مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک:

در مواجهه با رمزارزها متاسفانه در شیب سرخوردگی قرار داریم

در ایران در مواجهه با فن‌آوری نو مانند رمز ارزها متاسفانه هنوز در شیب سرخوردگی قرار داریم و خیلی خوشبین نیستم که در طول یک یا دو سال آینده اتفاقاتی در این مسیر روی دهد، شاید ۵ سال آینده درباره رمز ارزها به نتایجی برسیم.
کد خبر: ۱۰۹۹۶۲۱
|
۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۹ 17 January 2022
|
6119 بازدید

مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک گفت: رمزارز متعلق به دنیای فناوری های نوین، بلاکچین و بانکداری بلاکچینی است و گره زدن آن به فضای فیزیکی علاوه بر پیچیدگی های متعدد، یک خطای شناختی است.

به گزارش تابناک اقتصادی، علی عبدالهی، مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک در هفتمین همایش مالی اسلامی گفت: تجربه جهانی در وضعیت بلاکچین و رمزارز در دنیا را می‌توان در منحنی‌هایی در سطحی از انتزاع مانند هایپ گارتنر قرار داد و به آن توجه کرد.

وی در ادامه اضافه کرد: حدود ۲۰ سالی است که تقریبا گارتنر منحنی برای این نوآوری‌ها ارائه داده که در آن چرخه‌ای باید طی شود. گام اول یک ظهور است که پایلوت محسوب می‌شود و صحبت‌هایی در آن شکل می‌گیرد، پس از آن به اوج انتظارات می‌رسیم، یعنی انتظاراتی که به شکل توهم‌بار شکل گرفته، بنابراین اتفاقات عجیب و غریبی رقم خواهد خورد.

مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک در ادامه یادآور شد: زمانی که تلگرام آمد بعد گرام مطرح شد در کشور هجمه‌ای شکل گرفت که به زودی پول ملی باید کنار رود و داستان‌های مختلف روی داد، به این مرحله اوج انتظارات گفته می‌شود که مرحله بعدی آن شروع به کار گروهی است که نمی‌توانند پاسخگوی انتظارات باشند و شیب سرخوردگی مورد خطاب قرار می‌گیرد. با ورود به این شیب از میزان ابهامات کاسته خواهد شد و مرحله بعدی شیب روشنگری است که در نهایت یک پلتفرم سطح سودآوری می‌رسد.

عبدالهی در این خصوص تاکید کرد: از سال ۲۰۱۵ رمز ارز به عنوان یک ابزار پرداخت با بحث بیت کوین وارد منحنی‌های هایپ سایکل گارتنر شد و این بحث به میان آمد که بیت‌کوین یک ابزار پرداخت است و تعدادی کاربر محدود دارد، اما آیا بیت‌کوین می‌تواند یک ابزار پرداخت باشد؟ در سال ۲۰۱۷ گفته شد اساسا باید به سمت تکنولوژی مادر رفت، بنابراین بلاکچین به هایپ سایکل ورود پیدا کرد، پس ازاین مسئله گفتند که باید ذخیره‌سازی توزیع شده، داشته باشیم و بحث های عدم نیاز به واسطه تایید کننده به میان آمد.   

وی در ادامه اظهار داشت: سال ۲۰۱۹ سایکل‌های مبتنی بر بلاکچین طرح شد و مورد تاکید قرار گرفت که باید زنجیره ارزش افزوده تمامی این فن‌آوری بلاکچین کامل شود. وقتی اکوسیستم بلاکچین شکل گرفت، بر این مسئله تاکید صورت گرفت که برخدمات بانکی و در حوزه های مالی به عنوان ابزار سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری انجام شود. به این معنا که فاندهایی مبتنی بر رمز ارزها تشکیل شد. سال ۲۰۲۱ استاتوس این بود که وارد شیب روشنگری شده‌ایم، ترکیب فن‌آوری با هدف ایجاد ارزش افزوده بیشتر بود.

مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک در این رابطه یادآور شد: چنانچه درصدد برآئیم تا جای آن را در دنیا مشخص کنیم، باید گفت غیر از موارد مورد اشاره سایر بخش های بلاکچینی هنوز به نتیجه نرسیده است و  به زودی باید راجع به cdefi  (اقتصاد مالی مترمزی غیرمتمرکز) صحبت شود، یعنی درباره فاینانس و صرافی‌ها بحث به میان آید. مطالب بالا مطرح شد برای اینکه نتیجه بگیریم سرعت چرخه هایپ بسیار مهم است که هم بر صنایع و هم اکوسیستم کشورها تاثیر خواهد گذارد. 

وی افزود: یک منحنی عادی به این شکل است، روندی را طی می‌کند که در آن وقتی بیزنس و اکوسیستم خوب شکل می‌گیرد طول مرحله رسیدن به روشنگری بسیار کم خواهد بود. مدل دیگری وجود دارد نیز وجود دارد که شیب سرخوردگی طول می‌کشد. در ایران در مواجهه با فن‌آوری نو مانند رمز ارزها متاسفانه هنوز در شیب سرخوردگی قرار داریم و خیلی خوشبین نیستم که در طول یک یا دو سال آینده اتفاقاتی در این مسیر روی دهد، شاید ۵ سال آینده درباره رمز ارزها به نتایجی برسیم.

عبدالهی دلیل این مسئله را چنین توضیح داد: موضوعات اساسی هنوز تعیین تکلیف نشده است. به عنوان مثال امضا دیجیتال یک فن آوری است که از منحنی ها ده سال پیش خارج شده، ما هنوز سر آن دعوا داریم ومورد قبول واقع نشده است. ۱۵ سال پیش در سفری که  به مالزی داشتم امضا دیجیتال را نشان دادند. همین اتفاق در موتور جستجوی ملی روی داد و حتی دراین خصوص  شکست هم خوردیم. در شبکه های اجتماعی هم به همین شکل کار شد، منحنی هایپ آن به اتمام رسیده، ولی هنوز معطل وام وزارت ارتباطات و مسائلی از این دست هستیم.

وی در ادامه اضافه کرد: موضوعات اساسی باید تعیین تکلیف شود. کاربران ما از رمز ارز چه چیزی می بینند؟ مبادله و سفته بازی و... و از سایر کاربردها با وجود آنکه مطرح می شود ۲۰ درصد از مردم ایران دارای رمز ارز هستند، اطلاعات لازم را ندارند؟ نکته بسیار مهم این است که بحث فوق  یک اکوسیستم جدید است امروزه دنیا به این می رسد که گره زدن رمز ارز به دنیای فیزیکی کار درستی نیست، رمز ارز مرتبط با دنیای بلاکچینی، بانکداری بلاکچینی و  بورس بلاکچینی است.

 به نقل از ایبِنا؛ مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک گفت: اگر درصدد هستیم سرعت پیدا کند حداقل باید با همان منحنی هایپ سایکل و با تعیین تکلیف ابعاد فقهی و حقوقی جلو برویم. نگاه اکوسیستمی داشته باشیم، زنجیره ارزش افزایی را کامل مورد توجه قرار دهیم و ازنقشه راه بی بهره نباشیم. متولی واحد و رویکردهای نو داشته باشیم، نیاز است تا بر آموزش و توسعه رمز ارزملی که دربانک مرکزی در حال دنبال شدن است، سرمایه گذاری شود تا شاید بتواند حوزه های دیگر را هم جلو ببرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات