روز دانشجو در دانشگاه‌های سوت و کور

همه خسته از محدودیت‌های کرونایی، دلشان برای روزهای بدون ماسک، دلهره از ابتلا به این ویروس ناشناخته، حضور بی‌دغدغه در محل تحصیل، کار و ... تنگ شده است، اکنون دومین سال از ورود کرونا به کشور را پشت سر گذشته‌ایم، گاهی فکر می‌کنیم آیا پس از پایان این روزهای سیاه می‌توانیم به سادگی به روزهای قبل کرونا برگردیم، امروز ۱۶ آذر روز دانشجو است، امسال نیز شاهد حضور پرشور و نشاط دانشجویان در کلاس‌های درس، محوطه، سلف، خوابگاه و ... در دانشگاه‌ها نخواهیم بود، اصلا مگر دانشگاه و گرامیداشت روز دانشجو بدون دانشجو معنا دارد؟
کد خبر: ۱۰۹۱۷۶۶
|
۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۹ 07 December 2021
|
6000 بازدید
|
۵

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، فضای دانشگاه‌ها با حضور دانشجویان در ترم‌های تحصیلی رنگ و بوی دیگری می‌گرفت، دانشجویان جدیدالورود با ذوق و شوق فراوان قدم در مهد علم و دانش می‌گذاشتند و شور و شوق آن‌ها به دانشجویان ترم بالایی نیز سرایت می‌کرد، اما اکنون دانشجویایی هستند که باوجود گذشت نزدیک به چهار ترم از تحصیلشان، هنوز رنگ دانشگاه را ندیده‌اند و از طریق مجازی با اساتید و همکلاسی‌های خود در ارتباط هستند.

جشن‌های روز دانشجو برای تمامی افرادی که قبل از کرونا در دانشگاه تحصیل می‌کردند، خاطره‌انگیز است، تشکل‌های دانشجویی برای این روز از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی می‌کردند، حتی به چالش کشیدن مسئولان دانشگاه و سخنران دعوت شده در این جشن از جمله این برنامه‌ها بود تا یک نفر صدای دانشجو برای بیان مطالبات باشد.

با آغاز واکسیناسیون همگانی امیدها برای بازگشت به زندگی عادی و بازگشایی‌ها بیش‌تر شده بود، اما تصمیم بر این شد که دانشجویان مقطع کارشناسی نیز این ترم تحصیلی را مجازی بگذارند و برای تشکیل کلاس‌های حضوری تصمیم‌گیری به زمان دیگری موکول شد، اما دانشجویان مقطع دکتری و کارشنایی ارشد با رعایت پروتکل‌ها در دانشگاه حضور دارند.

هنوز به معنای واقعی طعم دانشجو شدن را نچشیده‌ایم

سپیده یکی از دانشجویان ترم سه دانشگاه شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سه ترم گذشته تمامی کلاس‌های درس به‌صورت مجازی برگزار شد، هنوز به معنای واقعی طعم دانشجو شدن را نچشیده‌ایم.

وی افزود: برگزاری کلاس‌های درس به‌صورت مجازی بسیار خسته‌کننده است، اینکه ساعت‌ها به صفحه گوشی و لب‌ تاپ خیره شوی به‌هیچ عنوان برای یادگیری شیوه مناسبی نیست، هنوز بعد از چند ترم تحصیل همکلاسی‌هایم را از نزدیک ندیده‌ایم، با محیط دانشگاه آشنایی چندانی ندارم.

این دانشجو بیان کرد: ترجیح می‌دهم کلاس‌های درس به‌صورت حضوری برگزار شود، احساس می‌کنم ارتباط دو سویه در کلاس درس با اساتید کمک بیش‌تری در یادگیری دروس بمن می‌کند، همچنین می‌توانم با ارتباط با همکلاسی‌هایم انگیزه خود برای مشارکت در امور تحصیلی و ... را بالا ببرم.

وی در خصوص روز دانشجو، گفت: سال گذشته و امسال از شرکت در جشن روز دانشجو محروم بوده و هستیم، همانطور که برای ورودی‌های جدید در دانشگاه‌ها باتوجه به شرایط کرونایی در دو سال گذشته هیچ برنامه‌ای تدارک دیده نشد و شرایط در آینده نیز قابل پیش‌بینی نیست.

