به گزارش تسنیم، مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان در مجلس در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: یکی از دلایل پیدایش فعلی قاچاق سوخت را میتوان تفاوت نرخ یارانهای فرآوردههای نفتی به ویژه نفت و گاز عنوان کرد.
او ادامه داد: نرخ یارانهای هر لیتر گازوئیل در کشورمان 300 تومان و قیمت فوب این کالا در خلیج فارس، 60 برابر این نرخ است و این تفاوت سبب طمع ورزی سودجویان و قاچاقچیان سوخت میشود.
محفوظی تصریح کرد: اگر در کشورمان شاهد قاچاق سوخت و کالا نباشیم بدان معناست که دستگاههای مربوط، وظایف خود را به درستی انجام داده اند، اما وقتی شاهد قاچاق سوخت در این ابعاد وسیع باشیم یعنی مسئولان مربوطه، وظایف خود را به درستی و به حد مطلوب انجام نمیدهند و در بحث نظارت و کنترل نقصهایی وجود دارد.
حمیدرضا دهقان نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سوی دیگر استودیو گفت: تا زمانی که یارانههای سنگین برای سوخت در کشورمان پرداخت میشود نیازمند اعمال شاخصهایی هستیم.
او با اشاره به گزارش قاچاق سوخت افزود: ما منکر قاچاق سوخت نیستیم، اما این حجم از سوخت قاچاق که در گزارش تحلیلی و تحقیقی رسانه ملی را میتوان معطوف به کل کشور دانست نه فقط مبادی گمرکی استان کرمانشاه، به این لحاظ احتمالاً در بیان حجم سوخت قاچاق بزرگنمایی صورت گرفته است.
در گزارش ابتدایی برنامه میزان حجم سوخت قاچاق روزانه سه میلیون لیتر عنوان شده که به ادعای میهمان برنامه، این حجم از سوخت قاچاق میتواند به کل معابر کشور معطوف شود.
دهقان نیا ادامه داد: از آنجا که تولید و صادرات نفت و گاز و سایر تولیدات و فرآوردههای پتروشیمی و پالایشی در دستان حاکمیت است، پس نباید هر آنچه را که از مرزها وارد و خارج میشود، قاچاق انگاشت، ضمناً اگر صادراتی در خصوص نفت و سوخت شکل میگیرد قطعاً توسط وزارت نفت صورت گرفته است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن بیان حجم سوخت قاچاق روزانه به میزان سه میلیون لیتر ادامه داد: برآورد استانی در دست نیست، اما این میزان از قاچاق سوخت مربوط به کل کشور میشود او همچنین حجم قاچاق کل فرآوردهها و مشتقات نفتی کشور را حدود 9 میلیون لیتر در روز عنوان کرد.
محفوظی نماینده مردم آبادان در سوی دیگر استودیو گفت: بی شک قاچاق سه و نیم میلیون لیتر سوخت در یک روز را نمیتوان تنها به دست قاچاقچیان جزء دید، بلکه مافیاهایی در پشت پرده حضور دارند که در نهایت آنها به قاچاقچیان قابل رویت میرسند، برای پیگیری چنین حجمی از قاچاق تمامی مسئولان و ارگانهای مربوط باید پاسخگو باشند.
قاسم مطلبی مدیرکل گمرک پرویزخان هم در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: گمرک پرویز خان در بحث صادرات مشتقات نفتی، برابر مصوبات، جزء گمرکات تخصصی محصولات نفتی و مشتقات نفتی محسوب نمیشود و فقط مجاز به همکاری با شرکتهای نفتی و فرآوردههای آن جهت انجام صادرات محصولاتشان هستیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.