هشدار آمریکا و اروپا به روسیه درباره اوکراین

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا و جوسپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره هرگونه تجاوز احتمالی به اوکراین به روسیه هشدار دادند.
کد خبر: ۱۰۹۴۷۰۵
|
۰۲ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۰ 23 December 2021
|
3870 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد که بلینکن و نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی در گفت و گوی امروز خود بر تعهد مستمر برای تقویت همکاری آمریکا و اتحادیه اروپا و مشارکت با یکدیگر برای رویارویی با چالش های مشترک تاکید کردند.

وزارت خارجه آمریکا افزود آنها بر نیاز به اقدام هماهنگ برای حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کردند.

بر اساس گزارش وزارت خارجه آمریکا، بلینکن و بورل همچنین بر عواقب و پیامدهای بزرگ در صورت هرگونه تجاوز نظامی احتمالی روسیه به اوکراین تاکید کردند.

بر پایه این گزارش، آنها همچنین به نگرانی های مشترک خود در مورد تشدید فشار سیاسی و اقتصادی چین علیه لیتوانی، که بر شرکت های آمریکایی و اروپایی تأثیر می گذارد، اشاره کردند.

بلینکن و بورل بر همبستگی مستمر با لیتوانی در مواجهه با رفتار قهر آمیز چین تاکید کرده و متعهد شدند که برای تقویت انعطاف‌پذیری اقتصادی با یکدیگر همکاری کنند.

پیش از این، پنتاگون اعلام کرد که فروش موشک‌های ضد تانک "جاولین" به لیتوانی را تحت توافقنامه‌ای به ارزش بیش از ۱۲۵ میلیون دلار تایید کرده است.

به گزارش رویترز، آژانس همکاری امنیتی پنتاگون، کنگره را از فروش این تسلیحات به لیتوانی مطلع کرده است.

وزارت دفاع آمریکا در تشریح فروش این موشک های ضد تانک به لیتوانی مدعی شد که این تسلیحات توانمندی‌های لیتوانی را در بخش دفاع دور برد افزایش خواهد داد.

آمریکا در حالی این تسلیحات را به لیتوانی می فروشد که تنش‌ها در شرق اروپا میان کشورهای این منطقه با روسیه همچنان بالاست.تنش روسیه و اوکراین در مرزهای دو کشور، کشورهای شرق اروپا را به شدت نگران کرده است.

دولت آمریکا در ماه اکتبر موشک های جاولین را به اوکراین انتقال داده بود.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام دولت بایدن گزارش داده است: مقام های آمریکایی در حال بررسی محدودیت های صادراتی به منظور ایجاد اختلال در اقتصاد روسیه در صورت حمله مسکو به اوکراین هستند.

رویترز در این گزارش اختصاصی نوشته است این اقدام که در نشست روز سه شنبه مقام های عالی رتبه آمریکایی مورد بحث قرار گرفت به غیر از تحریم های اقتصادی خواهد بود که دولت بایدن در صورت تهاجم روسیه به دنبال استقرار ده ها هزار نیرو در مرز اوکراین اعمال خواهد کرد.

این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود در گفت و گو با رویترز اظهار داشت: این اقدامات که در نشست کاخ سفید مورد مذاکره قرار گرفت، شامل اقدامات «فوق العاده» کنترل صادرات خواهد بود که می تواند بخش های بزرگی از فناوری صنعتی و مصرفی به روسیه را محدود کند.

اقدامات مورد بحث می توانند مانع واردات تلفن های هوشمند، قطعات کلیدی هواپیما و خودرو و مواد مورد نیاز بسیاری دیگر از بخش ها از سوی روسیه را بگیرد. چنین ممانعتی می تواند بسیار بر مصرف کنندگان روس، زیرساخت های صنعتی و مشاغل این کشور تاثیر داشته باشد.

آمریکا و متحدانش مدعی هستند که حضور نیروهای روسیه در مرز اوکراین تهدیدی برای این کشور محسوب می‌شود و پوتین درصدد حمله به کی‌یف است. این در حالیست که مسکو بارها عنوان کرده اقدامات نظامی‌اش در مرز با اوکراین عادی است اما آمریکا و متحدانش همچنان قصد دارند شرایط مرز روسیه با اوکراین را پرتنش جلوه دهند.

واشنگتن و کی ‌یف اخیرا به متحدان اروپایی‌ خود اعلام کرده‌اند تحرکات نیروها در مرز با اوکراین نشان‌دهنده آمادگی جدید مسکو برای حمله به اوکراین است. اوکراین از آمریکا خواسته تا حمایت‌های امنیتی فوری از جمله تبادل اطلاعاتی را در دستورکارش قرار دهد.

در این میان دولت بایدن نگران است که اهداف روسیه در قبال اوکراین ممکن است مذاکرات واشنگتن- مسکو در مورد حملات سایبری و کنترل تسلیحات را از مسیر اصلی منحرف کند.

منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال ۲۰۱۴ میلادی روس‌های این منطقه دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولت‌های محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده‌اند.

روسیه بارها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است اما کی یف مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم می‌کند و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