برگزاری دادگاه سرکرده «گروهک تروریستی الاحوازیه»

از انتشار نامه‌های جعلی برای ایجاد آشوب تا همکاری با عبدالمالک ریگی / چرا در ساعات اداری بمب‌گذاری می‌شد؟

بر اساس کیفرخواست صادره، اتهام وی اداره و سرگروهی گروه تروریستی به نام «حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز» و طراحی و اجرای عملیات‌های بمب‌گذاری و تروریستی متعدد در استان خوزستان از جمله حمله به مردم اهواز در جریان رژه هفته دفاع مقدس در سال ۹۷ است که منجر به شهادت ۲۵ نفر از شهروندان اهوازی شد.
کد خبر: ۱۰۹۹۸۹۳
|
۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۴ 18 January 2022
|
14695 بازدید

 

اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده «حبیب فرج‌الله چعب» ملقب به «حبیب اسیود»، سرکرده گروهک تروریستی «حرکة النضال» امروز (سه شنبه، ۲۸ دی ماه) در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی افشاری برگزار شد.

به گزارش «تابناک» حجت‌الاسلام‌والمسلمین قاضی افشاری ضمن اعلام آغاز رسیدگی به پرونده سرکرده گروهک تروریستی حرکة النضال العربی لتحریر الاحواز، حبیب فرج‌الله چعب، اظهار کرد: امروز در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب رسیدگی به این پرونده آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: در این جلسه وکلای متهم و تعدادی از خانواده‌های شهدا حاضر هستند.

قاضی افشاری بیان کرد: تشریفات مقدماتی دادگاه مطابق با قانون و در راستای اجرای مفاد قانون آیین دادرسی کیفری اجرا می‌شود.

سپس قاضی افشاری از نماینده دادستان درخواست کرد تا برای قرائت کیفرخواست در جایگاه حاضر شود.

وزیری نماینده دادستان با اشاره به کیفرخواست متهم اظهار کرد: حسب محتویات پرونده حبیب فرج‌الله چعب معروف به ابوعزیز و ابواحمد متولد سال ۱۳۵۲ شاغل در اداره کار سوئد و ساکن این کشور دارای سابقه کیفری است.

نماینده دادستان ادامه داد: متهم دارای وکیل مدافع و پرونده شخصیت است که حسب محتویات این پرونده وی دارای سلامت روحی بوده است.

وی با اشاره به ادله پرونده گفت: طبق اطلاعات تحقیق وزارت اطلاعات، اقاریر متهم، تحقیقات به‌عمل‌آمده و ادله موجود وی متهم است به افساد فی‌الارض از طریق تشکیل، اداره و سرکردگی گروهکی به نام حرکة النضال العربی لتحریرالاحواز و طراحی و اجرای عملیات تروریستی و تخریب اموال عمومی که از طریق عملیات‌های گوناگون آن‌ها را انجام داده است.

وزیری با اشاره به عملیات‌های تروریستی این متهم گفت: بمب‌گذاری در فرمانداری اهواز در سال ۸۴، بمب‌گذاری در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یا همان سازمان برنامه‌وبودجه خوزستان در سال ۸۴، عملیات بمب‌گذاری اداره مسکن و شهرسازی اهواز در سال ۸۴ بمب‌گذاری در اداره محیط‌زیست اهواز در سال ۸۴، بمب‌گذاری در خطوط انتقال نفت خوزستان، بمب‌گذاری در محور انتقال نفت اهواز، آبادان و ماهشهر، بمب‌گذاری در فرمانداری دزفول و آبادان در سال ۸۴، برنامه‌ریزی برای بمب‌گذاری در دادگستری اهواز ازجمله اقدامات این متهم بوده است.

نماینده دادستان تصریح کرد: این گروهک به‌عنوان یک سازمان تروریستی در سال ۱۳۷۸ شمسی و مصادف با ۱۹۹۹ میلادی هسته‌های اولیه خود را به سرکردگی حبیب لبگان در خوزستان تشکیل داد و با انجام عملیات‌های تروریستی در سال ۸۴ فعالیت خود را رسماً آغاز کرد.