جشن مجازی در روز دانشجوی کرونایی

الهام دانشجوی دانشگاه یزد و ساکن شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بنده ورودی مهر ۱۴۰۰ در دانشگاه یزد هستم، ثبت‌نام را غیرحضوری انجام دادیم، قرار بود با انجام واکسیناسیون کلاس‌ها به‌صورت حضوری برگزار شود، اما بنا بر شرایط کرونایی تصمیم گرفته شد کلاس‌ها مجازی شود.

وی بیان کرد: برگزاری کلاس‌ها به‌صورت مجازی هم معایب دارد، هم محاسن، یکی از محاسن آن این است که من نیازی نیست در خوابگاه ساکن شوم و همانطور که شهر محل زندگی خود سکونت دارم، در دانشگاه نیز تحصیل می‌کنم، اما شرکت در کلاس‌های درس به‌صورت مجازی برای من چندان خوشایند نیست، دوست داشتم با همکلاسی‌ها و اساتید دیدار چهره به چهره داشته باشم، فکر می‌کنم این مسئله تاثیر بالایی در یادگیری دارد.

این دانشجو با بیان اینکه برخی از اساتید در طول این ترم تحصیلی چند بار به‌صورت حضوری کلاس رفع اشکال برگزار کردند، گفت: اما من به‌علت بعد مسافت و اینکه نمی‌توانستم از خوابگاه استفاده کنم، از شرکت در کلاس‌های رفع اشکال محروم شدم.

وی در خصوص جشن روز دانشجو، توضیح داد: جشن دانشجویان جدیدالورود دانشگاه به‌صورت مجازی برگزار شد، برای جشن روز دانشجو نیز طبق اعلام مسئولان این دانشگاه جشن از طریق فضای مجازی برای دانشجویان به‌صورت زنده پخش خواهد شد.

حضور در دانشگاه برایمان به رویا تبدیل شده است

مهدی یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه یک ترم بیش‌تر از دوران تحصیلش در دانشگاه باقی نمانده است، اظهار کرد: اوایل غیرحضوری شدن کلاس‌های دانشگاه این مسئله برای بسیاری از دانشجویان خوشایند بود، زیرا نیازی نبود که برای حضور در کلاس درس مسافتی را طی کرده و از منزل می‌توانستیم در کلاس‌ها حضور پیدا کنیم.

وی ادامه داد: از پس از گذشت چند ماه این مسئله بسیار کسالت‌آور شد، حضور در دانشگاه، شرکت در کلاس‌های درس که همه روزی از آن فراری بودیم، اکنون به یک رویا تبدیل شده است، قرار گرفتن در جمع‌های دوستانه، شرکت در برنامه‌های فرهنگی و هنری دانشگاه، برنامه‌ریزی برای کنسل کردن امتحانات میان‌ترم و .... همه خاطرات شیرینی را برای دانشجویان رقم می‌زند، اما دانشجویان مانند من به‌مدت دو سال از این محیط دور شدند و شاید این مسئله قابل جبران نباشد، زیرا عادت کردن به شرایط قبل نیز کمی زمانبر است.

این دانشجو خاطرنشان کرد: قطعا آموزش مجازی هیچ‌گاه جای آموزش حضوری را نخواهد گرفت، همچنین باید توجه کرد که زیرساخت‌های آموزش مجازی در کشور بسیار ضعیف بود، بسیاری از روستاهای این استان از دسترسی به اینترنت محروم هستند و در این ایام تعدادی از همکلاسی‌های بنده با چالش‌های بسیاری برای تحصیل مواجه شدند.

محیط دانشگاه برای من در یک لب‌تاپ، گوشی و چند گروه مجازی خلاصه شده است

حمید دانشجوی ترم سه در دانشگاه علمی- کاربردی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از سال‌ گذشته اکثر کلاس‌های این دانشگاه به‌صورت مجازی برگزار شد، هنوز دید مثبتی نسبت به دوران دانشجویی ندارم، دلم می‌خواهد هر چه سریعتر از شر ویروس کرونا خلاص شویم و به محیط دانشگاه برگردم.

