۱۵ هزار پزشک طبابت نمی‌کنند

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر لزوم افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی متناسب با توان آموزشی دانشگاه‌ها، گفت: افزایش بی‌رویه ظرفیت، کیفیت آموزش پزشکی را پایین می‌آورد و از طرفی الزاما افزایش ظرفیت ضامن افزایش دسترسی نخواهد بود.
کد خبر: ۱۰۹۲۱۸۶
|
۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۰ 09 December 2021
|
7691 بازدید
|
۷

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر محمد رئیس‌زاده با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون رفع مشکل کمبود پزشک در کشور، گفت: روز سه شنبه پیرو فرمایش رئیس جمهور، شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه‌ای با موافقان و مخالفان طرح افزایش ظرفیت پزشکان برگزار کردند. در این جلسه وزیر محترم بهداشت و معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر مرضیه وحید دستجردی، دکتر سجادی، بنده و دکتر لنکرانی به صورت ویدیو کنفرانس حضور داشته و همه اعضای حوزه سلامت با یکدیگر متفق‌القول بودند که افزایش بی‌رویه ظرفیت، کیفیت آموزش پزشکی را پایین می‌آورد و از طرفی الزاما افزایش ظرفیت ضامن افزایش دسترسی نخواهد بود.

وی افزود: افزایش ظرفیتی که دوستان به دنبالش هستند مشکل کمبود فعلی را حل نخواهد کرد و ۸ تا ۱۴ سال بعد نتیجه خواهد داد. آنها با افزایش ظرفیت متناسب با توان آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی موافق بودند که وزارت بهداشت این کار را انجام داد و نهایتا جمع بندی که دکتر عاملی در پایان جلسه داشتند مبتنی بر ۳ محور بود. ما قبول داریم در برخی مناطق کشور کمبود دسترسی به پزشک وجود دارد و توزیع باید اصلاح شود، چون مشکل ما در شرایط فعلی، توزیع است. بحث سوم هم این بود که ظرفیت‌ها باید متناسب افزایش یابد.

او ادامه داد: تاکید بسیاری از اعضا بر این بود که شان شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که مباحث کلان را تدوین کند و وارد عدد و رقم نشود. اعداد و ارقام را به متولیان اجرایی مانند وزارت بهداشت بسپارد. اینکه برخی همکاران می‌فرمایند همه اعضای جلسه با افزایش ظرفیت پزشکی موافق بودند، به این صورت است که همه با افزایش ظرفیتِ متناسب موافق بودند و با افزایش ظرفیت بی‌رویه موافق نیستند. هیچ کدام از اعضای حوزه سلامتِ حاضر در جلسه با اعداد مطرح شده توسط ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص افزایش ظرفیت موافق نبودند؛ چون توان چنین افزایش ظرفیتی که اعلام شد وجود ندارد.

رئیس‌زاده اظهار کرد: حدودا ۱۳۰ هزار پزشک فعال در کشور داریم و نسبت‌مان بر اساس آمار ما ۱۵.۹ به ۱۰ هزار است؛ هرچند ما عرض می‌کنیم نمی‌دانیم ملاک سرانه پزشک به جمعیت را دوستان علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از کجا آوردند. این ملاک اصلا ملاک درستی برای تصمیم گیری در حوزه سلامت کشور نیست. ۵۰ شاخص سازمان بهداشت جهانی برای دسترسی مردم به سلامت در دنیا مطرح است که این هم یکی از ملاک‌ها است؛ پس محور اصلی نیست. هر کشوری شاخص خودش را در این زمینه دارد.

وی افزود: محور اصلی اکنون در دنیا تراکم مراقبین سلامت است که یک بسته شامل پزشک، پرستار، ماما و... است. تاکید تنها بر یک شاخص، درست نیست.

