روزنامه اسرائیلی هاآرتص

نه اکنون ۱۹۳۸ است و نه ایران، آلمان نازی!/اسرائیل باید عبرت بگیرد

در حالی که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۴+۱ در وین در جریان است و مذاکره کنندگان نسبت به آینده مذاکرات ابراز امیدواری کرده اند، مقامات اسرائیلی تحرکات سیاسی و لفاظی‌های دیپلماتیک خود برای اخلال در روند مذاکرات را گسترش داده اند؛ سیاستی که همواره از سوی رژیم اسرائیل دنبال شده و اکنون نیز ادامه دارد.
کد خبر: ۱۰۹۰۸۲۲
|
۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۵ 01 December 2021
|
26427 بازدید
|
۶

نه اکنون ۱۹۳۸ است و نه ایران، آلمان نازی!/استراتژی اسرائیل در برابر ایران منسوخ شده است

بین الملل تابناک: در حالی که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۴+۱ در وین در جریان است و مذاکره کنندگان نسبت به آینده مذاکرات ابراز امیدواری کرده اند، مقامات اسرائیلی تحرکات سیاسی و لفاظی‌های دیپلماتیک خود برای اخلال در روند مذاکرات را گسترش داده اند؛ سیاستی که همواره از سوی رژیم اسرائیل دنبال شده و اکنون نیز ادامه دارد.

این رویکرد نخ نما شده تل آویو بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است، به گونه‌ای که منجر به انتقاد محافل رسانه‌ای درون این رژیم شده است.

در همین رابطه، روزنامه اسرائیلی هاآرتص، به عنوان مهم‌ترین و قدیمی‌ترین روزنامه اسرائیلی در مطلبی ضمن انتقاد شدید از دولت اسرائیل نوشت: با برجام یا بدون برجام، دست از جنجال و هراس افکنی بردارید، نه اکنون ۱۹۳۸ است و نه ایران، آلمان نازی!

این روزنامه در ادامه نوشت: نسخه برداری از روش هوچی گری نتانیاهوی پوپولیست و این ادعا که گویی اکنون ۱۹۳۸ است و ایران هم آلمان نازی، به اسراییل کمکی برای متقاعد کردن متحدانش نمی‌کند.

این رسانه اسرائیلی پیشنهاد داد: نفتالی بنت باید به جای آن پنهانی و محترمانه با بایدن بر سر مساله ایران کار کند.

روزنامه «هاآرتص» در یادداشتی دیگر به قلم «زِوی بارئِل» نوشت، وقتی سیاست‌های فشاری اسرائیل حتی در نوار غزه نیز شکست خورده است، چرا باید انتظار داشت که این سیاست در برابر کشور بزرگی مانند ایران عمل کند.

در ابتدای این یادداشت آمده است: «اسرائیل در کارزار شدید خود علیه مذاکرات با ایران، لزوم ادامه تحریم‌های شدید و مخالفت با باج‌خواهی تهران را به‌عنوان وسیله‌ای حیاتی و مؤثر برای وادار کردن ایران به عقب‌نشینی از برنامه هسته‌ای خود مطرح می‌کند. این یک استراتژی ثابت اسرائیل بوده، اما در حال حاضر منسوخ شده است.»

نویسنده این یادداشت ضمن اشاره به تضاد درونی این استراتژی توضیح داد: «تقاضا برای تحریم‌ها، ایران را به عنوان یک کشور منطقی نشان می‌دهد که فقط از روی ملاحظات هزینه و فایده مجبور به اقداماتی شده است. بر اساس این تصور، بحران اقتصادی که در آن گرفتار شده و انزوای (ناقص) آن در جهان عواملی هستند که قرار است ایران را به توافق اولیه بازگرداند و اطمینان حاصل کند که این کشور بمب اتمی تولید نخواهد کرد.»

این روزنامه اسرائیلی با بیان اینکه تقاضا برای افزایش و حفظ تحریم‌ها علیه ایران با بی‌اعتمادی اسرائیل به توافق هسته‌ای و توانایی آن در جلوگیری از طرح‌های اتمی ایران در تضاد است، تحلیل کرد: «اگر چنین است، تحریم‌ها چه کمکی خواهد کرد و تاکنون چه کمکی کرده است؟»

نمایندگان ایران و کشور‌های گروه ۱+۴ عصر دوشنبه با حضور در هتل «کوبورگ» محل مذاکرات برجامی و رفع تحریم‌ها در وین، دور جدیدی از گفت‌وگو‌های کمیسیون مشترک برجام را برگزار کردند. وزارت خارجه روسیه پس از اتمام این دور از مذاکرات، با تاکید بر عزمی که مشارکت‌کنندگان از خود نشان داده‌اند، اعلام کرد، در گفت‌وگو‌های دوشنبه بر ادامه فعالیت دو کارگروه موافقت شد.

