رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبربورس آمریکا هم‌رنگ جمهوری‌خواهان شد
1بازدید
۶۲

پیش بینی ارزی رئیس کل بانک مرکزی؛ در شرایط بسیار خوبی هستیم

دکتر صالح آبادی تاکید کرد: در ماه‌های آینده و با تعاملاتی که با حوزه نفت و میعانات و وزارت نفت داریم وضعیت مطلوبی را در بازار حواله و اسکناس خواهیم داشت و مشکلی را در تأمین نخواهیم داشت.

پیش بینی ارزی رئیس کل بانک مرکزی؛ در شرایط بسیار خوبی هستیم

 
 
 
از ابتدای سال تا ۱۵ آذر ماه کل تأمین ارزی که در کشور و برای واردات تمام کالا‌ها صورت گرفته معادل ۳۶ میلیارد دلار است که بخشی از آن در سامانه نیما و بخشی دیگر نیز از طریق بانکی تأمین شده است؛ این مقدار به مراتب از مجموع ارز تامین شده در سال گذشته بیشتر است.
 
به گزارش تابناک اقتصادی، رییس کل بانک مرکزی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه خوشبختانه در سال جاری دسترسی این بانک به منابع ارزی کشور بهبود داشته است، گفت: در مجموع دسترسی سیستم اقتصادی به منابع ارزی کشور بهبود قابل ملاحظه‌ای داشته است و از نظر ورود ارز به کشور در شرایط بسیار خوبی هستیم و پیش بینی این است که در آینده نزدیک اوضاع روبه بهبود خواهد رفت.

دکتر صالح آبادی گفت: در سال جاری بازگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در سامانه نیما معادل ۲۲.۴ میلیارد دلار بوده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۵ درصد افزایش داشته است. همچنین در سال جاری عرضه ارز در سامانه نیما توسط صادرکنندگان معادل ۲۰ میلیارد دلار بوده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد افزایش داشته است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به روند رو به رشد عرضه ارز در سامانه نیما، گفت: روز گذشته معادل ۴۵۶ میلیون دلار در سامانه نیما عرضه شده است که از این میزان ۲۳۷ میلیون دلار با متوسط نرخ ۲۳ هزار ۴۰۰ تومان معامله شده است.
 
دکتر صالح آبادی با بیان اینکه تسهیل برگشت ارز حاصل از صادرات به کشور جز برنامه‌های جدی بانک مرکزی است و حتما آن را با مشوق‌هایی تسهیل خواهیم کرد، به جلسه اخیر با برخی تشکل‌های اقتصادی اشاره و تصریح کرد: برخی صادرکنندگان خرد در بخش‌های کشاورزی و سایر بخش‌های صادارت وجود دارند و با برخی اتحادیه‌ها و واردکنندگانی که  نیاز به ارز آن‌ها دارند به منظور تسهیل در کار  بازگشت ارز حاصل از صادارت گفتگو شده است.

رییس شورای پول و اعتبار  افزود: بنابراین یکی از ضرورت‌ها که به صورت جدی دنبال خواهد شد تقویت عرضه ارز به واسطه مشوق هاست و همچنین تقاضا‌هایی که ممکن است خارج از بازار رسمی و نیما باشد تسهیل می‌شود که فعالان اقتصادی بتوانند از سامانه نیما ارز خود را تأمین کنند.  

وی گفت: در بازار متشکل ارزی نیز از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱.۳ میلیارد دلار معامله انجام شده است که این مقدار نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزایش ۳.۷ برابری داشته است.  

صالح آبادی  با تاکید بر اینکه به موجب مقررات ارزی در صورتی که صادرکننده‌ای بخواهد بخشی از منابع خود را به صورت اسکناس وارد کشور کند، مانعی ندارد خاطرنشان کرد: صادرکنندگان می‌توانند در بازار متشکل معاملات ارزی، ارز خود را عرضه کنند و در این زمینه نیز شاهد رشد قابل ملاحظه‌ای هستیم.

وی با تاکید بر این نکته که  عرضه ارز در سامانه نیما همچنان تداوم دارد و مشکلی در زمینه وجود ندارد گفت: خوشبختانه دسترسی کشور به منابع ارزی، از طریق این سامانه به صورت آسان وجود دارد.  
 
رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: در ماه‌های آینده و با تعاملاتی که با حوزه نفت و میعانات و وزارت نفت داریم وضعیت مطلوبی را در بازار حواله و اسکناس خواهیم داشت و مشکلی را در تأمین نخواهیم داشت.

دکتر صالح آبادی درباره تأمین ارز بابت کالا‌های اساسی یادآور شد: خوشبختانه در هشت و ماه و نیمی که از سال ابتدای گذشته است، حدود ۱۱ میلیارد دلار برای واردات کالا‌های اساسی و دارو  و نیز در حدود ۱.۵ میلیارد بابت واکسن کرونا تأمین ارز صورت گرفته است. این امر حاکی از آن است که بانک مرکزی در بحث تأمین ارز کالا‌های اساسی مشکلی ندارد.  

کنترل تورم از طریق نظارت بر رشد مقداری ترازنامه بانک‌ها 

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در سال گذشته تورم بالایی را تجربه کردیم، گفت: دولت جدید کار خود را در نرخ‌های تورم بالا آغاز کرد، ولی خوشبختانه در دو ماه اخیر نرخ تورم نقطه به نقطه در حال کاهش است. البته این به معنای آن نیست که تورم نداریم، بلکه به این معناست که رشد تورم کاهش یافته است. براین اساس در مهر و آبان تورم نقطه به نقطه ۱۳.۹ درصد کاهش داشته و نرخ تورم دوازده ماهه نیز نزولی شده است و ۲.۵ واحد درصد کاهش در تورم سالانه رخ داده است.

وی درخصوص رشد پایه پولی عنوان کرد: رشد پایه پولی در سال ۱۳۹۹، ۳۰.۱ درصد بوده است که سهم خالص دارایی‌های  خارجی بانک مرکزی در رشد پایه پولی ۳۴.۸ واحد درصد بوده است. به این معناکه بیش از کل رشد پایه پولی، رشد سهم خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی رخ داده است که در واقع به این معناست که بانک مرکزی ارز‌هایی را با نرخ نیمایی به دولت پرداخت می‌کرده است، در حالی که در بازار به نرخ ۴۲۰۰ یا ترجیحی عرضه می‌کرده است.  

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه افزود: در هشت ماهه سال جاری، رشد پایه پولی ۱۷.۸ درصد بوده است که سهم خالص دارایی‌های خارجی ۶.۵ واحد درصد بوده است که این امر حاکی از آن است که سهم افزایش خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی نسبت به سال گذشته پایین‌تر بوده است.  

دکتر صالح آبادی با بیان اینکه نرخ تورم نقطه به نقطه در حال کاهش است، اظهار کرد: بانک مرکزی برنامه‌ای را در جهت کنترل تورم دارد که یکی از این موارد کنترل رشد مقداری ترازنامه‌های بانکهاست که این مهم از برنامه‌های جدی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ است. رشد ترازنامه برای بانک‌های تجاری ۲ درصد در ماه و برای بانک‌های تخصصی ۲.۵ درصد در ماه است. بانک مرکزی نیز به صورت ماهانه این امر را رصد می‌کند و بانک‌هایی که این امر را رعایت نکنند، با افزایس سپرده قانونی مواجه می‌شوند؛ لذا یکی از مواردی که باید بر آن نظارت و کنترل صورت گیرد، کنترل خلق پول توسط بانکهاست که یکی از موضوعات مهم در خصوص تورم است.  

وی در پایان خاطرنشان کرد: لذا برای کنترل تورم، رشد مقداری ترازنامه بانک‌ها را دنبال می‌کنیم که این امر در همان مصوبه و در همان محدوده کنترل شود توسط بانک مرکزی به جد دنبال می‌شود. در کنار آن نیز کنترل اضافه برداشت بانک‌ها نیز یکی از موضوعاتی است که آن را در ماه‌های آینده پی خواهیم گرفت تا بتوانیم کنترل تورم را نیز در اقتصاد کشورمان شاهد باشیم.
 
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۷ ۱۰:۱۷

خوووووووووووب.
خوووووووووووووووووب
خووووووووووووووووووووووووب.

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۷ ۰۸:۳۳

از نظر ورود ارز به کشور در شرایط بسیار خوبی هستیم و پیش بینی این است که در آینده نزدیک اوضاع روبه بهبود خواهد رفت! باشه

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۷ ۰۶:۲۹

از طرف سوییس صحبت میکنید یا لوکزامبورگ؟!!!!
مردم را چی فرض میکنید!؟

احمد۱۴۰۰/۰۹/۱۶ ۱۳:۲۰

جوک سال

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۶ ۱۲:۲۱

بله سالهاست شما مسئولین در شرایط بسیار خوبی هستید و حقوق نجومی می گیرید و وام بدون بهره و .... در حالی که مردم ایران در فقر و سختی به سر می برند ...