نماینده دادستان ادامه داد: گروهک حرکة النضال اقدامات تروریستی وحشتناکی را ازجمله بمب‌گذاری در اماکن دولتی، جاسوسی، سرقت مسلحانه اتجام داده و ایجاد رعب و وحشت کرده است که منجر به شهادت ۷۴ نفر از شهروندان ایرانی شده است.

عوامل اصلی گروهک تروریستی مذبور که عمدتاً در کشورهای سوئد، دانمارک و هلند مستقر هستند و از حمایت‌های عربستان سعودی بهره‌مند هستند، اقدام تروریستی در ایران انجام داده‌اند و با وجود صدور اعلان قرمز برای عوامل اصلی و سران گروهک، تاکنون اقدام موثری از سوی کشورهای اروپایی و سعودی برای تحویل سران گروهک صورت نگرفته است.

وزیری گفت: در طی سال‌های اخیر فرماندهان گروهک تروریستی بین کشورهای اروپایی و عربستان سعودی در رفت‌وآمد بوده اند. اهداف تروریستی گروهک حرکت النضال را شهروندان عادی ازجمله زنان و کودکان تشکیل می‌دهند و اقوام فارس و عرب از قربانیان عملیات‌های تروریستی از گروهک هستند.

وی ادامه داد: در همین راستا گروهک تروریستی مذبور دریکی از اقدامات خود در ۳۱ شهریور سال ۹۷ با همکاری سایر گروه‌های تروریستی، مراسم رژه نیروهای مسلح را مورد هدف قرار داد و ۲۵ نفر ازجمله یک کودک را شهید و ۷۰ نفر را مجروح کردند.

نماینده دادستان افزود: مصاحبه یعقوب حرالتستری سخنگوی حرکة النضال با شبکه‌های معاند و همچنین پیام تبریک حبیب اسیود به عنوان سرکرده نشان دهنده اقدامات تروریستی این گروهک است.

وزیری در خصوص نحوه تشکیل حرکة النضال گفت: در دهه ۷۰ شمسی تعدادی از عوامل معارض عرب با هدف تجزیه خوزستان اقدام به شناسایی و جذب نیرو در سطح استان کردند و در سال‌های ۷۹ تا ۸۳ به‌منظور تامین منابع مالی اقدام به سرقت‌های مسلحانه کردند.

وی گفت: حبیب‌الله چعب به همراه اعضای کمیته مرکزی گروهک ازجمله «حبیب نبگان» اقدام به جذب نیرو برای انجام اقدامات تروریستی خود کردند که توسعه اقدامات این افراد منجر به تشکیل گروهک تروریستی حرکة النضال شد.

نماینده دادستان با اشاره به جعل نامه رئیس دفتر رئیس جمهور وقت از سوی گروهک تروریستی حرکة‌النضال گفت: اقدامات این گروهک با انتشار نامه مجعول در سال ۸۴ منتسب به رئیس دفتر رئیس‌جمهور و انجام عملیات‌های تروریستی وارد فاز امنیتی و نظامی شد.

وی افزود: گروهک تروریستی در فروردین سال ۸۴ در یک اقدام از پیش تعیین‌شده، سندی مجعول با طبقه‌بندی خیلی محرمانه مربوط به سال ۷۶ به امضای رئیس دفتر رئیس جمهور وقت خطاب به سازمان برنامه‌وبودجه مبنی بر قصد دولت برای تغییر ساختار جمعیت عرب منطقه را در سطح استان خوزستان منتشر کرد که منجر به برانگیخته شدن احساسات مردم در سطح استان شد.

نماینده دادستان بیان کرد: درنهایت این اقدامات تروریستی در ۲۲ خرداد ۸۴ به بمب‌گذاری فرمانداری خوزستان، اداره کل برنامه‌وبودجه و اداره مسکن استان شد و گروهک تروریستی مسئولیت این اقدامات را بر عهده گرفت.

وزیری ادامه داد: در ادامه گروهک تروریستی حرکة النضال در بیانیه شماره یک خود اعلام کرد ضمن قبول مسئولیت‌های این عملیات‌های تروریستی به انجام اقدامات مسلحانه بمب‌گذاری در تأسیسات نفتی تاکید کرد.

وی گفت: حملات تروریستی در خوزستان زمانی به نقطه بحرانی رسید که در سال۸۴ چندین مرکز دولتی و تأسیسات نفتی به‌ویژه فرمانداری خوزستان منفجر شد.

نماینده دادستان ادامه داد: حبیب نبگان و حبیب فرج الله چعب به همراه ۵ تن از سرکرده‌های گروهک در کشورهای اروپایی از جمله دانمارک، هلند و سوئد، مدیریت اقدامات تروریستی در خاک ایران را برعهده داشتند و علی‌رغم اعلان قرمز برای ۱۲ نفر از سران گروهک متاسفانه کشورهای اروپایی از تحویل انها به ایران امتناع کردند؛ به گونه‌ای که با وجود دستگیری چعب، توسط کشور لهستان این کشور به درخواست آمریکا و سوئد اقدام به آزادی وی کرد.

نماینده دادستان بیان کرد: عوامل گروهک تجزیه خوزستان را از اهداف خود اعلام کردند.

وزیری، گفت: گروهک حرکة النضال در راستای این هدف، از انجام هر گونه اقدام غیر قانونی و تروریستی در مرزهای ایران کوتاهی نکرده است.

این گروهک ضمن ارتباط با سایر گروهک‌های تروریستی اقدامات تروریستی آنها را تایید و ائتلاف با سایر گروهک‌ها را در دستور کار خود قرار داده است.

وی گفت: حییب نبگان رسماً همکاری با گروهک‌هایی از جمله جیش‌العدل (گروهکی که عبدالمالک ریگی سرکردگی آن را بر عهده داشت)، را اعلام و این گروهک‌ها را دوستان خود معرفی کرده است. و همچنین سخنگوی این گروهک با گروهک‌ جیش‌العدل بر ایجاد اتاق‌های عملیاتی علیه کشور ایران توافق کرده بود.

نماینده دادستان بیان کرد: براساس این توافق، تعدادی از سران گروهک حرکة النضال به منظور آموزش نظامی و ساخت بمب عازم سوریه و شمال عراق شدند و ۱۰۰ چاشنی انفجاری بمب را داخل کشور تحویل گرفتند که با عملیات اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) با شکست مواجه شدند. همچنین سخنگوی جیش العدل در مصاحبه با رسانه‌های رسمی همکاری با گروهک حرکة النضال را تایید کرده است.

وی ادامه داد: در زمان دستگیری عبدالمالک ریگی، سرکرده گروهک حرکة النضال ضمن حمایت از اقدامات تروریستی این گروهک، دستگیری ریگی را محکوم کرد.

همچنین از موارد کیفرخواست مطرح‌شده کشور دانمارک علیه سران گروهک حرکة النضال، به پولشویی، جاسوسی به نفع عربستان و انجام اقدامات تروریستی اشاره ‌شده است.

وزیری درباره سوابق حبیب فرج‌الله چعب گفت: این فرد فعالیت خود را از اواسط سال ۷۶ در قالب فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی باهدف مقابله با جمهوری اسلامی ایران و تجزیه خوزستان از طریق عملیات‌های تروریستی و ترور شروع کرد و تا سال ۸۴ ادامه داد. فعالیت‌های تروریستی گروهک به شاخه‌های اقتصادی، نظامی و سیاسی تقسیم‌شده است.

تشکیلات تروریستی با استفاده از ایجاد اغتشاشات ناشی از انتشار نامه جعلی منتسب به رئیس دفتر رئیس‌جمهور نهایت استفاده را کرد و اقدام به انجام عملیات تروریستی ازجمله بمب‌گذاری در سال ۸۴ کرد.

نماینده دادستان به تعدادی از عملیات های تروریستی این گروهک اشاره کرد و گفت: انجام عملیات بمب‌گذاری در فرمانداری‌های آبادان و دزفول در سال 84 با قرار دادن کیف‌های حاوی بمب در فرمانداری‌ها، بمب‌گذاری در چاه‌های نفت، خطوط نفت و گاز در شهرهای اهواز، آبادان، رامشیر، شوش و اهواز، اقدام ایذایی علیه پاسگاه‌ها و خودروهای نیروی انتظامی که منجر به شهادت رسیدن نیروهای انتظامی شد، از جمله اقدامات تروریستی حرکة النضال است.

