تداوم رفت و برگشت‌های معنادار طرح جنجالی مجلس

بازگشت دوباره «طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی» به مرکز پژوهش‌های مجلس

به فاصله کوتاهی از اعلام نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و در شرایطی که برخی نمایندگان این طرح، بر «مشورتی بودن» گزارش این مرکز تاکید کرده و یادآور شده بودند که نشست‌های بررسی این طرح را برگزار خواهند کرد، ساعاتی پیش، دوازدهمین نشست کمیسیون مشترک حمایت از حقوق کاربران تشکیل و در پایان آن، نتیجه‌ای قابل تامل گرفته شد.
کد خبر: ۱۰۹۵۷۴۱
|
۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۱ 28 December 2021
|
10961 بازدید
|
تصادف زنجیره‌ای در مسیر اهواز-خرمشهر ۱۰ کشته و چندین مصدوم برجای گذاشت
طرح جنجالی مجلس شورای اسلامی درباره فضای مجازی که با عنوان طرح صیانت معرف حضور ایرانیان است، بار دیگر به مرکز پژوهش‌ها بازگردانده شد تا رفت و برگشت هایش معنادارتر از قبل به نظر برسد.

به گزارش «تابناک»؛ به فاصله کوتاهی از اعلام نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و در شرایطی که برخی نمایندگان این طرح، بر «مشورتی بودن» گزارش این مرکز تاکید کرده و یادآور شده بودند که نشست‌های بررسی این طرح را برگزار خواهند کرد، ساعاتی پیش، دوازدهمین نشست کمیسیون مشترک حمایت از حقوق کاربران تشکیل و در پایان آن، نتیجه‌ای قابل تامل گرفته شد.

اعضای کمیسیون بعد از بحث و بررسی پیرامون درخواست مرکز پژوهش‌های مجلس درباره اختصاص مهلت بیشتر برای بررسی دقیق‌تر طرح حمایت و از آنجایی که موسم بررسی لایجه بودجه در مجلس شورای اسلامی است و کمیسیون‌های تخصصی درگیر این مقوله اساسی هستند و باید افزون بر این موارد، در کمیسیون تلفیق لایجه بودجه نیز حضور بیابند، موافقت کردند تا طرح صیانت به مرکز پژوهش‌های مجلس بازگردد.

تصمیمی قابل تامل که البته مورد تایید همه حاضران در این جلسه نبوده است؛ این را می‌شود از گزارش‌هایی دریافت که از این نشست منتشر شده و نشان می‌دهد، برخی اعضای کمیسیون مانند احمدحسین فلاحی و علی اصغر عنابستانی، ضمن مخالفت با ارجاع طرح به مرکز پژوهش ها، معتقد بودند که نباید زمان بررسی این طرح بیش از این به تعویق بیفتد!
 
بازگشت دوباره «طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی» به مرکز پژوهش‌های مجلس

آن گونه که ایسنا گزارش کرده، ابراهیم رضایی نیز در خصوص نوع انتشار نظر مرکز پژوهش‌های مجلس در فضای مجازی انتقاداتی را وارد دانست و در بخشی از اظهارات خود گفت که در زمان انتظار نظر مرکز پژوهش‌ها، ما در حوزه انتخابیه به عنوان عضو کمیسیون مشترک از نظر مرکز پژوهش‌ها مطلع نبودیم، ولی یک فعال توئیتری در خصوص متن نامه مرکز پژوهش‌ها پیام منتشر کرد، بررسی این طرح در مرکز پژوهش‌ها نباید به سوی جهت گیری‌های سیاسی برود و باید با نظارت کمیسیون متشرک بررسی شود.

اظهارنظری که پیشتر از زبان مهرداد ویس‌کرمی، دیگر عضو این کمیسیون هم منتشر شده بود که تاکید داشت: رئیس مرکز پژوهش‌ها با بنده تماس گرفت و اعلام کرد، معاونت‌های مرکز‌ها از ابتدا با این طرح مخالفت مخالف بودند؛ اما رئیس مرکز پژوهش‌های سابق و فیاضی، معاون مطالعات فرهنگی مرکز به معاونت‌ها برای اظهارنظر میدان ندادند و نظر خودشان در مورد طرح صیانت را به کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کردند... مرکز پژوهش‌ها قبل از اینکه نظر خود را به رئیس کمیسیون صیانت اعلام کند، این نظر را در مرکز در رسانه‌ها منتشر کرد که این اقدام رنگ و بوی سیاسی دارد.

