در شرایطی از فردا دومین دور از مذاکرات اخیر ایران و گروه ۱+۴ در وین آغاز می شود که توصیه مشترک نمایندگان به هیات ایرانی این است که با دست پُر به مذاکرات رفته و در عین حال مذاکرات را به معیشت گره نزنند.
به گزارش تابناک، حدود ده روز گذشته در ۸ آذر هفتمین دور از مذاکرات برای لغو تحریم ها برگزار شد؛ در این مذاکرات پنج روزه هیاتهای سیاسی و کارشناسی در چارچوب گفتوگوهای دو جانبه و چندجانبه و مشترک به ارزیابی آخرین دیدگاهها و موارد اختلافی میان طرفها پرداختند.
در نهایت ایران دو سند درباره لغو تحریمها و اقدامات هستهای را که نسبت به پیش نویس دور ششم مذاکرات به روز رسانی شده، به طرفهای برجامی ارایه کرد منتها قرار شد هیات ها برای بررسی بیشتر این اسناد و رایزنی و مشورت با پایتختها مذاکرات را ترک کنند. مذاکرات مجددا از فردا(۱۸ آذر) آغاز می شود.
در طول یک هفته گذشته، تعدادی از نمایندگان به ارزیابی از مذاکرات پرداختند و بعضا مواضعشان را از پشت تریبون مجلس بیان کردند. در همین رابطه ، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس، مهرداد ویس کرمی نماینده خرم آباد گفت: مذاکرات با کشورهای غربی بر عدم اعتماد و گره نزدن معیشت مردم به مذاکرات باشد.
سید جواد حسینی کیا نماینده سنقر نیز گفت: تیم مذاکره کننده بداند که مصالح ملی قابل مذاکره و معامله نیست. مسائل موشکی نه قابل معامله و نه قابل مذاکره است. آمریکایی ها که به تحریم عادت کرده اند همین امروز ۸ فرد و ۴ نهاد را دوباره تحریم کرد، چگونه می خواهید به آنها اعتماد کنید؟ باید مراقبت بیشتر به خرج داده و با دست پر به میدان مذاکره بروید. آمریکایی ها و اروپایی ها آنقدر نامردند که اگر با آنها دست دادید انگشتان دستتان را دوباره بشمارید که نکند چیزی از آن کم شده باشد.
علیرضا سلیمی عضو هیات رییسه هم گفت که فریبکاری، دروغ گویی، بدعهدی و ددمنشی در ذات آمریکاییهاست. تحریم افراد جدید در زمان مذاکرات، معنایی جز عدم اراده طرف مقابل و وجود آشفتگی در آن ها ندارد و بیانیه انگلیسیها هم در همین راستاست.
او این را هم اضافه کرد که بخش اول مذاکرات نشان داد هنوز طرف مقابل دستور خاصی برای میز مذاکره ندارد و تابع صد درصد آمریکاییها است؛ امیدواریم اروپاییها ریل عوض کنند.
مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز با اشاره به نشست مشترک روز گذشته این کمیسیون با وزیر خارجه توضیح داد: پیشبینی ما این است که اگر طرف مقابل و به ویژه آمریکاییها اراده داشته باشند و آمریکاییها اخلالی ایجاد نکنند مذاکرات به نتیجه خواهد رسید چرا که اراده جمهوری اسلامی ایران این است که مذاکرات به نفع مردم شکل گرفته و برجام احیاء شود. اینکه میگویم برجام احیاء شود یعنی ما هیچ مذاکرهای با آنها نداریم بلکه بحث ما نقد کردن چک جمهوری اسلامی در برجام است.
او ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با دست پُر به مذاکرات رفته و همینکه طرف مقابل بعد از شنیدن نظر جمهوری اسلامی ایران میگویند باید برویم و با پایتختهای خود مشورت کنیم دلیلی بر حضور ایران با دست پر است. ایران با اراده قوی برای رفع تحریمها ورود کرده است و محکم در مسیر خود ادامه میدهد.
همچنین امروز ۵۷ ماده از طرح حمایت از مالکیت صنعتی تصویب شد.در این مواد ضمن تعیین شرایط صدور و اعطای پروانه بهرهبرداری اجباری و شرایط صدور پروانه بهرهبرداری اجباری اختراعات دفاعی چگونگی بهرهبرداری اجباری از اختراع تعیین شد. همچنین نمایندگان مجلس نحوه واگذاری حق ناشی از پروانه بهرهبرداری اجباری و انتقال پروانه بهرهبرداری اجباری را مشخص کردند .
نمایندگان مجلس، جنبههای معنوی حقوق ناشی از اختراع، شرایط واگذاری حق اختراع، ثبت قراردادهای انتقال مالکیت اختراع ثبتشده یا انتقال حقوق ناشی از تسلیم اظهارنامه، انتقال حقوق ناشی از ثبت اختراع به ورثه بعد از فوت مخترع را مشخص کردند.علاوه بر این حقوق انحصاری ناشی از اختراع ثبتشده، شرایط بهرهبرداری پس از زوال حق اختراع، پرداخت هزینه تمدید اظهارنامه یا گواهینامه ثبت اختراع، ابطال گواهینامه اختراع و شرایط ورود دادگاه به ابطال گواهینامه اختراع تعیین شد.
نمایندگان مجلس، شرایط نقض حق اختراع و نحوه جبران خسارت ناشی از نقض حق اختراع مشخص کردند. مدلهای مصرفی، گواهینامه مدلهای مصرفی، هزینه صدور این گواهینامهها و ساز وکار نحوه ثبت طرح های صنعتی و مصادیق خارج از طرح صنعتی نیز تعیین شد.