وی ادامه داد: حمله به اتوبوس خانواده‌های معظم شهدا در راهیان نور، حمله مسلحانه به منازل شهروندان و ترور آن‌ها، اقدام تروریستی 31 شهریور 1397 شمسی و حمله به مردم و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، به آتش کشیدن بانک‌ها و دستگاه‌های خودپرداز از دیگر قدامات تروریستی این گروهک بوده است.

وزیری گفت: گروهک تروریستی محی‌الدین آل ناصر، وابسته به حرکة النضال، برای بقای خود از هیچ اقدامی چشم‌پوشی نمی‌کرد و برای تامین هزینه‌های خود به سرقت‌های مسلحانه از بانک‌ها و مؤسسات مالی خصوصی پرداختند.

نماینده دادستان با اشاره به این سرقت‌ها بیان کرد: سرقت مسلحانه از بانک تجارت منطقه شهر شمس‌آباد از توابع شهر دزفول، سرقت مسلحانه از شرکت خصوصی پتروشیمی ماهشهر، سرقت مسلحانه از بانک صادرات بندر امام خمینی (ره)، سرقت مسلحانه ناموفق از مغازه طلافروشی از شهر شوش، سرقت گندم از انبارهای غله شهرستان شوشتر و شوش، طراحی و اجرای سرقت مسلحانه از شرکت توسعه نیشکر «شعیبیه» واقع در شهرستان شوشتر، طراحی و برنامه‌ریزی جهت سرقت مسلحانه حقوق کارکنان شهرستان شوشتر، سرقت مسلحانه بانک صادرات شعبه اهواز، از جمله سرقت‌های این گروهک بوده است.
وزیری با اشاره به ترور‌های طراحی‌شده در شورای سه‌نفره که به دلیل دستگیری موفق به انجام آن‌ها نشدند، گفت: ترور رئیس‌کل دادگستری استان خوزستان، ترور دادستان اهواز و معاونان وی، ترور بازپرس ویژه دادسرای عمومی و انقلاب اهواز، ترور یکی از نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی، ترور مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، ترور یکی از کارکنان اداره کل اطلاعات استان خوزستان، ازجمله این اقدامات است.

نماینده دادستان با اشاره به اقدامات گروگان‌گیری طراحی‌شده در شورای سه‌نفره که به دلیل دستگیری عناصر موفق به انجام آن نشدند، بیان کرد: گروگان‌گیری مهندسان و پیمانکاران شرکت توسعه نیشکر باهدف ایجاد رعب و وحشت در بین آنان و نیز تصویربرداری از عملیات تروریستی خود با هدف ایجاد رعب و وحشت در استان و به‌منظور فشار سیاسی بر جمهوری اسلامی ایران در جهان، همچنین گروگان‌گیری قضات دادگستری استان خوزستان به‌ویژه قضات دخیل در پرونده بمب‌گذاری باهدف انتقام گرفتن از آنها، ربایش مدیر سازمان آب و برق خوزستان، ازجمله این طراحی‌ها بوده است.

وزیری با اشاره به عملیات‌های تشکیلات برای بمب‌گذاری‌هایی که به دلیل دستگیری عناصر این شبکه موفق به انجام آن‌ها نشدند، گفت: بمب‌گذاری در وزارت نفت در تهران، بمب‌گذاری در ساختمان شرکت نفت در منطقه اهواز، بمب‌گذاری در وزارت دادگستری، بمب‌گذاری در وزارت جهاد و کشاورزی، بمب‌گذاری در دیوان عدالت اداری، بمب‌گذاری در مجتمع شهید بهشتی تهران، بمب‌گذاری در دادگستری خوزستان، بمب‌گذاری در اداره کل ثبت اسناد و املاک استان خوزستان، بمب‌گذاری در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، بمب‌گذاری در ایام عید نوروز سال ۸۵ در اهواز، بمب‌گذاری در ساختمان‌های اداره کل استان خوزستان، بمب‌گذاری در دادگاه عمومی و انقلاب دزفول، بمب‌گذاری در استانداری خوزستان، بمب‌گذاری در خطوط انتقال چاه‌های نفت خوزستان، بمب‌گذاری در فرمانداری ماهشهر، بمب‌گذاری در بانک پارسیان اهواز، بمب‌گذاری در پاسگاه‌های شهری و کانتینر‌های سبز نیروی انتظامی در اهواز ازجمله دیگر طرح‌هایی بوده است که سرکردگان این گروهک قصد انجام آن‌ها را داشتند.

