در نشست رییس دستگاه قضا با هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح شد

گلایه از ناآگاهی بخشی مناسب به حدود ۶۰ میلیون کد بورسی / به نظر می‌رسد بخش حقوقی سازمان بورس کارآمدی لازم را ندارد / نمایش‌های موهوم در صف خرید و فروش در بورس

رئیس قوه قضاییه با اشاره به چهار ابهام مهم در بورس کشور، که سازمان بورس باید پیرامون آن‌ها شفاف‌سازی و رفع ابهام کند، گفت: از طرف ناظران بورس، دخالت‌های غیرمتعارف در امر خرید و فروش سهام صورت می‌گیرد و اموری بر سهامداران حقیقی و حقوقی تحمیل و فرضاً نمادی بدون ضابطه بسته می‌شود، بدون اینکه توضیحی داده شود.
کد خبر: ۱۰۹۲۶۲۰
|
۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۹ 11 December 2021
|
8747 بازدید
|
۵

در پی دستور اخیر حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژ‌ه‌ای، رئیس عدلیه به سازمان بازرسی کل کشور، مبنی بر به روز کردن گزارشات پیشین در مورد مسائل بورس و تخلفات احتمالی، هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با رئیس قوه قضاییه دیدار کردند.

به گزارش «تابناک»؛ در آغاز جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای مطالبی در خصوص اهمیت بازار سرمایه و بورس بیان کرد و گفت: با استقبال مردم از بورس، فرصت خوبی برای دولت و مردم پیش آمد و نباید این فرصت با عملکرد نادرست از بین برود و لازم است با شفاف نمودن فرایند‌ها در بورس، دغدغه مردم هرچه زودتر رفع شود و مردم با امیدواری بتوانند همچنان در بورس فعالیت کنند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه بدیهی است بازار سرمایه نیز مانند بسیاری از بازار‌های دیگر دادوستد دارای سود و زیان است، افزود: طبعاً افراد با اختیار و آگاهی و آشنایی با بازار باید وارد آن شوند لکن رشد فوق‌العاده شاخص بورس در سال‌های ۹۸ و ۹۹ غیرمتعارف و غیرمنطقی بود و به همین جهت خیلی از دلسوزان و سازمان بازرسی و دادستانی کل کشور به مسئولین ذی‌ربط، کتبی و شفاهی هشدار دادند و موارد خلاف را متذکر شدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به دغدغه‌های موجود در خصوص ریزش بورس در کشور گفت: باید تلاش و ابعاد نظارتی بازار سرمایه تقویت شود تا فرصت بازار سرمایه به ضد آن تبدیل نشود.

رئیس دستگاه قضا همچنین از آمادگی کامل قوه قضاییه برای کمک به دولت و سازمان بورس برای رفع آسیب‌ها و مشکلات بورس خبر داد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه با افزایش غیرمتعارف شاخص بورس و تبلیغات صورت گرفته در سال‌های ۹۸ و ۹۹ بسیاری از مردم بدون اطلاع و آشنایی کافی حدود ۶۰ میلیون کد بورسی گرفتند، گفت: در آن مقطع زمانی سازمان بورس هم اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی مناسبی انجام نداد و در این فضا بعضی افراد کل موجودی را وارد بورس کردند و حتی بعضی از مردم با شرایط پیش آمده از بستگان و آشنایان خود نیز وجوهی را اخذ کرده و وارد بورس شدند و در حال حاضر برای این دسته مشکلی دوچندان به وجود آمده است.

در این نشست، «مجید عشقی» رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز گفت: ورود سرمایه مردم به بازار بورس طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ یک فرصت استثنایی برای شرکت‌های بورسی و رونق‌دهی به اقتصاد کشور ایجاد کرد؛ اما متأسفانه از آن جهت که زیرساخت‌های فنی، حقوقی و نظارتی متناسب با این هجوم سرمایه به بورس تعبیه نشده بود، موجب پدید آمدن مخاطراتی شد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین «آزادسازی بخش دوم سهام عدالت»، «مهیا نبودن زیرساخت‌های فنی و حقوقی کامل»، «فروکش کردن نقدینگی موجود با اقدامات دولت وقت» و برخی عوامل دیگر را از جمله دلایل ریزش بورس عنوان کرد.

