به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، سایت میدلایستآی انگلیس در گزارشی اعلام کرد، لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس و یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در مقاله مشترکی از امضای یک قرارداد تجاری و دفاعی جدید خبر دادند که به موجب آن رژیم صهیونیستی به شریک اول انگلیس در حوزه امنیت سایبری تبدیل میشود.
طبق گزارش میدلایستآی، با وجود اینکه همکاری میان رژیم صهیونیستی و انگلیس در حوزه امنیت سایبری به ویژه در ارتباط با مساله اطلاعات و تبادل داده جدید نیست؛ اما قرارداد جدید در زمانی امضا شده که انگلیس با حملات روبهفزونی بدافزارهایی مواجه است که تعداد آنها در سه ماهه نخست سال جاری میلادی از تعداد کل حملات انجام شده در سال ۲۰۲۰ بیشتر هستند.
میدلایستآی در ادامه گزارش خود آورد: "اسرائیل" به دنبال آن است که رهبری اقدامات بینالمللی در حوزه امنیت سایبری را به دست بگیرد، نفتالی بنت، نخست وزیر "اسرائیل" نیز ژوئیه گذشته اعلام کرد، "اسرائیل در حال ایجاد سپری جهانی برای دفاع سایبری است که شامل کشورهایی شود که با هم در حوزه امنیت سایبری فعالیت دارند و دهها کشور آن را امضا کردهاند".
همچنین این سایت انگلیسی اعلام کرد: توافقنامه همکاری انگلیس و "اسرائیل" در حالی امضا شد که ادعاهایی درباره حمله سایبری به ۴۰۰ شهروند انگلیسی از جمله دو عضو مجلس اعیان انگلیس با برنامه جاسوسی پگاسوس ساخت "اسرائیل" مطرح شدند و تنها چند ماه از آنها میگذرد.
طبق گزارش یاد شده، موارد جاسوسی تنها به اینها محدود نبوده و این برنامه جاسوسی اسرائیلی از ژوئیه گذشته برخی شهروندان و تشکلهای انگلیسی از جمله سایت میدلایستآی در لندن را هدف قرار داده است. همچنین چند هفته قبل فاش شد که ارتش رژیم صهیونیستی از فناوری شناسایی چهره برای کنترل شهروندان فلسطینی در کرانه باختری اشغالی استفاده میکند و علاوه بر اینها فلسطینیهای شاغل در شش آژانس امدادرسانی که از رژیم صهیونیستی به دلیل برنامههای جاسوسی، چون پگاسوس انتقاد میکنند، هدف قرار گرفتند و احتمال میرود تلآویو در این عملیاتهای جاسوسی دست دارد.
کارشناسان بر این باورند با وجود نگرانیهایی که در خصوص حقوق و آزادیها وجود دارند، دو بخش اطلاعات و فناوری انگلیس به شکل گستردهای از تجربیات اسرائیل در حوزه امنیت سایبری استفاده خواهند کرد.
میدلایستآی اعلام کرد، یکی از وزرای سابق انگلیس همکاری دو طرف در حوزه امنیت سایبری را مفید میداند؛ اما به اینکه دولت انگلیس به بدرفتاری سربازان اسرائیلی و تلآویو با فلسطینیها و تحت فشار قرار دادن آنها اذعان نمیکند، اعتراض دارد.
کریس دویل، مدیر شورای تفاهم عربی-انگلیسی نیز گفت: این قرارداد نشان میدهد که دولت انگلیس حقوق بشر را کنار گذاشته است و با توجه به سابقه "اسرائیل"، استفاده از فناوری پیشرفته "اسرائیل" برای انگلیس بسیار خطرناک است.
دویل افزود: چگونه میتوان به مقامات اسرائیلی که به یکی از شرکتهایشان یعنی "ان اس او" اجازه فروش برنامه جاسوسی پگاسوس به حاکمیتهای خشن را دادند، اطمینان کرد؟ از همین برنامه علیه برخی شهروندان انگلیسی و نیز مدافعان حقوق بشر استفاده شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.