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۶ ۰۸:۰۵

پیش بینی ارزی رئیس کل بانک مرکزی؛ در شرایط بسیار خوبی هستیم

همه چی آرومه
به قول قدیمیا: هیچ بقالی نمیگه ماست من ترشه

بهلول۱۴۰۰/۰۹/۱۶ ۰۷:۴۲

آره راست میگی حاجی

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۶ ۰۴:۲۹

خودشونو گفته، نه ما رو.

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۶ ۰۰:۱۵

کاملا مشهوده!

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۳:۲۵

این ادعای ایشان ۴ جنبه میتواند داشته باسد

الف ) شوخی میکنند
ب ،) اصلا نمیداند که شرایط خوب چیست
ج ) منظورش به شرایط زندگی و کاسبی خودش است
ح ) از افعال معکوس برره ای استفاده میکند

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۲:۳۱

بزرگوار منظورت دلار۳۱هزاری؟خدا قوت

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۲:۲۸

فقط تعريف تو رو كم داشتيم !

Ali۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۲:۰۷

از دلار سی و دو تومنی شما کاملا مشخصه . راستی چرا این رییس بانک جا مانده از دولت اصلاحات هنوز تعویض نشده است این چه وضعشه

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۱:۵۰

دوره حرف درمانی دیگه سر اومده

م -ا۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۱:۴۸

اگر دلار به مقدار زیادی هست چرا قیمت اش هر روز بالا و بالا می رود ؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۱:۴۲

تو که خوبی

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۱:۴۱

همتی هم از دلار 14 هزار تومن میگفت وضعبت ارزی خوبی داریمممممممممممممم

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۱:۴۰

خخخخخخخخخخخخخخخخخخ

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۱:۲۵

آقای رئیس گل بانک یا متوجه نیستی یا مردم را نفهم فرض میکنی.چرا هرکس می رود و بعدی می آید وضع مردم بدتر میشود.وهمه میگویند اوضاع گل و بلبل است

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۱:۲۰

وضعیت شما که همیشه مطلوبه و دارنده اصلی دلار هستید و پول بی ارزش ریال چاپ میکنید و تحویل مردم میدید که دلار شما را در بازار 30000تومان بخرند. مگر ازین بهتر برای شما میشود؟

وقتی دلار آزاد را به 11000تومان رساندی و تثبیت کردی، بیا و بگو مردم داره وضعتون بهتر میشه.

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۱:۱۵

مهمترین وظیفه مسوولین پیش بینی هست و همین پیشبینی ها نشون میده مسوولین باتمام قوا درحال کارهستند وحقوق چندصدمیلیونی شان هم الحق والانصاف نوش جانشان

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۱:۱۲

درشرایط بسیار بسیارخوبی هستیم
کسی زیر خط فقر نیست
همه حقوق بگیرها میتونن با یک ماه حقوقشان پراید بخرند و با. وماه حقوقشان سابد بای ساید و با یکسال هم خانه !!!

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۵۸

حرفی اقای بهمنی در مورد ذخایر طلا زمان احمدی نژاد رو گفت به خاطر بیارید!!!

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۵۷

خیلی شرایط خوبه
کویته
اون سه میلیارد دلار ادعایی کجا رفت؟؟؟؟
همتی تمام خالی بندی های ارزی را در دورانش انجام داده و دیگر بازی ها تکراری است
تمام نوسانات ارزی کار خود بانک مرکزی است

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۵۴

سلام
حال این آقا واقعا خوبه !!! من نگرانشم!!

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۴۹

همتی هم از این حرف ها زیاد تحویل ملت می داد.در نهایت دلار ده تومنی رو بیست و پنج هزار تومن ناقابل تحویل شما داد.شما هم تا میتوانید تحویل این ملت بدین تا روزش.

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۴۶

ای اقبال پی، خود پیداست از زانوی تو!!!

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۴۰

فکر کنم دیگه از عمد دارن لج مردم رو درمیارن. واقعا از وضع بازار ارز و زندگی مردم خبر نداری که اینطوری میگی؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۳۵

خوبم نه بسیار خوب!!!!