عشقی در ادامه، وضعیت فعلی بازار سهام را مثبت و امیدوارکننده ارزیابی کرد و گفت: در مدت اخیر سود‌های شرکت‌های بورسی افزایش یافته و مؤید این موضوع، صورت‌های مالی ماهانه‌ای است که شرکت‌های بورس در اختیار سازمان بورس قرار می‌دهند و این فرآیند، ما را به این نتیجه می‌رساند که نباید نگران بود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای پس از اظهارات عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار این سوال را مطرح کرد که این سازمان برای تقویت زیرساخت‌ها و به طور خاص نظارت و اعتمادسازی مردم چه برنامه‌ای دارد؟

عشقی نیز در پاسخ گفت: تا پایان سال با ارتقا و تقویت سامانه‌های فنی و نظارتی، تمام جریان‌های مالی اثرگذار در بازار سرمایه در سریع‌ترین زمان ممکن مورد رصد و شناسایی قرار خواهند گرفت و از این طریق از بسیاری آسیب‌ها و مخاطرات پیشگیری خواهد شد.

در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور نیز اظهار داشت: از سال ۹۷ به بعد تذکرات و اخطار‌هایی به مسئولین ذی‌ربط بورس از جمله وزیر اقتصاد وقت داده‌ایم و به نظر می‌رسد، بخش حقوقی سازمان بورس کارآمدی لازم را ندارد.

دادستان کل کشور ساماندهی مجامع شرکت‌های سهام عدالت را ضروری دانست و گفت: در جلسه اخیر شورای عالی بورس، فرصت سه ماهه برای این امر تعیین شد.

معاون رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این نشست طی سخنانی به تذکرات و گزارش های این سازمان به مسئولین ذی‌ربط سازمان بورس طی دو سال اخیر اشاره کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه گفت: مسائل مطرح از سوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و دادستان کل کشور جای بررسی و اقدام دارد، لکن اینجانب با ملاحظات گزارشات رسمی و مردمی تفاوت‌هایی بین فرایند بورس در کشور خودمان و سایر بورس‌های دنیا می‌بینم که می‌تواند باعث رانت و سوءاستفاده عده‌ای و متضرر شدن عده دیگری شود؛ لذا به بعضی از موارد اشاره می‌کنم و امیدوارم سازمان بازرسی کل کشور و مسئولین سازمان بورس و اوراق بهادار به طور دقیق این موضوعات را بررسی کرده و اقدام مقتضی را انجام دهند.

رئیس عدلیه در همین راستا به «نمایش صف خرید و فروش در بورس»، «دخالت‌های ناظرین بورس در فرایند خرید و فروش سهامداران» و «خرید سهام با کد بورسی افراد حقیقی از سوی صندوق‌های حقوقی» اشاره کرد و افزود: این موارد ابهاماتی است که اعضای هیات مدیره سازمان بورس باید در رابطه با آن شفاف‌سازی و رفع ابهام کنند.

رئیس قوه قضاییه همچنین در خصوص نمایش صف خرید و فروش در بورس اظهار کرد: با وصف اینکه در بورس‌های متعارف دنیا صف خرید و فروش به نمایش گذاشته نمی‌شود، چرا در بورس ایران صف خرید و فروش نمایش گذاشته می‌شود؟

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: از طرف ناظرین بورس دخالت‌های غیرمتعارف در امر خرید و فروش سهام صورت می‌گیرد و اموری بر سهامداران حقیقی و حقوقی تحمیل و فرضاً نمادی بدون ضابطه بسته می‌شود بدون اینکه توضیحی داده شود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به دسترسی کارگزاری‌ها و سازمان بورس به کلیه ردیف‌ها و سفارش های عرضه و تقاضا گفت: این در حالی است که سهامداران عادی، آنلاین حداکثر ۵ ردیف از سفارشات را می‌توانند مشاهده کنند.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: همچنین دیده شده که صندوق‌ها به جای کد بورسی خود صندوق، با کد‌های حقیقی که در صندوق سرمایه‌گذاری کرده‌اند، در بورس شرکت می‌کنند و یا کد‌های حقیقی صندوق را در اختیار دیگران قرار می‌دهند و آن‌ها در بورس شرکت می‌کنند.

