به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، به نقل از آر تی، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در دیدار با نخستوزیر هند گفت: ما هند را قدرتی بزرگ میدانیم که ملتش دوست هستند و تاریخ خوبی در روابط ما وجود دارد.
پوتین ادامه داد: روابط بین دو کشور رو به گسترش است و ما به آینده امیدواریم. اگرچه سال گذشته میلادی شاهد کاهشی در میانگین تبادلات تجاری با بیش از ۱۷ درصد بودیم؛ اما طی ۹ ماه نخست همان سال این تبادلات تجاری به بیش از ۳۸ درصد رسید.
رئیسجمهوری روسیه افزود: دو کشور برای توسعه روابط در زمینه نظامی و برگزاری تمرینات مشترک تلاش میکنند و قصد دارند به تلاش در این سمت ادامه دهند.
رئیسجمهوری روسیه نسبت به اوضاع افغانستان و پیامدهای آن بر تلاشهای مبارزه با تروریسم و مواد مخدر و جنایت سازمان یافته ابراز نگرانی کرد.
پوتین گفت، مسکو و دهلی نو به تلاش در صحنه جهانی ادامه میدهند و مواضع دو کشور در قبال مسائل مختلف یکسان است.
نارندرا مودی نیز گفت: هند و روسیه به تقویت همکاری در زمینه دفاعی و فضا میپردازند. او بر اهمیت توافقات امضا شده بین دو کشور در زمینههای مختلف تاکید کرد و افزود این همکاری تقویت خواهد شد.
مودی اشاره کرد، کرونا منجر به کاهش روند توسعه همکاری بین هند و روسیه نشد.
کاخ کرملین نیز در بیانیهای اعلام کرد، طبق بیانیه مشترک دو کشور، دو رهبر همچنین وضعیت انسانی افغانستان را بررسی کردند. پوتین و نارندرا مودی مقرر کردند، کمکهای انسانی فوری به ملت افغانستان ارائه دهند.
در این بیانیه آمده است، پوتین و مودی در مذاکرات خود در دهلی نو بر حمایت قاطع خود از صلح و ثبات در افغانستان و نیز لزوم احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت کشور افغانستان و تضمین عدم مداخله در امور داخلی آن تاکید کردند.
دو طرف بر لزوم منع فعالیت گروههای تروریستی از جمله داعش و القاعده در افغانستان برای ایجاد مخفیگاههایی در این کشور یا تامین مالی گروههای تروریستی تاکید کردند.
پوتین و مودی بر اهمیت اجرای قطعنامههای بینالمللی درباره افغانستان تاکید و به اسناد صادره از نشست مسکو درباره افغانستان و سازوکارهای منطقهای دیگر در این باره اشاره کردند.
طبق بیانیه منتشر شده، روسیه و هند همچنین بر تعهد خود به حاکمیت و استقلال سوریه و تقویت روند سیاسی این کشور و لزوم عدم مداخله در امور داخلی این کشور تاکید کردند.
پوتین و مودی حمایت خود را از اجرای معاهده منع توسعه، تولید و ذخیره سازی سلاحهای میکروبیولوژیکی و سمی و نابودی آنها از سوی همه کشورهای امضا کننده اعلام کردند. آنها افزودند: از سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی حمایت میکنند و خواهان برگزاری نشستی سازنده برای احیای روحیه جمعی در سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی هستند.
روسیه و هند انواع تروریسم را محکوم کرده و از جامعه جهانی خواستند در مقابله با آن وارد عمل شود. پناهگاهها و منابع مالی آن و قاچاق سلاح و مواد مخدر را از بین ببرد. دو طرف نسبت به خطر آغاز رقابت تسلیحاتی در فضا هشدار داده و پایبندی خود را به تلاش در زمینه منع نظامی کردن فضا ابراز داشتند.
دو طرف خواستار اصلاح شورای امنیت با هدف نقش فعالانه آن در حل مسائل مربوط به صلح و امنیت جهانی شدند.
پوتین و مودی پایبندی خود را به تقویت همکاری و هماهنگی در قالب گروه بریکس اعلام کردند.
آنها بر دستاوردهای محقق شده در سازمان همکاری شانگهای تمرکز کرده و متعهد به تلاش برای تقویت این سازمان به عنوان یکی از اصول اساسی در نظام جدید جهانی شدند.