به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم از هفته نامه "اشپیگل"، حدود یک هفته پیش یک قایق حامل پناهجویان که تلاش میکردند از طریق کانال مانش خود را به انگلیس برسانند غرق شده و در اثر این حادثه دلخراش ۲۷ نفر جان خود را از دست دادند.
دو نفر از بازماندگان این حادثه، گارد ساحلی دو کشور فرانسه و انگلیس را متهم کردند که به درخواستهای کمک آنها بی توجهی کرده و آن را انکار کردند.
بعد از حادثه دلخراش غرق شدن یک قایق حامل پناهجویان در کانال مانش فرانسه و انگلیس هر یک تلاش کردند طرف مقابل را مقصر نشان دهند.
نخست وزیر انگلیس در نامهای سرگشاده از طرف فرانسوی خواست همه پناهجویانی که از طریق کانال مانش به انگلیس آمده اند را بازگرداند که این نامه سرگشاده خشم مقامات فرانسوی را در پی داشته و به دنبال آن وزیر کشور فرانسه دیدار با همتای انگلیسی خود برای حل این بحران را لغو کرد.
این تراژدی که مرگبارترین حادثه از این دست از سال ۲۰۱۸ به شمار میرود، حساسیت افکار عمومی و رسانهها در فرانسه و بریتانیا را برانگیخته است.
عصر چهارشنبه گذشته خدمه یک قایق ماهیگیری در آبهای نزدیک کاله در فرانسه، اجساد پناهجویانی را روی آب پیدا کردند که در تلاش برای رسیدن به جنوب انگلستان از طریق کانال مانش غرق شده بودند.
غرق شدن قایق این پناهجویان در کانال مانش منجر به مرگ ۲۷ نفر از جمله سه کودک و یک زن باردار شد. در این رابطه تاکنون ۵ نفر بازداشت شدند.
سازمان بینالمللی مهاجرت گفت حادثه روز چهارشنبه، از آغاز گردآوری آمار در سال ۲۰۱۴، بزرگترین تلفات جانی در این کانال است.
دو نفر از بازماندگان این حادثه دلخراش حالا اتهامات سختی را علیه فرانسه و انگلیس وارد کرده اند.
یکی از این بازماندگان یک عراقی ۲۱ ساله است که در گفتگو با یک رسانه فرانسوی گفت: قایق حامل پناهجویان پر از آب شده بود و پناهندگان در حالی که به هم چسبیده بودند به آب دریا میافتادند.
وی تاکید کرد: اندکی قبل از غرق شدن قایق افراد حاضر در آن با گارد ساحلی فرانسه تماس گرفتند. ما موقعیت خود را به فرانسویها اعلام کردیم و آنها گفتند که ما در آبهای قلمرو انگلیس هستیم.
این پناهنده عراقی گفت: ما بلافاصله با پلیس انگلیس تماس گرفتیم و آنها گفتند با پلیس فرانسه تماس بگیرید.
وی افزود: انگلیس باید به ما کمک میکرد چرا که ما در آبهای قلمرو این کشور غرق شدیم. اما انگلیس کمکی به ما نکرد و کاری انجام نداد.
یکی دیگر از بازماندگان و نجات یافتگان از این حادثه که ۲۸ سال سن داشت هم تاکید کرد که مسافران این قایق دو بار با طرف انگلیسی تماس گرفتند. وی افزود:، اما هیچ کس نیامد و قایق پایین رفت و غرق شد و من هم یازده ساعت در آب دریا شنا کردم.
این پناهجوی بازمانده در گفتگویی با بی بی سی گفت: مهاجران را دیدم که جلوی چشمان من میمردند. آنهایی که شنا بلد نبودند غرق شدند و در عرض چند دقیقه مردند.
در اثر این حادثه ۱۷ مرد و هفت زن و ۳ کودک جان خود را از دست دادند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.