برنامهنویسی حوزهای بسیار گسترده و دائما در حال تغییر است. شما برای کار در زمینه برنامهنویسی باید با کار در محیطهای نرمافزاری مختلف آشنایی داشته باشید و بتوانید خود را نیز کاملا بهروز نگهدارید. بههمین دلیل افرادی که علاقهمند به کار در حوزه برنامهنویسی هستند، اغلب در انتخاب یک زبان برنامهنویسی دچار مشکل میشوند. بههمین دلیل در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی یکی از زبانهای برنامهنویسی بسیار محبوب و پرکاربرد، شما را در انتخاب یک زبان برنامهنویسی مناسب یاری کنیم.
شاید راسموس لردورف (Rasmus Lerdorf) دانمارکی که برای اولین بار در سال 1994 این زبان برنامهنویسی را برای انجام کار شخصی خود پیادهسازی نمود، حتی فکرش را هم نمیکرد که یک زمانی زبان اسکریپت نویسی وی، به یکی از شناختهشدهترین، پرکاربردترین و محبوب ترین زبانهای برنامهنویسی در جهان تبدیل شود.
او برای اسکریپت نویسی خود نام php مخفف Personal Home Page را برگزیده بود، که البته بعدا نام کامل این زبان به عبارت Hypertext Preprocessor تغییر یافت. البته با ارائه نسخههای مختلفی از این زبان برنامهنویسی، اکنون میتوان زبان برنامهنویسی php را مهمترین ابزار پویاسازی صفحات وب دانست.
در حقیقت میتوان گفت که این زبان برنامهنویسی یک زبان اسکریپت نویسی منبع باز است که برای مقاصد عمومی به طور گسترده در جهان استفاده میشود. اما بهطور کلی، از این زبان برنامهنویسی برای توسعه وب استفاده میشود که میتوان آن را در بین کدهای HTML نیز مورد استفاده قرار داد.
اگرچه برای برنامهنویسی سمت کاربر از JavaScript،html و css استفاده میشود، اما از زبان برنامهنویسی php، برای برنامهنویسی سمت سرور، پویا کردن صفحات استاتیکی وب و ایجاد اپلیکیشن های تحت وب استفاده میشود.
جالب است بدانید زبان اسکریپت نویسی php در برنامه نویسی اندروید نیز مورد استفاده قرار میگیرد. بهشکلی که میتوانید یک اپلیکیشن اندرویدی را به کدهای نوشتهشده با زبان برنامهنویسی php در سایت خود متصل کنید. در نتیجه میتوان اطلاعات لازم را از پایگاه داده در وبسایت دریافت نمود و به کاربری که از نرم افزار اندرویدی در تلفن همراه خود استفاده میکند، نمایش داد.
احتمالا پیبردن به این موضوع که چه سایتها و شرکتهای بسیار معتبر و شناخته شدهای در جهان از زبان برنامهنویسی php استفاده میکنند، برای شما جذاب و جالبتوجه باشد. چراکه شما نیز ممکن است تا به حال از خدمات آنها استفاده کرده و یا حداقل یک بار نام آنها را شنیده باشید. بههمین دلیل و در ادامه، به معرفی شرکتهای صاحبنام و معتبری میپردازیم که برای ارائه خدمات خود از زبان برنامهنویسی پی اچ پی استفاده میکنند.
خوب است بدانید که برخی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا در جهان مانند سیستم مدیریت محتوای وردپرس (WordPress)، پرستاشاپ (PrestaShop)، جوملا (Joomla)، شاپیفای (Shopify)، مجنتو (Magento) و دروپال (Drupal) با کمک زبان برنامهنویسی php نوشته شدهاند.
شرکت فیسبوک که اخیرا نام خود را به متا نیز تغییر داده است، از زبان برنامهنویسی php برای پیادهسازی سایت خود استفاده میکند.
