به گزارش بورس تابناک، امروز ۵ دی ۱۴۰۰ همان گونه که پیش بینی میشد بورس با فشار عرضهها آغاز شد و شاخص کل عقب گردی را تجربه کرد. با کمک فارس و شبندر شاخص توانست تا حدودی شرایط خود را حفظ کند و در پایان در نهایت با کاهش ۱۴۸۹ واحدی بر روی سطح یک میلیون و ۳۸۴ هزار و ۱۵ واحد آرام گرفت. شاخص کل هموزن نیز با کاهش ۱۶۳۹ واحدی بر ارتفاع ۳۶۰ هزار و ۲۷۰ واحدی ایستاد.
ارزش معاملات همچنان بالای ۳ هزار میلیارد تومان حفظ شد و خروج پول حقیقی به مانند یک ماه گذشته معاملاتی تکرار شد.
سهیلا نقی پور کارشناس و تحلیل گر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار نبض بورس گفت: بازار سرمایه امروز با ۳۳۲ نماد منفی و ۲۶۹ نماد مثبت در نهایت با افت ۱۴۸۹ واحد شاخص به عدد ۱.۳۸۴.۰۱۵ به پایان رسید.
وی افزود: امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۴۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی در دقایق پایانی بازار خارج شد و شاهد خرید حقوقیها بودیم. حرکت شاخص هم وزن در کانال نزول بوده و همچنان نماد خودرو فروشنده می باشد هرچند که در این نماد سرانه خرید حقیقی در کل بالا هست، اما در این شرایط پتانسیل رشد در آن منفی دیده می شود. تحرک در سهمهای فلزات و فرآوردههای نفتی به نسبت سایر سهمها مثبت بود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اما به دلیل خروج دوباره پول حقیقیها از بورس، احتمالا بازار سهام روز بعد دوباره شاهد فشارها از سمت عرضه خواهد بود و رو به جلو بودن شاخصها را یا کُند و ضعیف کند یا اینکه آن را متوقف کند و در حالت بدبینانه هم مسیر شاخصها دوباره عقب گرد داشته باشد.
نقی پور اظهار داشت: با توجه به آغاز مذاکرات وین تاثیرات آن در معاملات بازار سهام دیده خواهد شد و باید منتظر اخبار و نتیجه ماند خبرهای منتشرشده از مذاکرات میتوان انتظار داشت شاید رشد ارزش معاملات به سطوح مناسبی برسد.
این فعال بازار سرمایه افزود: شاخص کل بورس به مقاومت استاتیک خود در ۱.۳۸۰ میلیون واحدی رسیده، اما در این محدوده مانده و عبور نکرده است و تا زمانی که حجم معاملات را نداشته باشیم عبور از این کانال امکان پذیر نیست همانطور که مشاهده شد ارزش معاملات امروز ۳.۳۷۲ میلیارد ریال امروز بود. باتوجه به اینکه ارزش موج عرضه امروز زیاد نبود و همچنین اینکه ارزش و تعداد صفوف فروش از خرید نتوانست پیشی بگیرد احتمال عبور این سطح نیز امکان پذیر میباشد.
وی گفت: بازار سرمایه برای ادامه صعود به افزایش ارزش معاملات نیازمند دارد. رشد ارزش معاملات در قیمتهای کنونی میتواند محرکی برای ادامه رشد قیمتی سهام باشد.
نقی پور ادامه داد: با توجه به نوسانات نرخ دلار که تاثیر مستقیمی بر بازار سرمایه دارد با افت مواجه و در حدود ۲۹۴۰۲ تومان بوده که به موجب آن موجی از عرضه در کلیت بازار داشتیم. در صورتی که این امر در روزهای آتی ادامه پیدا کند میتواند سبب کاهش انتظارات تورمی و همچنین میل کمتر توده فعال در بازار سهام به خرید سهام شود.
این کارشناس بازار سرمایه در انتها گفت: از طرفی هیأت مدیره جدید سازمان بورس به سمت ارتقا بازار سرمایه و زمینه سازی برای اصلاحات بنیادیتر در سایر بخشها مانند چالش دامنه نوسان و هوشمندکردن نظارت میدهد و به دلیل متوقف شدن مکرر نمادهای بورسی و فرابورسی پس از رشد یا افت قیمتی مصوبهای جدید را پیاده نموده است. در این روزها شاهد ارسال گزارشات آذر ماه شرکتها بر روی سامانه کدال هستیم و پس از آن ارسال گزارشات ۹ ماهه که اگر بتواند این گزارشات P/E بازار را کاهش بدهد میتواند به روند صعودی مجدد بازار کمک به سزایی کند.