به گزارش تابناک، مجید ارجمند در گفتوگو با مهر اظهار داشت: بیماری سالک در شهرستان جهرم نسبت به سالهای گذشته روند رو به افزایشی به خود گرفته و متأسفانه تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر از شهروندان به این بیماری مبتلا شدهاند.
او افزود: شهر جهرم و حومه، حیدرآباد و قطب آباد به ترتیب بالاترین آمار مبتلایان را تا به خود اختصاص دادهاند و پیش بینی میشود در صورت عدم رعایت بهداشت فردی و عمومی این آمار تا پایان سال سیر بسیار بالاتری داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به اینکه امسال کودکان زیر ۱۰ سال بالاترین آمار مبتلایان به سالک هستند، تصریح کرد: تجمع زبالهها و نخالههای ساختمانی، خانههای مخروبه و خالی از سکنه در بافت قدیم، جوندگان و سگهای ولگرد و کودهای حیوانی از مهمترین عوامل افزایش پشه خاکی و در نتیجه افزایش بیماری سالک است.
او در ارتباط با زمینه بروز این بیماری گفت: عامل این بیماری انگل است که از طریق نیش پشه خاکی به انسان انتقال پیدا میکند. در جایی که نیش میزند و ممکن است باعث عفونت ثانویه نیز بشود.
ارجمند از این بیماری به عنوان یکی از معضلات سلامت کشور که هنوز مطرح است اشاره کرد و افزود: کنترل و پیشگیری این بیماری دشوار است و مستقیماً با عملکرد فردی و اجتماعی ارتباط دارد. کاری که شهروندان میبایست انجام دهند این است که از گزارش پیشگیری کنند؛ از جمله اینکه از پشه بند و توری در محل پنجرهها و درب ورودی به خصوص در فصول فعالیت پشهها استفاده کنند. لباسهای پوشیده و آستین بلند بپوشند و از دور کننده حشرات استفاده کنند و در روستاها نیز روستاها زبالهها را به صورت بهداشتی جمع آوری و دفع کنند و فضولات دامی را جمع آوری نمایند.
او خاطر نشان کرد: اگر هر فردی دچار زخمی شود که بیش از ده روز طول بکشد و بهبود پیدا نکند، حتماً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه نماید تا امور درمانی برای وی سریعاً آغاز شوددر این راستا تمام اقدامات تشخیصی و درمانی بیماری سالک در مرکز درمان سالک واقع در آزمایشگاه غفوری به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار داده میشود سگهای ولگرد یکی از عوامل انتشار سالک به شمار میآید، معضلی که بارها و بارها قول و وعده حل شدن آن از نهادهای مسئول شنیدهایم اما تاکنون خبری عملی از حل شدن جدی این معضل نیست.
گفتنی است، سالک معمولاً با بروز زخمهای کوچک به خصوص در قسمتهای نپوشیده بدن مثل صورت، دست و پا شروع میشود که اگر دو هفته از آن بگذرد و تغییر در رفع و بهبود آن ایجاد نشود حتماً باید به درمانگاه مراجعه شود.
درمانهای غیر اصولی و محلی باعث بدتر شدن و عفونی شدن زخمها میشود. تجمع زبالهها، نخالههای ساختمانی، کودهای حیوانی و سگهای ولگرد از مهمترین عوامل بروز بیماری هستند
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.