سال گذشته پرونده تخلفات این شرکت از مجلس شورای اسلامی به دستگاه قضا ارجاع شد، و حال سوال این است، آیا برای واگذاری این ثروت و ظرفیت عظیم گردشگری استان همدان، به صورت عادلانه تدبیری اندیشیده شده است؟
به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، غار علیصدر، از بینظیرترین غارهای آبی جهان و از شگرفترین منابع طبیعی خدادادی متعلق به دوره ژوراسیک از دوران دوم زمینشناسی (۱۳۶ تا ۱۹۰ میلیون سال قبل) است، که در فاصله ۷۰ کیلومتری شمال غربی استان همدان در روستای محروم علیصدر از توابع شهرستان کبودرآهنگ قرار دارد. این غار از نفایس ملی کشور و یکی از مراکز مهم گردشگری دنیاست، که بیش از ۳۰ سال است که توسط شرکتی به نام علیصدر اداره میشود، و مشخص نیست بهره این موهبت الهی، نصیب چه کسانی میشود، که تاکنون مردم استان همدان که هیچ، حتی مردم روستای محروم علیصدر هم از درآمد آن سهمی نداشتهاند!
این درحالیست که این شرکت، همواره مورد حمایت بیدریغ اداره کل میراث فرهنگی استان بودهاست، که قطعاً با این همه حمایت و پشتیبانی، حتی اگر یک فرد کم تجربه هم مسئولیت اداره این غار را برعهده گیرد، عملکرد بهتر و قطعاً شفاف تری، نسبت به شرکت سیاحتی علیصدر خواهد داشت.
تنها فعالیت و کاری که مردم استان همدان از شرکت علیصدر، به صورت ملموس، شاهد آن بودهاند، درآمدزایی، کارهای تبلیغاتی و فعالیت در حوزه فرهنگی بودهاست، آن هم در راستای توسعه زیرساخت و مطرح کردن نام شرکت علیصدر، نه برای خدمت به مردم و توسعه گردشگری استان.
براین اساس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در نشست علنی مجلس، در آذرماه سال گذشته، پرونده مدیریت غار علیصدر را مورد رسیدگی قرار دادند و با ۱۷۷ رای موافق، از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در جلسه با ارجاع این گزارش به قوه قضائیه موافقت شد، که البته هنوز نتیجه بررسیهای قوه قضائیه مشخص و اعلام نشده است.
در خصوص درآمد این غار منحصربه فرد، حمید ملانوری شمسی، استاندار همدان، در آبان سال جاری، اذعان داشته، که غار علیصدر میتواند به لحاظ تامین منابع مالی نه تنها روستای علیصدر و شهرستان کبودراهنگ، بلکه استان همدان را هم پوشش دهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، در گفت و گو با خبرنگار تابناک در همدان، در خصوص نحوه واگذاری این غار در آینده، با بیان اینکه تغییراتی در بندها و شرایط لازم برای شرکت در مزایده غار علیصدر، صورت خواهد گرفت، توضیح داد: شرایط شرکت در مزایده، مانند گذشته نخواهد بود، که فقط شرکت علیصدر بتواند شرکت کند، و با این تغییرات در مواد و شرایط شرکت در مزایده، میدان را برای حضور سایر متقاضیانی که از تجربه و توانایی لازم برای اداره این غار برخوردار باشند، باز خواهیم کرد.
علیزاده، افزود: واگذاری غار علیصدر، ابعاد گستردهای دارد، و نمیتوان آن را به شرکتهایی که تجربه کافی ندارند سپرد.
وی، در خصوص پیشنهاد اینکه، غار به بخشهای مختلف تقسیم شود و هر قسمت به صورت مجزا از طریق مزایده واگذار شود، گفت: تصمیمگیری در این زمینه به عهده وزارت میراث فرهنگی است، و در اختیار استان نیست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.