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۲۰

یا نمیدانی خوب چیه یا نمیدونی شرایط چیه یا نمیدونی ارز چیه یا هر سه تاش

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۱۲

قبلا هم همه اينو ميگفتند.

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۱۲

همه چی ارومه
من چقدرخوشبختم !!!

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۲۰:۰۳

بلد نیستید کاری کنید حرف هم نزنیدکه اعصاب مردم رو خورد کنید مردم رو خسته کردبد بسه دیگه

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۵۱

برای همینه که دلار 31 هزار تومن شده؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۴۸

خیلی وقته در شرایط خوبی هستیم بهتر هم قراره بشه البته منظورش از هستیم خودشه و اطرافیان

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۴۰

جناب دکتر صالحی ما از این شرایط خوب 43 ساله داریم می بینیم چیزی نگید بهتره چون با این حرفها بازار بیشتر ملتهب میشود.
کمی از این سختی معیشت که ما می کشیم بهتون می رسید برجام و پیش جام پس جام همشون یکجا امضا می کردید.
سیر چه خبر آدم گرسنه داره و سواره بی خبر از پیاده است

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۳۸

الحمدالله که دیگه حرفی از اداره کشور از روش بدون فروش نفت که روزی صد بار تو چشم روحانی میزدند و سال 98 همان روحانی ان را اجرا کرد نیست !!!! قربون ارز حاصل از فروش نفت !!! برنامه ای هم برای اون نوع اداره وجود نداره !!!

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۳۴

تنها چیزی که به ذهنم میرسه اینه که تعریفمون از شرایط بسیار خوب با هم فرق داره

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۳۴

یعنی در آینده پیش بینی کرده که الان وضع خوبی داریم ؟؟؟
بس نمیکنید نه ؟؟؟

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۳۲

آقای صالح آبادی ، این روش نخ نما شده است ! تجربه گذشته اثبات کرده است هر وقت اوضاع دلار خراب می شد از ترس افزایش قیمت شدید رئیس بانک مرکزی شروع می کند به گفتار درمانی ! و بازار نسبت به این گفتار درمانی واکنش معکوس نشان می دهد ، سلام بر دلار ۳۵ هزار تومانی !

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۲۳

خداروشکر وضعیت خوبه... الهی امین... اگر وضعیت بد بشه چی میخواد بشه... واقعا به درجه انسانیت داریم میرسیم

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۲۰

یک زمانی برخی مسئولان از کنترل کرونا مغرور شدند و ورود واکسن را ممنوع کردند، با هزینه بسیار سنگینی متوجه اشتباهشان شدند. همان مسئولان گفتند اقتصاد را میتوان به رفع تحریمها گره نزد و متاسفانه با هزینه بسیار بسیار سنگین تر متوجه اشتباهشان خواهند شد. اما افسوس به جانها و مالها و زمانهایی که از دست رفت.

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۲۰

فعلا که دارد از 30 رد می شود

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۱۶

الان حتی با دلار ۳۰ هزار تومنی یک تویوتا راو فول اپشن ۲۰۲۲ در بازار های جهانی ۷۰۰ میلیون تومن است. ولی مدل ۲۰۱۷ ان در ایران ۲ میلیارد هست. هر زمان قیمت خودرو و اجناس وارداتی در ایران به ریال همان اندازه دنیا بود اموقت اقتصاد واقعی و رونق خواهد گرفت و نرخهای دستوری و فرمایشی دلار در ایران که فقط به نفع ریخت و پاش اقازاده ها و فرار سرمایه هست دیگر حباب منفی و دستوری نخواهد داشت

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۱۴

این آقا اصلا درزمان حال زندگی نمیکند فقط و فقط صحبت از آینده است.

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۱۱

بعله . از قیمت دلار مشخصه! ما هم گوش مخملی

علی۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۰۶

تابناک ...می دانم با این خبر ستون نظرات می ترکه ....ول کن این حبر هارو اصلا درج نکن ......

- مهدی۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۹:۰۴

اگر نمی گفتید هم ما با قیمت دلار متوجه می شدیم !!!

ناشناس۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۸:۵۹

شرایط خوب ؟؟؟؟؟

ستار۱۴۰۰/۰۹/۱۵ ۱۸:۵۸

کاهش رشد تورم خوبه ما هم هر روز اثرش رو تو زندگیمون میبینیم

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.