به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت ۴۳ سنت معادل ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۷۳ دلار و ۹۱ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز دوشنبه یک درصد صعود کرده بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۷۳ سنت معادل یک درصد افزایش یافت و به ۷۰ دلار و ۶۸ سنت در هر بشکه رسید و به رشد ۲.۶ درصدی روز دوشنبه اضافه کرد.
نفت روز جمعه تحت تاثیر نگرانیها نسبت به احتمال اعمال قرنطینههای جدید برای مقابله با شیوع واریانت جدید اومیکرون، حدود ۱۲ درصد سقوط کرده بود.
سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه هشدار داد واریانت جدید ریسک بسیار بالای افزایش موارد ابتلا را به همراه دارد و شمار زیادی از کشورها برای مقابله با شیوع واریانت جدید ویروس کرونا، محدودیتهای سفر اعمل کرده اند.
اکنون که دورنمای تقاضای جهانی برای نفت بار دیگر تیره شده است، انتظارات فزایندهای شکل گرفته که اوپک و متحدانش اجرای برنامه افزایش تولید ۴۰۰ هزار بشکه در روز را در ژانویه متوقف خواهند کرد.
ویویک دهار، تحلیلگر کالاهای بانک کامن ولث اظهار کرد: تصور می کنم این گروه در پی شیوع واریانت اومیکرون و آزادسازی نفت از ذخایر استراتژیک کشورهای مصرف کننده، به توقف افزایش تولید متمایل می شود.
نشست وزیران اوپک پلاس قرار است هفته جاری برگزار شود و از پیش فشارهای رو به رشدی در داخل این گروه برای بازبینی برنامه عرضه پس از اعلام آزادسازی نفت از ذخایر استراتژیک آمریکا و کشورهای مصرف کننده بزرگ دیگر برای پایین بردن قیمتهای نفت وجود داشته است.
ادوارد مویا، تحلیلگر شرکت OANDA در یادداشتی نوشت: در پی اعلام آزادسازی نفت از ذخایر استراتژیک و اعلام محدودیتهای سفر به آفریقای جنوبی و کشورهای همسایه آن از سوی دهها کشور، اوپک و متحدانش می توانند به راحتی توقف افزایش تولید یا حتی کاهش تولید را توجیه کنند.
اما تحلیلگران بانک سیتی پیش بینی کردند اوپک پلاس به افزایش بیشتر تولید در ژانویه ادامه می دهد. محاسبات سیتی نشان می دهد که افزایش تولید ماهانه اوپک پلاس به دلیل ناتوانی بسیاری از کشورهای تولیدکننده این گروه برای بالا بردن ظرفیت تولید، به جای ۴۰۰ هزار بشکه در روز، ۲۶۲ هزار بشکه در روز بوده است. این افزایش کمتر از سطح برنامه ریزی شده، به معنای آن است که افزایش مذکور در توازن عرضه و تقاضای جهانی تا حدودی زیادی بی معنی است.
همچنین در پی اظهارات خوش بینانه دیپلماتها همزمان با ازسرگیری مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای جهان، دورنمای ازسرگیری صادرات نفت ایران به بازار جهانی سایه افکنده است.
در این بین، شرکت نفتی دولتی ابوظبی (ادنوک) اعلام کرد همه گریدهای نفتی را برای مشتریان قراردادی خود در آسیا در فوریه به طور کامل تامین می کند. این تولیدکننده اماراتی پس از توافق اوپک پلاس برای افزایش ماهانه تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز از اوت، عرضه کامل نفت به آسیا را از دسامبر به طور کامل ازسرگرفت.
بانک مورگان استنلی با اشاره به این که شیوع واریانت اومیکرون ممکن است به تقاضا برای نفت آسیب بزند، پیش بینی قیمت نفت برنت در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ را از ۹۵ دلار به ۸۲ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه کاهش داد.
در یادداشت تحلیلگران مورگان استنلی آمده است، به نظر می رسد بازار نفت روی تقاضای جهانی آهستهتر به دلیل شیوع واریانت جدید حساب باز می کند و در عین حال نگرانیها نسبت به تغییر وضعیت بازار از کمبود عرضه به اشباع عرضه نفت در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲، ادامه دارد.
بر اساس گزارش رویترز، مورگان استنلی پیش بینی کرد قیمت نفت ممکن است در اواسط سال ۲۰۲۲ به رکورد بالای اخیرش صعود کند و پیش بینی قیمت نفت برنت در سه ماهه سوم سال میلادی آینده را از ۸۵ به ۹۰ دلار افزایش داد.