به گزارش بورس تابناک ،شهیر محمدنیا کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار نبض بورس درباره بازار امروز گفت: بازار امروز هم کم رمق بود، ولی نسبت به هفته گذشته اوضاع بهتری داشت و ارزش معاملات خرد سهام به بالای ۳ همت رسید که نشانه خوبی است.
وی افزود: امروز شاهد خروج پول هم از بازار سرمایه و هم از صندوق با درآمد ثابت بودیم که نشان از بی تصمیمی بازار دارد. بازار در حال حاضر دست نگه داشته و منتظر اخبار بودجه هست. متن بودجه فردا بطور رسمی منتشر خواهد شد. در بودجه چند تهدید و چند فرصت برای بازار سرمایه وجود دارد. افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها، افزایش نرخ بهره مالکانه معدنیها، افزایش نرخ گاز و برق برای صنایع مختلف، حذف معافیت مالیاتی تهدیدهای بودجه است و از طرفی برداشته شدن ارز ۴۲۰۰ تومان از برخی اقلام و یکسان سازی دلار نیمایی و دلار سنا جز نکات مثبت بودجه خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: همچنین محرکهای اقتصادی مثل ساخت یک میلیون واحد و در کل بودجه عمرانی کشور می تواند مورد توجه بازار باشد، چون کالاهای لازم برای طرحهای عمرانی همگی در بورس هستند و با افزایش تقاضا کسب سود می کنند به شرطی که قیمت تحمیلی و دستوری نباشد.
محمدنیا اظهار داشت: درآمد دولت از نفت هم برای بازار مهم است که ظاهرا پیش بینی ۱۴۰۱ بیشتر از ۱۴۰۰ است و این باعث کاهش کسری بودجه دولت شده و بنابراین فشار بر دولت از طریق راههای دیگر جبران کسری بودجه مانند فروش اوراق قرضه کم خواهد شد
این فعال بازار سرمایه گفت: فعلا اخبار تایید نشده خوبی تا این لحظه به گوش بازار رسیده است که از آن جمله می توان به کاهش سقف فروش اوراق قرضه به ۸۸ همت، عدم افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها اشاره کرد و شاید از همه مهمتر اینکه برای اولین بار ردیف مستقلی در بودجه برای صندوق تثبیت بازار در نظر گرفته شده و مالیات حاصل از معاملات بورس اوراق بهادار مستقیما وارد این صندوق خواهد شد. تمام این اخبار غیر موثق نوید بخش است و به نظر میرسد دولت می خواهد نقش حمایتی پررنگی در بازار سرمایه بصورت عملی داشته باشد.
محمدنیا ادامه داد: عامل تاثیر گذار دیگر در بازار سرمایه موضوع مذاکرات هستهای است. در صورت ایجاد خوش بینی در مذاکرات ممکن است بازار واکنش هیجانی داشته باشد و حداقل بصورت مقطعی نزول بازار را تشدید کند. تجربه مذاکراتهای قبلی در سالهای ۹۲ الی ۹۴ مرجع خوبی برای مشخص کردن واکنش بازار به مذاکرات هستهای است. اگر واقع نگرانه به مذاکرات نگاه کنیم بعید به نظر میرسد این مذاکرات حداقل در کوتاه مدت به نتیجه قطعی و نهایی برسد هرچند در دور دوم مذاکرات که هم اکنون در حال برگزاری است اخبار و سیگنالهای مثبتی صادر شده اند.
این کارشناس بازار سرمایه درباره بورس فردا هم گفت: تا ابهامات متعدد بازار برطرف نگردند بازار دست به خرید اساسی نخواهد زد، اما درصورت رفع نسبی ابهامها با توجه به قیمتها و جذابیت p/e کلی بازار هر خبر موثق مثبتی می تواند باعث آشتی پولهای پارک شده با بازار شود. اما در حال حاضر روند کلی بازار و شاخص کل نزولی است و روزهای مثبت بازار و ریز موجهای محتمل صعودی از نوع اصلاحی خواهند بود. حمایت مهم شاخص کل در محدوده ۱۳۳۸۰۰۰ الی ۱۳۳۳۰۰۰ هزار واحد است که مدتی است مانع ریزش شدیدتر بازار شده است و در صورت نزول معتبر به زیر این سطح اولین محدودهای میتوانیم برای کف سازی مجدد و انتظار برای بازگشت قیمت متصور باشیم، محدوده ۱۲۷۰۰۰۰ الی ۱۳۰۰۰۰۰ واحد است. اگر اخبار برجامی حاکی از توافقی زود هنگام باشد احتمال از دست رفتن کف ۱۳۳۸۰۰۰ هزار واحد تقویت خواهد شد. برای فردا هم اگر اخبار به گوش رسیده از بودجه تایید گردد پیش بینی میکنیم که بازار در نیمه اول منفی و در نیمه دوم مثبت خواهد بود.
منبع: نبض بورس
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.