سخنانی که انتقاد جلال رشیدی کوچی، یکی دیگر از اعضای این کمیسیون را به دنبال داشت که گفت: اینکه، چون نظر مرکز پژوهش‌ها نظر مخالف است، باید بگوییم سیاسی کاری؟ یعنی اگر مرکز پژوهش‌ها نظر مخالف داشت، دیگر به معنای سیاسی کاری نبود؟ مرکز پژوهش‌های مجلس کار کارشناسی انجام می‌دهد و در کمیسیون‌های تخصصی نیز از نظریات کارشناسی آن استفاده می‌شود.

سلسله مباحثی که حکایت از احتلافات جدی پیرامون این طرح دارد، تا جایی که می‌بینیم در کمیسیون ویژه بررسی آن نیز، اختلافات محسوس و مشهود بروز و نمود می‌یابد؛ اختلافاتی که حتی در تصمیم اتخاذ شده در این نشست نیز مشهود است: «مرکز پژوهش‌های مجلس زمان بیست روز کارگروه موضوع مصوبه موظف است نسبت به اعمال پیشنهادهای اصلاحی و تکمیلی وزارت ارتباطات، مرکز ملی فضای مجازی، کمیسیون و مرکز پژوهش‌های مجلس بر طرح اصلی اقدام کند.»

تاکید بر مهلت بیست روزه برای بررسی طرحی که قرار است پیشنهادهای وزارت ارتباطات هم در آن اعمال شود، در حالی که پیشنهادهای اصلاحی و تکمیلی این وزارت خانه هم نتوانسته نظر منتقدان این طرح را به خود جلب کرده و ابهاماتی در خصوص آن مطرح شده است که قابل توجه به نظر می‌رسد؛ وضعیتی که نشان می‌دهد بازگشت طرح به مرکز پژوهش‌ها، چیزی شبیه آتش بس موقتی و کوتاه مدتی است که به زودی به پایان خواهد رسید!
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
نمی دانم چرا فکر میکنم در برره زندگی میکنم و مسولین از کلمات معکوس استفاده میکنند . هر جا که میگویند برای مردم یعنی علیه مردم
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
خدایا ما را از گزند نمایندگانی که منتخب مردم نیستند محفوظ بدار
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
نمی دانم چرا نمایندگان کشور فکر میکنند که اکثریت مردم یعنی کیهان و هر چه کیهان بگوید یعنی خواست اکثریت مردم
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
یعنی کسی هست که فکر کنه نمایندگان برای مردم کاری انجام بدهند . البته به جز روزنامه کیهان و اقازادهای مسولین
ناشناس
|
Canada
|
۱۹:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
اقا ما نخواهیم از ما صیانت بشه باید بگذاریم از ایران بریم؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
به نظر عنابستانی اصلا نباید فضای مجازی باشد چون یک اشتباهی اخلاقی کرذ همه فهمیدند بجای اینکه دقت کند تا اشتباه نکند تلاش دارد مردم را کور کند تا اشتباه را نبینند .
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
آقا ما تو این زمینه حمایت نخواییم باید بریم به کی بگیم؟!؟!؟
گیری افتادیم ها!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
این نماینده ها از بس بیکاران دنبال سوژه می گردن همه مشکلات مملکت حل شده فقط فضای مجازی مونده
البته حق دارن چون همه مخفی کاری های خودشون برملا می کنه
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
سلام و خسته نباشید.
جهان به دنبال راز پیدایش و آفرینش در فضای بیکران الهی از طریق تلسکوپ چیمز وب و نمایندگان ما به دنبال محدود کردن فضای مجازی ،از ترس برملاشدن ...
ناشناس
|
Germany
|
۲۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
طراحان و پیشنهاد دهندگان این طرح ، نگران و ترس از افشاء شدن فسادهای اقتصادی - اخلاقی و رانتی ... در شبکه های اجتماعی است !
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