وی گفت: همیشه برای دوران دانشجویی خودم در ذهنم برنامه‌های بسیاری داشتم، اما اکنون محیط دانشگاه برای من در یک لب‌تاپ، گوشی و چند گروه مجازی خلاصه شده است، این شرایط برای من قابل تحمل نیست.

این دانشجو ادامه داد: دانشجویانی که همانند من در دوران کرونا دانشجو شدند، از بسیاری از مزایای دانشجویی محروم هستند، حتی شرکت در جشن روز دانشجو که کمترین مطالبه است، از آن‌ها دریغ شد.

حضوری شدن کلاس‌ها در مقطع کارشناسی منوط به شرایط رنگ‌بندی کرونا است

حمدالله مشتاقی- معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه کلاس‌های درس دانشجویان مقطع کارشناسی به‌صورت مجازی در حال برگزاری است، اظهار کرد: کلاس‌های درس عملی و تئوری دانشجویان مقطع دکتری حضوری و کلاس‌های درس عملی دانشجویان کارشناسی ارشد نیز حضوری تشکیل می‌شود.

وی با بیان اینکه حضوری شدن تمامی کلاس‌ها در مقطع کارشناسی ارشد و کارشناسی منوط به وضعیت کرونا است، گفت: اگر وضعیت تمامی شهرهای کشور آبی شود، کلاس‌ها به‌صورت حضوری تشکیل می‌شود، اما باتوجه به سویه جدید کرونا شرایط در آینده قابل پیش‌بینی نیست، اما برای برگزاری کلاس‌ها به‌صورت حضوری برنامه‌ریزی شده است.

مشتاقی در ادامه در خصوص افت تحصیلی دانشجویان در ایام شیوع کرونا، گفت: تمامی این چالش‌ها و مشکلات در آموزش مجازی مدنظر قرار گرفته است، مرکز مشاوره دانشگاه شهرکرد در حال برنامه‌ریزی است تا در صورت حضوری شدن دانشگاه‌ها مشکلات دور شدن دانشجویان از محیط دانشگاه حل و شور و نشاط سابق به محیط دانشگاه بازگردد.

معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد در خصوص جشن روز دانشجو، توضیح داد: به‌نظر نمی‌رسد به‌علت شرایط کرونایی جشن‌ روز دانشجو همانند سابق برگزار شود، اما قطعا معاونت دانشجویی برای این گرامیداشت این روز برنامه‌هایی را تدارک خواهد دید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
دولتیها نمی خوان مدارس و دانشگاهها به وضع قبل از کرونا برگرده . هیچ ادم عاقلی تو اوج نداری و گرونی و هزینه های سر سام اور این کار را نمی کنه . می دونید هزینه زوزانه یک دانشگاه چقدره ؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
بیش از دولت، سیستم مافیایی پزشکی مخالف علم و فرهنگ است. و گرنه دولت صد برابر این پول را در شکم سیری ناپذیر پزشکان و تجهیزات پزشکی و کارخانه‌های داروسازی ریخته است و هنوز دو قورت ونیمشان باقی است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
روز تاسیس دارالفنون یا تاسیس اولین دانشگاه باید روز دانشجو باشد. روز 16 آذر روزی سیاسی است. وظیفه دانشجو آموختن و تفکر است نه مبارزات سیاسی. سیاست زدگی از توان علمی دانشجویان می کاهد. سیاسی کردن دانشگاه ها از اهداف بدخواهان بیگانه است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
دانشگاه باید عاری از سیاست باشد چون دانشگاه مرکز علمی است نه سیاسی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
من کارمند یکی از دانشگاههای دولتی هستم. متاسفانه مشکلی اصلی دانشگاه برای غیر حضوری بودن، فقط مشکل بودجه دانشگاه است. دئر حال حاضر سرانه مخارج یک دانشگاه در یک دانشگاه دولتی بیش از دو میلیون است که بعلت نبود بودجه مشکل را به کرونا مربوط می کنند. در واقع بودجه فعلی دانشگاه فقط پاسخگوی حقوق اعضای هیات علمی و کارمندان است و حتی دانشگاه قادر به پرداخت هزینه های جانبی مثل نیروهای قراردادی آب برق و گاز و ... نیست
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