رئیس عدلیه با بیان اینکه همه این موارد می‌تواند ایجاد رانت و فساد کند، گفت: باید در خصوص همه این موارد شفاف‌سازی شود.

در پایان این نشست رئیس قوه قضاییه از سازمان بازرسی خواست مسائل را جدی دنبال کند و به هیأت مدیره سازمان بورس نیز گفت: شما موظف هستید آسیب‌ها و کمبود‌ها را شناسایی، جمع‌بندی و رفع کنید و اگر نیاز به کمک قوه قضاییه است، حتما کمک می‌کنیم و اگر معتقدید مجازات‌ در این زمینه ناکافی است، موردی اعلام کنید که اقدام لازم به عمل آید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
این بازیا چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دیگه سهم پالایش که کار خود مسولا و دعوت مسولا بود اون یکیم نمیزارن رشد کنه
یعنی نمیخوان پول و حاصل یه عمر جون کندن مردمو بدن به راحتی خوردنو هیچکسم به داد مردم نمیرسه
فساد آموزشی ریشه مشکلات
|
Netherlands
|
۰۴:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
ظاهرا باید هر روز این معضل گفت، در کشوری بهب هانه کاهش هزینه و برخلاف اصل قانون اساسی، مدارس ودانشگاخ خصوصی تاسیس و امتیاز آزمون و نمره به آنها میدهند و این مراکز خصوصی هم دیگر وقیحانه ورسما اعلام قبولی 100% میدهند و مدرکفروشی میکنند و در قضیه کرونا همین اندک کلاسهای حضوری هم برداشتن که منجر به اخراج معلمان و مربیان شد! آموزش حقیقی در کار نیست!
نه درسی است و نه یادگیری، فاجعه دادن مهارت دیپلم به بیسوادهایی حتی توان خواندن حروف انگلیسی ندارند!
پیشنهاد شد این امتیاز آزمون و نمره از این مراکز گرفته و امتحانات توسط مرکاز دولتی و با آزمونگران چرخشی و باسواد و به طور واقعی باشد، کسی دوست داشت برود مدرسه دانشگاه خصوصی، اما آزمون و نمره دست آزمونگر دولتی ناشتاخته باشد، سوالات هر ترم و هر سال تغییر کند و نه اینکه بیایند دو هزار تست با جواب مرکز مهارت آموزی منتشر کند و همه بروند با سرچ زدند تست بزنند! مدرسه از راه دور، ده نمره مستمر دارد! رسما به مشتری اش میگویید فقط روز امتحان بیا حاضری بزن، کاغذ الکی سیاه کن بدهد قبول است چون ده نمره مستمر دارد! این چه نوع آموزش و پرورش استف نه خبری از سواد علمی و نه پرورش فرهنگی و اخلاقی؟!
نتیجه این میشود با ترکیب پارتی و مدرکفروشی، کشور آکنده از مدیر و کارمند بیسواد یا کم سواد (نسبت به تحصص یا مهارت) و مستعد فساد شده و با این وضع تا دهها نسل ایران پیشرفتی نمیکند! و دائم خبر فسادهای مالی و کاهش بهره وری میشنویم!!
چند نفر باوجدان از اهل زبان و مقام پیدا نمیشود برود مستقیم به سران کشور این معضل گزارش دهد؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
وعده‌های سرکاری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
بدبختی مملکت اینه که ما سهامدارا هم گلایه می کنیم ، رییس قوه قضاییه که ابزار مجازات دستشه هم گلایه می کنه !!
مجرمین دولتی و سازمان بورس رو بازداشت و محاکمه و مجازات کن تا اوضاع درست بشه !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
سلام چه کسی ضرر وزیان سهامداران بخصوص خرد را جبران میکند چرا تو وضعیت خوب بورس آقای روحانی ودیگرمسئولان مردم را به این بازار دعوت کردندوبعد سرمایه انها تاراج کردند بعصی از خانواده ها بد بخت شدند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