پیش بینی ارزی رئیس کل بانک مرکزی؛ در شرایط بسیار خوبی هستیم

دکتر صالح آبادی تاکید کرد: در ماه‌های آینده و با تعاملاتی که با حوزه نفت و میعانات و وزارت نفت داریم وضعیت مطلوبی را در بازار حواله و اسکناس خواهیم داشت و مشکلی را در تأمین نخواهیم داشت.
کد خبر: ۱۰۹۱۶۶۲
|
۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۰ 06 December 2021
|
14981 بازدید
|

 
 
 
از ابتدای سال تا ۱۵ آذر ماه کل تأمین ارزی که در کشور و برای واردات تمام کالا‌ها صورت گرفته معادل ۳۶ میلیارد دلار است که بخشی از آن در سامانه نیما و بخشی دیگر نیز از طریق بانکی تأمین شده است؛ این مقدار به مراتب از مجموع ارز تامین شده در سال گذشته بیشتر است.
 
به گزارش تابناک اقتصادی، رییس کل بانک مرکزی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه خوشبختانه در سال جاری دسترسی این بانک به منابع ارزی کشور بهبود داشته است، گفت: در مجموع دسترسی سیستم اقتصادی به منابع ارزی کشور بهبود قابل ملاحظه‌ای داشته است و از نظر ورود ارز به کشور در شرایط بسیار خوبی هستیم و پیش بینی این است که در آینده نزدیک اوضاع روبه بهبود خواهد رفت.

دکتر صالح آبادی گفت: در سال جاری بازگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در سامانه نیما معادل ۲۲.۴ میلیارد دلار بوده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۵ درصد افزایش داشته است. همچنین در سال جاری عرضه ارز در سامانه نیما توسط صادرکنندگان معادل ۲۰ میلیارد دلار بوده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد افزایش داشته است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به روند رو به رشد عرضه ارز در سامانه نیما، گفت: روز گذشته معادل ۴۵۶ میلیون دلار در سامانه نیما عرضه شده است که از این میزان ۲۳۷ میلیون دلار با متوسط نرخ ۲۳ هزار ۴۰۰ تومان معامله شده است.
 
دکتر صالح آبادی با بیان اینکه تسهیل برگشت ارز حاصل از صادرات به کشور جز برنامه‌های جدی بانک مرکزی است و حتما آن را با مشوق‌هایی تسهیل خواهیم کرد، به جلسه اخیر با برخی تشکل‌های اقتصادی اشاره و تصریح کرد: برخی صادرکنندگان خرد در بخش‌های کشاورزی و سایر بخش‌های صادارت وجود دارند و با برخی اتحادیه‌ها و واردکنندگانی که  نیاز به ارز آن‌ها دارند به منظور تسهیل در کار  بازگشت ارز حاصل از صادارت گفتگو شده است.

رییس شورای پول و اعتبار  افزود: بنابراین یکی از ضرورت‌ها که به صورت جدی دنبال خواهد شد تقویت عرضه ارز به واسطه مشوق هاست و همچنین تقاضا‌هایی که ممکن است خارج از بازار رسمی و نیما باشد تسهیل می‌شود که فعالان اقتصادی بتوانند از سامانه نیما ارز خود را تأمین کنند.  

وی گفت: در بازار متشکل ارزی نیز از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱.۳ میلیارد دلار معامله انجام شده است که این مقدار نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزایش ۳.۷ برابری داشته است.  

صالح آبادی  با تاکید بر اینکه به موجب مقررات ارزی در صورتی که صادرکننده‌ای بخواهد بخشی از منابع خود را به صورت اسکناس وارد کشور کند، مانعی ندارد خاطرنشان کرد: صادرکنندگان می‌توانند در بازار متشکل معاملات ارزی، ارز خود را عرضه کنند و در این زمینه نیز شاهد رشد قابل ملاحظه‌ای هستیم.

وی با تاکید بر این نکته که  عرضه ارز در سامانه نیما همچنان تداوم دارد و مشکلی در زمینه وجود ندارد گفت: خوشبختانه دسترسی کشور به منابع ارزی، از طریق این سامانه به صورت آسان وجود دارد.  
 
رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: در ماه‌های آینده و با تعاملاتی که با حوزه نفت و میعانات و وزارت نفت داریم وضعیت مطلوبی را در بازار حواله و اسکناس خواهیم داشت و مشکلی را در تأمین نخواهیم داشت.

دکتر صالح آبادی درباره تأمین ارز بابت کالا‌های اساسی یادآور شد: خوشبختانه در هشت و ماه و نیمی که از سال ابتدای گذشته است، حدود ۱۱ میلیارد دلار برای واردات کالا‌های اساسی و دارو  و نیز در حدود ۱.۵ میلیارد بابت واکسن کرونا تأمین ارز صورت گرفته است. این امر حاکی از آن است که بانک مرکزی در بحث تأمین ارز کالا‌های اساسی مشکلی ندارد.  

کنترل تورم از طریق نظارت بر رشد مقداری ترازنامه بانک‌ها 

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در سال گذشته تورم بالایی را تجربه کردیم، گفت: دولت جدید کار خود را در نرخ‌های تورم بالا آغاز کرد، ولی خوشبختانه در دو ماه اخیر نرخ تورم نقطه به نقطه در حال کاهش است. البته این به معنای آن نیست که تورم نداریم، بلکه به این معناست که رشد تورم کاهش یافته است. براین اساس در مهر و آبان تورم نقطه به نقطه ۱۳.۹ درصد کاهش داشته و نرخ تورم دوازده ماهه نیز نزولی شده است و ۲.۵ واحد درصد کاهش در تورم سالانه رخ داده است.

