به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، دبیرکل سازمان ملل پس از دیدارهای خود با مقامات لبنانی اظهار داشت که دیدارهای من با رئیس جمهوری، رئیس مجلس و نخست وزیر لبنان بسیار دلگرم کننده بود. آنها تضمین دادند که انتخابات در اوایل ماه مه قبل از تعیین تاریخ قانون اساسی برگزار میشود و این بدان معنا است که لبنان شرایط را برای تجدید پارلمان و امید برقراری ثبات سیاسی جدید برای آینده را ایجاد خواهد کرد.
وی تصریح کرد از کاری که دولت در رابطه با آماده سازی مذاکرات با صندوق بین المللی پول انجام میدهد، بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم. کارهای فنی زیادی انجام شده است.
گوترش افزود که خوشحالم تیم سازمان ملل متحد به طور کامل از دولت لبنان حمایت میکند و امیدوارم هر چه زودتر شرایط سیاسی لازم برای انجام مذاکرات رسمی ایجاد شود. مشاهده تلاشهای جدی دولت لبنان دلگرم کننده است.
وی در مورد دیدار خود از بندر بیروت نیز گفت که در دیدار خود با قربانیان حادثه بندر بیروت، متوجه شدم که آنها خواهان حقیقت هستند و میخواهند تحقیقات مستقلی در این زمینه انجام شود. من به طور کامل نگرانی آنها را درک میکنم و امیدوارم که نهادها بتوانند این خواستهها را تضمین کنند.
دبیر کل سازمان ملل در دیدار با نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان نیز اظهار داشت که در شرایطی که دنیا درهای خود را بر مردم سوریه بسته بود و کشورهای ثروتمند حاضر به پذیرش مردم سوری نبودند، شاهد بودم که مرزهای لبنان گشوده شد و قلبهای مردم لبنانی برای پذیرایی از سوریها آماده بود.
وی افزود که لبنان با یک موقعیت بسیار دراماتیک مواجه است که مشخصا لبنانیها در آن مسئولیتهایی دارند. اما نباید فراموش کنیم که بسیاری از مسئولیتها نیز به خارج لبنان منتهی میشود.
گوترش تصریح کرد منطقه با وضعیت دشواری مواجه است و برای لبنان پیامدهایی دارد. تهاجم چندین سال پیش اسرائیل به لبنان، تأثیر بحران سوریه، و سپس دخالتهای قدرتهای بزرگ و متوسط در ایجاد وضعیت کنونی در لبنان نقش دارند.
وی افزود که این عوامل خارجی دست به دست هم میدهند، نگذارند مردم لبنان با یکدیگر متحد شوند. اما حقیقت این است که مردم لبنان امروز به شدت رنج میبرند و این طبیعتاً مسئولیت بزرگی را برای رهبران لبنان ایجاد میکند.
گوترش خاطرنشان کرد اکنون زمان پرداختن به اختلافات نیست. اکنون زمان اتحاد است و همه نهادها باید برای حل مشکلات لبنان هر کاری که ممکن است انجام دهند. لبنان اکنون مستحق همان نوع همبستگی است که به پناهندگان سوری داد و مستحق بسیج گسترده منابع برای حمایت از بهبود اقتصادی این کشور است.