش دهند.
براساس آمار غیر رسمی در برخی موارد سقط های جنین یک دوم یا یک سوم آمار تولدها در کشور گزارش شده که این یک بحران محسوب می شود.طرح تعالی جمعیت می تواند با ریل گذاری مناسب و دستورالعمل هایی که مصوب کرده، به جلوگیری از ادامه این بحران در کشور کمک کند.
با توجه به شرایط کشور خودمان باید میزان سقط جنین را بسنجیم زیرا نرخ رشد جمعیت ما بسیار پایین بوده و این نگرانی وجود دارد که پنجره جمعیتی بسته شود و به جمعیت سالمندی ورود کنیم که این یک شرایط بسیار خطرناک است لذا هر تعداد سقط غیرقانونی را کاهش دهیم قدمی مثبت و رو به جلو است و ضرورت دارد که حساسیت مسئولین خیلی بیشتر از وضعیت کنونی باشد.