وی درخصوص رشد پایه پولی عنوان کرد: رشد پایه پولی در سال ۱۳۹۹، ۳۰.۱ درصد بوده است که سهم خالص دارایی‌های  خارجی بانک مرکزی در رشد پایه پولی ۳۴.۸ واحد درصد بوده است. به این معناکه بیش از کل رشد پایه پولی، رشد سهم خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی رخ داده است که در واقع به این معناست که بانک مرکزی ارز‌هایی را با نرخ نیمایی به دولت پرداخت می‌کرده است، در حالی که در بازار به نرخ ۴۲۰۰ یا ترجیحی عرضه می‌کرده است.  

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه افزود: در هشت ماهه سال جاری، رشد پایه پولی ۱۷.۸ درصد بوده است که سهم خالص دارایی‌های خارجی ۶.۵ واحد درصد بوده است که این امر حاکی از آن است که سهم افزایش خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی نسبت به سال گذشته پایین‌تر بوده است.  

دکتر صالح آبادی با بیان اینکه نرخ تورم نقطه به نقطه در حال کاهش است، اظهار کرد: بانک مرکزی برنامه‌ای را در جهت کنترل تورم دارد که یکی از این موارد کنترل رشد مقداری ترازنامه‌های بانکهاست که این مهم از برنامه‌های جدی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ است. رشد ترازنامه برای بانک‌های تجاری ۲ درصد در ماه و برای بانک‌های تخصصی ۲.۵ درصد در ماه است. بانک مرکزی نیز به صورت ماهانه این امر را رصد می‌کند و بانک‌هایی که این امر را رعایت نکنند، با افزایس سپرده قانونی مواجه می‌شوند؛ لذا یکی از مواردی که باید بر آن نظارت و کنترل صورت گیرد، کنترل خلق پول توسط بانکهاست که یکی از موضوعات مهم در خصوص تورم است.  

وی در پایان خاطرنشان کرد: لذا برای کنترل تورم، رشد مقداری ترازنامه بانک‌ها را دنبال می‌کنیم که این امر در همان مصوبه و در همان محدوده کنترل شود توسط بانک مرکزی به جد دنبال می‌شود. در کنار آن نیز کنترل اضافه برداشت بانک‌ها نیز یکی از موضوعاتی است که آن را در ماه‌های آینده پی خواهیم گرفت تا بتوانیم کنترل تورم را نیز در اقتصاد کشورمان شاهد باشیم.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
پس چرا صرافی ها اصلا فروش ارز دولتی ندارن؟؟؟؟؟؟
هرجا میری میگن فروش نداریم!!!!!
از این حرفا همتی هم زیاد میزد فرداش ارز ۲ تومن میکشید روش.
وقتی حرفاتون درسته که ارز دولتی رو به هر متقاضی تو هر صرافی بفروشید نه اینکه همه رو سنگ قلاب کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
آقی صالح ابادی ممکن است شما هم اکنون در وضعیت بسیار خوبی باشید. اما باور کنید 85 در صد ملت در وضعیت بسیار بسیار اسفباری قرار دارند. ممکن است در ماه های آینده شما در وضعیت بهتری قرار داشته باشید اما مطمئن باشید 85 در صد مردم در وضعیت بسیار بسیار بدتری قرار خواهند داشت.........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
دلار رفته برای سی و یک هزار تومان چی میگی اقای ریس کل . این چه وضع کشور داری است . تا کی فشار به مردم و بی خیالی مسئولین درجه یک کشور
مولا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
در شرايط خوبي هستيم؟ نميدونم خودش خندش نگرفته از اين حرفش؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
خیلی وقته که حرف های مسئولین بُرِش نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
اگه با حرف درمانی وضع قیمت دلار کنترل میشد، دلار جهانگیری جواب میداد. تجربه نشان داده آینده تکرار گذشته است. راه دراز است و قلندر بیدار...
ناشناس
|
Canada
|
۱۸:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
مسولان بانک مرکزی انقدر متوجه هستند که گفتار درمانی فایده ندارد ولی رلع دیگری نبست. بیایند بگویند که در اقتصادی که روزی شش تریلیون تومن چاپ و انتشار پول و نقدینگی هست حتی در صورت برداشته شدن کل تحریمها باز هم انتظار تقویت پول ملی را نداسته بتشید؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
شما و دوستانتان شاید اما مردم بیچاره شدند
ناشناس
|
Canada
|
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
ایشان مانند همه روسای بانک مرکزی عمدا خود را به تجاهل میزند. نی فرماید که هزینه ارزی کشور ۳۶ میلیارد دلار است و ما ان را تامین کردیم پس قاعدتا ارز نباید گران شود و کار توظئه هست. ولی هرگز مانند روسای بانک مرکزی قبلی نمی فرماید که این همه هزینه فرار سرمایه و خرج شهریه و زندگی اقازاده ها و هزیته خرید هزاران خانه و ویلا در گرانترین شهرهای دنیا از وین تا لندن و تورونتو و ژنو و...هزاران خرج خدماتی و مستشاری دیگر و پانزده تا بیست میلیارد دلار هزینه قاچاق کالا از کجا باید تامین شود. مشکل مدیران اقتصادی ما عدم صراحت با مردم و مسئولان بالا هست
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
شرایط خیلی خوب و گل و بلبل است فقط مشکل اینجاست که خزانه خالی است
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