راهکار خروج صنایع از بحران قطعی برق و گاز چیست؟

با فرا رسیدن فصل سرما و افزایش میزان مصرف گاز خانگی، دوباره جهت مدیریت مصرف، گاز صنایع قطع شد و امروز طی آگهی اعلام شد که این قطعی گاز به پتروشیمی ها هم رسیده است. راهکار خروج از این وضعیت چیست؟
کد خبر: ۱۰۹۰۶۱۴
|
۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۶ 30 November 2021
|
6641 بازدید
|
۲

به گزارش بورس تابناک، حسین مریدسادات | یکی از دغدغه های فعالان صنایع مختلف در فصول سال، تامین انرژی جهت تولید است که بارها مشاهده شده است که در فصل تابستان به دلیل کمبود برق و افزایش میزان مصرف برق مصرفی خانوارها، به اجبار ابتدا برق صنایع مختلف قطع می گردد که تاثیر بسزایی بر صورت های مالی و میزان تولید این شرکت ها می گذارد.

از سوی دیگر هفته گذشته اعلام شد با توجه به افزایش مصرف گاز، در فصل پاییز و زمستان گاز شرکت های صنایع مختلف از جمله صنایع فولادی و صنایع سیمانی قطع خواهند شد و این شرکت ها نمی توانند به سادگی به تولید خود بپردازند. اتفاقی که بارها و بارها در سالهای اخیر تکرار شده است و به جای حل کردن مسئله، متولیان این امر صورت مسئله را پاک می کنند؛ یعنی اولین کاری که به ذهن خطور می کند، قطع کردن برق یا گاز صنایع و در واقع بخش صنعتی کشور است. اما نمی دانیم که این قطعی انرژی، چه تاثیرات منفی بر روی میزان تولیدات و میزان سود آوری این شرکت ها می گذارد. اگر شرکتی در بازار بورس قرار دارد و به نوعی شرکای تجاری به نام سهامداران خرد و حقوقی دارد،  سوال اساسی اینجاست که گناه این سهامداران چیست که با بی تدبیری برخی باید آن ها در میزان زیان دهی و کاهش بهره وری شرکت ها سهیم باشند؟

راهکار چیست؟

در ابتدا باید این موضوع بررسی شود که آیا راه حلی برای شرکت یا مدیران شرکتها وجود دارد؟ بطور مثال اگر در فصل تابستان قطعی برق را در پیش داریم آیا می توان با تاسیس یک نیروگاه خورشیدی مشکل برق تابستان را برطرف نمود و از طرفی اضافه بار تولید شده را به صنایع دیگر یا به دولت بصورت بخش خصوصی فروخت؟ قطعا برخی از شرکتها می توانند با توجه به دارایی ها و منابعی که دارند نیروگاه های خصوصی برای خود در بخش تولید برق چه خورشیدی یا بادی با توجه به شرایط اقلیمی شرکت و جایگاه شرکت ایجاد کنند که در برخی از شرکت ها شاهد محقق شدن این امر هستیم اما بسیاری از صنایع هنور فکری برای حل این مشکل و معضل نکرده اند.

از طرف دیگر می توان در بدنه خود شرکت با افزایش تولید در فصول دیگر به عنوان مثال در گروه سیمان یا فولاد و به نوعی دپوکردن محصولات این مشکل را مدیریت کرد و با قطع شدن حامل های انرژی از میزان تولید از قبل این بحران را مدیریت کرد تا این مشکل به نوعی برطرف شود.

اما در نکته پایانی این یادداشت به این موضوع می پردازیم که به راستی کشوری که دومین منابع گازی دنیا را دارد چرا باید در فصل زمستان مشکل کمبود گاز داشته باشد که مجبور به قطع گاز آن هم گاز صنایع مختلف باشد؟

باید به فکر زیر ساخت و مشکلات پایه ای این حوزه بود و با تاسیس نیروگاه های جدید این معضل چندین ساله را برطرف نمود که تا به اینجای کار اهمیت و جدیتی جهت برطرف کردن این موضوع وجود نداشته است. در نهایت امیدواریم که این مشکل مرتفع گردد و باتوجه به اینکه قطع حامل های انرژی تاثیر مستقیمی بر صورت های مالی شرکت ها می گذارد و این صورت های مالی منتشره در فصول چهارگانه تاثیر منفی بر روی قیمت سهام و افت بازار سهام خواهند داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
اینکه مسوولین بیسواد برن کنار و آدمای متخصص پست بگیرن که البته توو ایران محاله
ناشناس
|
Romania
|
۱۷:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
جمع کن بابا
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