سالیوان: دیپلماسی بهترین راه در قبال ایران است

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا دیپلماسی را بهترین راه در قبال ایران و خروج دولت قبلی کشورش را از برجام "اشتباه فاجعه بار" دانست و اظهار داشت که ما اکنون بهای آن را پرداخت می‌کنیم.
کد خبر: ۱۰۹۹۴۵۷
|
۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۲:۵۳ 17 January 2022
|
4580 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه به وقت محلی در مصاحبه با شبکه سی بی اس آمریکا در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره ادعا‌ها و اظهارات آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه زمان برای دستیابی به توافق بسیار کاهش یافته و ادعای نزدیک شدن ایران به تولید سلاح هسته ای، مدعی شد در این مورد دو مساله می‌توان مطرح کرد؛ اول اینکه سیاست ما مشخص است، ما مصمم هستیم از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم.

مشاور امنیت ملی دولت بایدن اظهار داشت: دوم اینکه ما معتقدیم دیپلماسی بهترین راه برای انجام این کار است.

سالیوان مدعی شد:، اما همانطور که اشاره شد و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرده زمان کم است و من در اواخر ماه گذشته در اسرائیل بودم تا در صورت پیش نرفتن دیپلماسی، هماهنگی لازم را انجام دهم.

مشاور امنیت ملی دولت بایدن در عین حال گفت:، اما یک نکته بسیار مهم این است دلیل اینکه ما در این شرایط قرار داریم خروج دولت قبلی آمریکا از توافق هسته‌ای ایران است و ما اکنون بهای آن اشتباه فاجعه بار را پرداخت می‌کنیم.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به وقت محلی در گفتگو با رادیو ملی آمریکا "ان. پی. آر" در تداوم هراس از پیشرفت‌های برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران در چارچوب برجام در پی نقض این توافق بین المللی، افزود: ما آن‌ها را متوقف کرده بودیم. توافق هسته‌ای که چند سال پیش در دولت اوباما حاصل شد برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کرد. یکی از بدترین تصمیمات در سیاست خارجی اخیر آمریکا خروج از آن توافق بود که در نتیجه آن ما اکنون در موقعیت چالش انگیزی قرار داریم که به جای به دست آمدن توافقی جدید و به اصطلاح بهتر، ایران برنامه هسته‌ای خودش را به شکلی خطرناک پیش برده است.

وی همچنین در تداوم سیاست هراس افکنی از نفوذ منطقه‌ای ایران مدعی شد که فعالیت‌های بدخواهانه ایران نیز در سراسر منطقه در پی خروج آمریکا از برجام افزایش یافته است. پس باید با آن معامله کنیم و می‌کنیم.

تارنمای آکسیوس پیش از این به نقل دو منبع آگاه از برنامه‌های کاخ سفید اعلام کرده بود که با رسیدن مذاکرات وین به نقطه حیاتی، کاخ سفید قصد دارد تمرکز پیام رسانی‌های عمومی خود در هفته‌های آتی را بر روی حمله به دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا بخاطر خروجش از توافق هسته‌ای بگذارد.

این منابع آگاه اعلام کردند که دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا فکر می‌کند که در حال حاضر تنها چند هفته به نقطه تصمیم گیری حساس باقی مانده است: یا یک توافق به دست خواهد آمد و آمریکا به توافق هسته‌ای باز می‌گردد یا مذاکرات شکست می‌خورد و دولت به سمت فشار بیشتر بر ایران حرکت می‌کند.

هر دو سناریو واکنش‌های سیاسی به‌ویژه از سوی جمهوری‌خواهان را به همراه خواهد داشت، اما کاخ سفید می‌خواهد تا حدی با تاکید بر اینکه این ترامپ بود که بحران را آغاز کرد و گزینه‌های بد را برای آن‌ها باقی گذاشت، دموکرات‌ها را در کنار یکدیگر نگه دارد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا به تارنمای آکسیوس گفت که کاخ سفید به صورت واضح حقایق را بیان می‌کند و در این لحظه حیاتی برای دیپلماسی و نقطه مهم در تاریخ سو تفاهم‌ها را از بین می‌برد.
دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق کشور خود را برای خروج از برجام محکوم کرده است، اما تاکنون اقدام علمی برای جبران اشتباه گذشته و نقض بدعهدی کشور خود انجام نداده اند.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها از ششم آذر ۱۴۰۰ آغاز شده و گفتگو‌ها به اذعان هیات‌های مذاکره کننده پیشرفت‌هایی کرده است. مذاکرات حول دو محور راستی آزمایی و تضمین‌ها متمرکز بوده و به نظر می‌رسد که به مراحل حساس و سرنوشت‌سازی نزدیک شده است.

ایران و ایالات متحده از طریق متن مکتوب غیررسمی، نظرات خود را در موضوعات چهارگانه رفع تحریم‌ها، اطمینان از رفع موثر تحریم‌ها، تعهدات هسته‌ای و راستی آزمایی ارائه کردند و هیات‌ها در حال بررسی این متون هستند.
اخیرا یک منبع آگاه به خبرنگار اعزامی ایرنا گفته بود که بسیاری از موارد اختلافی در مذاکرات رفع تحریم‌ها کم شده و هیات‌ها سرگرم گفتگو در مورد نحوه اجرا و توالی توافق احتمالی هستند.
این منبع که خواست نامش فاش نشود بیان داشت: اکنون در مرحله‌ای از مذاکرات هستیم که در خصوص مسائل دشوار مشغول رایزنی هستیم و اینکه چطور می‌توانیم مسائلی که در اصول توافق شده را به کلمات تبدیل و در سند وارد کنیم.
بر اساس تفاهم انجام‌شده میان روسای هیأت‌ها، مذاکره‌کنندگان ارشد جمهوری اسلامی ایران و سه کشور اروپایی عصر جمعه (۲۴ دی) برای انجام امور مربوط به سمت‌های سیاسی خود و برخی مشورت‌ها، موقتا به پایتخت‌ها بازگشتند. این وقفه به مدت دو روز خواهد بود و مذاکرات کارشناسی همچنان بدون وقفه ادامه خواهد یافت و بازگشت مذاکره‌کنندگان ارشد به معنی توقف دور هشتم مذاکرات نیست.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