به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، غفاراوا شامگاه چهارشنبه در دیدار حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و هیات همراه افزود: مجالس ایران و جمهوری آذربایجان میتوانند نقش موثری در توسعه هر چه بیشتر روابط دو کشور داشته باشند.
وی سفر وزیر امور خارجه ایران به باکو را برای آینده روابط دو کشور مهم توصیف کرد و با اشاره به مشترکات تاریخی، دینی، فرهنگی دو کشور خاطر نشان کرد: ایران از اولین کشورهای بود که در سال ۱۹۹۱ استقلال ملی جمهوری آذربایجان را به رسمیت شناخت و با کشورمان روابط دیپلماتیک برقرار کرد.
رییس مجلس ملی آذربایجان نقش سران جمهوری آذربایجان و ایران در بسط روابط فیمابین را مهم خواند و با اشاره به این که حیدر علی آف رییس جمهوری فقید جمهوری آذربایجان تلاشهای زیادی در تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران داشت، گفت: این سیاست در حال حاضر از سوی الهام علی آف با موفقیت ادامه دارد.
وی سفرهای متعدد مقامات جمهوری آذربایجان و ایران و نیز اسناد زیادی امضا شده میان دو کشور شامل توسعه همکاری در حوزههای اقتصادی مختلف را نشانه سطح بالای روابط فیمابین خواند.
به گفته غفاراوا، با وجود ادامه نزدیک به دو سال همه گیری کرونا، روابط اقتصادی در این مدت گذشته هرگز قطع نشده است.
رییس مجلس ملی آذربایجان در بخشی از سخنان خود با اشاره به روابط بین پارلمانی دو کشور یادآور شد: در حال حاضر گروه دوستی پارلمانی ایران و جمهوری آذربایجان در مجلس این کشور فعال است.
غفاراوا در خصوص سفر خود به تهران برای شرکت در مراسم تحلیف سید ابراهیم رییسی خاطر نشان کرد: در این سفر در دیدار با رییس مجلس شورای اسلامی از وی و نیز اعضای گروه دوستی بین پارلمانی ایران را برای سفر به جمهوری آذربایجان دعوت کرده است که امیدواریم این سفر هر چه زودتر تحقق یابد.
وی همچنین حمایت نمایندگان پارلمان ایران و جمهوری آذربایجان از موضع کشورهای یک دیگر در سطح بین المللی قابل تقدیر و مهم خواند.
وزیر امور خارجه ایران نیز در این دیدار پیام سلام رییس مجلس شورای اسلامی را به رییس مجلس ملی آذربایجان ابلاغ کرد.
عبداللهیان دیدار اخیر روسای جمهوری آذربایجان و ایران در عشق آباد را برای تعمیق روابط دو کشور و نیز رفع برخی سو تفاهمات موجود مهم دانست.
وی با اشاره به توافق سواپ گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از طریق خاک ایران در دیدار روسای جمهوری دو کشور در عشق آباد، گفت: از اول ژانویه سال آینده انتقال گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از طریق ایران آغاز میشود.
وی گفت: ما مصمم هستیم در همه حوزهها همکاریهای خود را سرعت و تعاملات فیمابین در حوزههای مختلف را تقویت کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در این زمینه نیاز به حمایتهای پارلمانی داریم و پارلمانهای دو کشور میتوانند نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.
وی همچنین آمادگی ایران برای حضور فعال در بازسازی سرزمینهای آزاد شده جمهوری آذربایجان را اعلام کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.