ویکیپدیا (Wikipedia) یکی از بزرگترین منابع اطلاعاتی و دانشنامهای برای موضوعات مختلف در جهان است، که با استفاده از زبان برنامهنویسی php، اطلاعات و دانش را بهطور رایگان در دسترس تمام مردم جهان قرار میدهد. در بخشهای بعدی این مطلب، به معرفی مزایا و معایب این زبان برنامهنویسی قدرتمند خواهیم پرداخت.
طبیعتا این مزایای زبان php است که آن را به یکی از محبوب ترین زبانهای برنامهنویسی در دنیا تبدیل کرده است. اگرچه در نظرسنجی صورتگرفته بهوسیله سایت معروف Stack Overflow، جایگاه این زبان برنامهنویسی از رتبه پنجم در سال 2017 میلادی به رتبه هشتم در سال 2020 میلادی کاهش یافته است، اما همچنان php به وسیله 80 درصد از وبسایتهای جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
اما چرا باید از php برای طراحی وب سایت و ساخت نرم افزارهای تحت وب استفاده کنید؟ با دانستن مزایای این زبان برنامهنویسی، میتوانید با انگیزهی بیشتری برای یادگیری آن نیز اقدام کنید. بههمین دلیل و در ادامه، به برخی از مهمترین مزایای این زبان اسکریپت نویسی اشاره میکنیم.
یکی از بزرگترین مزایای زبان برنامهنویسی php، کراس پلتفرم (Cross-Platform) بودن آن است. این بدان معنا است که شما میتوانید کدهای نوشتهشده خود را در پلتفرمهای مختلف بهراحتی اجرا کنید. بنابراین با استفاده از زبان برنامهنویسیphp ، کدهای شما در محیط سیستم عاملهای مکینتاش، لینوکس و ویندوز بدون هیچ مشکلی اجرا می شوند.
زبان اسکریپت نویسی پی اچ پی یک زبان منبع باز (Open Source) نیز محسوب میشود. در نتیجه کدهای اصلی این زبان بهراحتی در اختیار عموم مردم قرار گرفته است. این مزیت موجب میشود افرادی که قصد دارند تغییراتی را در این زبان ایجاد کرده یا بخشهای جدید را تولید و ویرایش کنند، محدودیتی از این نظر نداشته باشند. شاید دلیل محبوبیت یکی از فریمورکهای این زبان، یعنی فریمورک لاراول (Laravel) را بتوان همین مزیت دانست. بهعلاوه، استفاده از زبان برنامهنویسی پی اچ پی، برای همگان آزاد و رایگان است.
یکی از دلایل استقبال برنامهنویسان مبتدی و تازهکار از یک زبان برنامهنویسی، یادگیری آسان آن است. اگر دانش برنامهنویسی داشته باشید، بهسرعت میتوانید کدهای خود را با این زبان بنویسید و آنها را پیادهسازی کنید. در ادامه این مطلب درباره روشهای یادگیری زبان برنامهنویسی پی اچ پی، توضیحات بیشتری آورده شده است.
شما میتوانید کدهای نوشتهشده با این زبان اسکریپت نویسی را بهراحتی و بهسرعت به پایگاههای داده مانند MySQL، Postgress، MongoDB یا هر پایگاه داده دیگری متصل کنید.
اگر سابقه حضور در دنیای برنامهنویسی را داشته باشید، با سوالات مختلفی در هنگام کدنویسی مواجه شده و پیغامهای خطای متعددی نیز دریافت کردهاید. احتمالا بارها خط به خط کدهای نوشتهشده را مرور کرده، اما بازهم نتوانستهاید اشکال کار را پیدا کنید.
اینجا است که آرزو میکنید ای کاش میتوانستید مشکل خود را با شخصی در میان گذاشته و بهسرعت ایراد کار را پیدا کنید. با استفاده از زبان برنامهنویسی php خیال شما از داشتن یک جامعه پشتیبان بزرگ آسوده خواهد بود. بنابراین با این حمایت گسترده، هیچ سوال شما بدون پاسخ نخواهد ماند.