هاآرتص با اذعان به شکست خورده بودن سیاست تحریم ایران، نوشت: «تحریم‌ها به خودی خود سیاست‌های ایران را تغییر نداده‌اند. این کشور بیش از چهل سال است که تحت رژیم تحریم‌هاست. حتی فشار حداکثری اعمال شده توسط دونالد ترامپ نیز هیچ تغییری در آن‌ها ایجاد نکرد. ایران در سال ۲۰۱۵ توافق هسته‌ای اولیه را با باراک اوباما امضا کرد، زیرا در او شریکی یافت که تمایل داشت نگرانی‌های این کشور را درک کند و با نسخه‌ای از توافق موافقت کند که نیاز‌های ایران را برآورده نماید. ایران حتی زمانی که ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد، به این توافق پایبند بود و یک سال پس از خروج او از برجام نیز منتظر ماند. با این حال، ایران هرگز نگفت که از توافق خارج می‌شود.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «انتخاب شدن جو بایدن به ریاست‌جمهوری آمریکا و عزم او برای بازگشت به توافق هسته‌ای این فرصت را برای ایران فراهم کرد تا به میز مذاکره بازگردد. فرض اسرائیل این است که ایران اکنون قصد دارد، زمان بخرد تا بتواند به غنی سازی اورانیوم و ساخت بمب ادامه دهد. اگر چنین است، پس چرا ایران مذاکرات را از سر می‌گیرد؟ آیا این کشور نگران شهرت خود است که مبادا جامعه بین‌المللی آن را به خاطر نقض این توافق سرزنش کند و توجیهی برای حمله نظامی به آن ارائه دهد؟»

نگارنده این مطلب سپس با رد کردن سوالات بالا، تحلیل کرد: «این تفسیر نه تنها با مفهومی که ایران یک کشور منطقی است در تضاد می‌باشد، بلکه این واقعیت را نادیده می‌گیرد که حمله نظامی مستلزم در نظر گرفتن پاسخ‌های مورد انتظار روسیه و چین به ‌عنوان متحدان ایران است. علاوه بر این، تلاش‌های اسرائیل برای متقاعد کردن آمریکا جهت ادامه تحریم‌هایش مبتنی بر این است که بایدن قصد ندارد شریک یک حمله نظامی باشد؛ بنابراین، استدلال اسرائیل مبنی بر اینکه ایران یک کشور در آستانه رسیدن به تسلیحات اتمی است و نیازمند پاسخ نظامی فوری بدون منتظر شدن برای نمایش بمب‌های اتمی خود در برخی رژه‌های نظامی است، با تقاضای افزایش و حفظ تحریم یا واقعیت همخوانی ندارد.»

جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده رفع تمامی تحریم‌ها علیه ایران، به گونه‌ای که قابل راستی‌آزمایی باشد مهم‌ترین دستور کار هیأت ایرانی را در این گفت‌وگو‌ها تشکیل خواهد داد.

هاآرتص در ادامه با بیان اینکه سیاست رژیم صهیونیستی برای فشار حداکثری بر نوار غزه مدت‌هاست شکست خورده، افزود: «اسرائیل باید خیلی وقت پیش این درس را درونی‌سازی می‌کرد، زیرا چهارده سال است که نسخه کوچک و ناامیدکننده‌ای از اعمال فشار حداکثری در نوار غزه را انجام می‌دهد. منطق تحمیل محاصره خفقان‌آور غزه در طول سال‌ها تغییر کرده است، اما در اصل، این محاصره برای جلوگیری از تهدید نظامی حماس علیه اسرائیل، توقف تسلیح آن و حتی ایجاد آشوبی بود که بتواند آن را سرنگون کرد.»

در پایان این مطلب آمده است: «اسرائیل درک می‌کند که هرگونه توافق با حماس، باعث به رسمیت شناخته‌شدن اسرائیل توسط حماس، تغییر ایدئولوژی و خلع سلاح آن نمی‌شود. این همان توافقی است که قدرت‌های جهانی در تلاش هستند تا با ایران برسند، تنها با یک امتیاز - توقف برنامه هسته‌ای ایران.»

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۶
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
ایران اسلامی مانند شما صهیونیستها تروریست نیست کودک کش نیست باکه برمبنای مفاهیم قران کریم انسان دوست است و بارها مقام رهبری اظهار داشته اند لازم است از طریق سازمان ملل با رفراندوم در فلسطین ملت فلسطین هستند که بارای خود دولت فلسطین را برقرار و درانصورت ساکنین یهودی اراضی اشغالی بعنوان شهروند فلسطینی می توانند در ارامش و اسایش در کشور فلسطین زندگی کنند و درانصورت مقامات فعلی رژیم جعلی انهایی که دستشان بخون ملت فلسطین الوده نیست مشکلی ندارند و بقیه باید محاکمه و مجازات شوند این نظر ایرانیان است در نتیجه ایران اسلامی المان نازی نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
مقامات ایران و حماس که خیلی خوش بهشون می گذره
۵۴۴۰ نفر از فرزندان مقامات ایرانی به اذعان خود آمریکا در آن کشور زندگی می کنند
مقامات حماس هم در جنگ با اسرائیل تشریفشان را می برند قطر!
پرویز اریائی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
لطفا،روزنامه صهیونیستی ،درچه تاریخی،چه شماره ای این مطلب را نوشتند،خواهش میکنیم،باشعور مخاطبین بازی نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
چرا عده ای از مقامات ارشد و صاحب نفوذ در ایران بجای استفاده از لفظ «انحلال اسرائیل» از لفظ جنجالی و تحریک کننده «نابودی اسرائیل» حرف می زنند. چه هدفی دارند؟
معانی این دو، تفاوت کشتار آدم هاست و آزاد سازی اراضی اشغالی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
به فکر تورم باشید و کاهش مصرف میوه گوشت و لبنیات.

ماست شده کیلویی ۲۵ هزار تومان و من بیکار هستم .
از داستانهای هزار و یک شب چیزی حاصل ما نمیشود
نوید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
درین خبر ۱۹ بار از واژه ی جعلی اسراییل و تنها یکبار از اصطلاح رژیم صهیونیستی استفاده شده است‌. امکان سهوی بودنش وجود داره؟؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