او بیان کرد: حدودا ۱۵ هزار پزشک عمومی در کشور داریم که فعال نیستند و کار طبابت نمی‌کنند و شاید حدود۳۰ هزار پزشک عمومی داریم در چرخه ارائه خدمات مورد نیاز درمانی کشور فعال نیستند و در چرخه نظام ارجاع و پزشک خانواده نیستند مثلا کارهای زیبایی و... انجام می‌دهند. به جای اینکه بدون کار کارشناسی افزایش ظرفیت عجیب و غریب مطرح شود، بیایید همین پزشکان عمومی موجود را برای کمبود به کار گیرید.

او درباره علت فعال نبودن پزشکان عمومی در فیلد کاری خود، تاکید کرد: با وضعیت موجود انجام کار پزشکی برایشان به صرفه نیست. وقتی تعرفه بسیار پایینی برای پزشک عمومی در نظر گرفتیم، مطب پزشک سر پا نمی‌ماند و این دلیل اقتصادی دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۳
انتشار یافته: ۷
یه نفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
په این صفهای مطب ها و موندنهای چند ساعته داخل راهرو ساختمان پزشکان چیه؟
بیخودی واسه صنف پزشکیتون نوشابه وا نکن
باید اونقدر بشه که هیچ مریضی تو صف نباشه و فیس و افاده منشی دکترها و بعضا خود دکترها را تحمل کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
آفرین شعارمان ازز امروز باید این باشه: یک
پزشک -یک بیماز
یعنی به تعداد بیماران باید پزشک باشه تا کسی در صف نباشه
بعد که این مشکل حل شد هر نفر یک نانوایی تا کسی در صف نانوایی نباشه
یک نفر یک مترو یک نفر یک اتوبوس شرکت واحد تا کسی در صف مترو و اتوبوس نباشه
و همینطور ادامه می دهیم تا تمام صف ها جمع بشه
خخخخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
متاسفانه تصمیم گیرندگان آن ور میز منافعشان با مخالفان این ور میز افزایش ظرفیت پزشکی که گروهی ار صنف پزشکان هستند که از محل این کمبود سالهاست به نان و نوایی و نان و بوقلمونی رسیدند یکی است متاسفانه در این تصمیم گیری تعارض منافع مانع اخذ تصمیم درست شد.
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
کاملا با صحبتهای ایشان موافقم. در اطرافیان و خانواده ام پزطشکانی هستند که دقیقا کار نمیکنند و یا کار غیر مرتبط چون واقعا درامدشان از مطب بسیار ناچیز است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
والله تو شهر ما پزشکا اینقد درامد دارن که همه مشغول برج سازی هستن.باید ظرفیت اینقدر زیاد بشه که همه فقط به شغل اصلیشون برگردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
چرا کسی مهندسان مظلوم جامعه را نمی بینه؟ چند هزار مهندس مجبور شدن راننده اسنپ بشن؟ چرا اجازه میدن پزشکان وارد صنعت ساختمان سازی بشن؟ به خاطر منفعت بیشتر هم گند زدن به صنعت ساختمان سازی و هم مهندسین با شرافت را بیکار کردن. آیا نظام سلامت اجازه میده یه مهندس مطب بزنه؟ پس چرا وزارت مسکن اجازه میده هر غیر متخصصی به اصطلاح ساختمان بسازه و به خلق الله بندازه؟
شاکر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
پیشنهادی دارم ولی گوش شنوا نیست:
بهداشت و درمان باید رایگان باشد و پزشکان پس از تایید صلاحیت تخصصی و اخلاقی باید به استخدام وزارت بهداشت در آیند. مثل آموزش و پرورش که معلمان را استخدام می کند. آنگاه دولت بودجه ای را سالانه برای بخش درمان در نظر می گیرد و پزشکانی که اوایل خدمت هستند به بیمارستانهای دور دست اعزام می شوند.
در این صورت یک پزشک بر اساس قانون خدمات کشوری حقوق بگیر می شود و علاقه مندان واقعی به این رشته می آیند و فرصت طلبانی که این حرفه را بعنوان بیزنس می نگرند دنبال کار خود می روند.
اما اما اما صد افسوس که تصمیم گیرندگان این قوانین خود پزشک هستند و مافیایی درست کرده اند که منافعشان را تامین کند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