قطعا یکی از دلایل استخدام php کار در شرکتهای بسیار بزرگ بینالمللی و معتبر، سرعت بالای اجرای کدهای نوشتهشده با این زبان برنامهنویسی است. این مزیت مخصوصا در هنگام استفاده از نسخههای جدید وجود دارد.
اگرچه بهدلیل متن بازبودن نمیتوان شاخص ایمنی برای این زبان برنامهنویسی را بسیار خوب ارزیابی کرد، اما با کمک جامعه پشتیبانی بزرگ میتوان از بروز مشکلات امنیتی نیز تا حدود زیادی جلوگیری نمود. همچنین اگرچه زبان برنامهنویسی پی اچ پی قدرتمند است، اما زبانهای برنامهنویسی سادهتری نیز برای وب اپلیکیشنها وجود دارند. بهعلاوه استفاده بیش از اندازه از ابزارها و فریمورکهای php، موجب کاهش عملکرد اپلیکیشنهای آنلاین میشود.
برای یادگیری برنامه نویسی php میتوانید از روشهای مختلفی اقدام کنید. بنابراین اگر بهتازگی قصد یادگیری برنامه نویسی با این زبان را دارید، اصلا نگران نباشید؛ چراکه وجود منابع مختلف آموزشی و نیز آسان بودن یادگیری پی اچ پی، هرگونه نگرانی در زمینه آموزش زبان برنامهنویسی php را برطرف کرده است.
اگر با زبان انگلیسی آشنایی دارید، میتوانید بهراحتی آموزش زبان برنامهنویسی php را بعد از مطالعهی این مطلب شروع کنید! چراکه وبسایتهای بسیار معتبر انگلیسی زبان مانند W3Schools، امکان یادگیری چندین زبان برنامهنویسی مختلف ازجمله php را بهرایگان در اختیار کاربران خود قرار دادهاند.
فروشگاههای آنلاین، محصولات آموزشی را با دریافت مبلغی در دسترس کاربران اینترنتی قرار میدهند. شما میتوانید از سایتهای معتبر داخلی یا خارجی، بستههای آموزشی زبان برنامهنویسی پی اچ پی را تهیه کنید.
برخی از مدرسان و اساتید برنامهنویسی با ارائه دورههای آنلاین، کلاسهای آموزشی باکیفیتی را در اختیار علاقهمندان به یادگیری برنامه نویسی php قرار میدهند. اما برخی از دورههای آنلاین نسبتا گران بوده و معمولا یافتن دورهای جامع، مناسب و بهروز، تاحدودی مشکل است.
برتری دورههای حضوری که یکی از اشکال سنتی یادگیری برنامهنویسی محسوب میشوند، در تعامل بالای استاد با دانشجویان، امکان پرسش و پاسخ و نیز انجام تمرینهای مختلف و متناسب با نیاز دانشجویان در زمان آموزش است.
مطالعه کتابهای آموزشی روشی مناسب برای یادگیری موضوعات مختلف است. شما همواره میتوانید برنامهنویسی را از طریق مطالعهی کتابهای انگلیسی زبان و یا کتابهای فارسی با ترجمه مناسب یاد بگیرید.
در این مطلب به موضوع برنامه نویسی php و کاربردهای آن پرداختیم. زبان برنامهنویسی php یکی از محبوب ترین زبانهای برنامهنویسی جهان برای توسعه وبسایتهای مختلف است. جدا از معایب احتمالی که برای این زبان برنامهنویسی وجود دارد، برنامهنویسان و توسعهدهندگان این زبان همچنان در حال کسب درآمد قابلتوجه از این زبان اسکریپت نویسی هستند. بنابراین بهنظر نمیرسد به این زودیها استفاده از پی اچ پی کنار گذاشته شده و یا حتی کمرنگ شود.
انتهای رپرتاژ آگهی/