وزیری درباره تجهیزات کشف‌شده از این گروهک تروریستی و فیلم‌های عملیاتی این گروهک، گفت: ۱۵۰ کیلوگرم مواد منفجره TNT، بمب ساعتی آماده انفجار، بمب دست‌ساز، اسلحه کلاش تاشو، اسلحه کلت، دوربین اسلحه، آرپی‌جی و خمپاره‌انداز، ریموت کنترل از راه دور بمب، تعدادی سوئیچ فعال‌کننده بمب، مواد شیمیایی و اکلیل مورداستفاده در ساخت بمب، البسه نظامی، تلفن ماهواره‌ای برای برقراری تماس با عناصر خارج از کشور ازجمله مهماتی است که از عناصر این گروهک کشف‌شده است.

نماینده دادستان درباره اهم اقدامات این گروهک در خارج از کشور، گفت: هم‌افزایی و هم‌پوشانی با سایر گروه‌های تروریستی برای انجام اقدامات تروریستی در داخل کشور، ارتباط‌گیری با رژیم سعودی و اجرای برنامه‌های چندوجهی خرابکارانه در داخل کشور، تلاش برای تغییر مذهب در داخل کشور از طریق تولید هزاران ساعت برنامه و محتوا، تلاش در راستای ایجاد اتحاد میان گروهک‌های تجزیه‌طلب برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران، ارتباط‌گیری با سازمان‌ها و کشور‌های اروپایی و عربی، مکاتبه با اتحادیه‌های عرب، تلاش برای بین‌المللی کردن موضوع تجزیه خوزستان، مدیریت ده‌ها اقدام تروریستی خرابکارانه در سال‌های گذشته از خارج از کشور، فضاسازی گسترده علیه جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، راه‌اندازی شبکه ماهواره‌ای و ارائه راهکار‌های تروریستی، ازجمله اتهامات است.

وی ادامه داد: این گروهک تروریستی در راستای ترویج خشونت و ایجاد تفرقه قومی در سال ۹۶ با حمایت عربستان سعودی اقدام به ایجاد شبکه تلویزیونی می‌کند. این شبکه دفتری را در کشور دانمارک و در نزدیکی محل سکونت سرکرده وقت گروهک ایجاد می‌کند.

وزیری با اشاره به برخی از اقدامات تلویزیون منتسب به حرکةالنضال گفت: تبلیغ گسترده وهابیت و آموزش رسمی نحوه فعالیت با اسلحه علیه جمهوری اسلامی ایران، از جمله مواردی است که در این تلویزیون به نمایش در می‌آمد.

نماینده دادستان افزود: بعد از دستگیری سرکردگان این شبکه تروریستی در کشورهای دانمارک و هلند، تمامی تجهیزات شبکه ماهواره‌ای این گروهک بدلیل حمایت از تروریسم توقیف شد.

در ادامه جلسه دادگاه فیلم‌هایی از اقدامات تروریستی این گروهک به نمایش در آمد.

پس از نمایش این فیلم‌ها نماینده دادستان گفت: اعضای این گروهک ادعا دارند که اقداماتشان در راستای تخریب اموال دولتی بوده است اما سوال اینجاست که اگر آنها قصد تخریب اموال دولتی را داشتند چرا زمانی این اقدامات را انجام می‌دادند که شهروندان در آن مراکز بوده‌اند؟ نمی‌شود داعیه حمایت از قومیتی را داشت اما اقدامات خود را علیه آن افراد و در جهت حمله به آنها قرار داد. اگر اقدام این گروهک تروریستی علیه مراکز دولتی بوده چرا شهروندان را به شهادت رساندند؟.

در ادامه قاضی افشاری ضمن اعلام ختم جلسه رسیدگی، گفت: جلسه بعدی در زمان مقتضی برگزار خواهد شد.
گفتنی است، بر اساس کیفرخواست صادره، اتهام وی اداره و سرگروهی گروه تروریستی به نام «حرکة النضال العربی لتحریرالاحواز» و طراحی و اجرای عملیات‌های بمب‌گذاری و تروریستی متعدد در استان خوزستان از جمله حمله به مردم اهواز در جریان رژه هفته دفاع مقدس در سال ۹۷ است که منجر به شهادت ۲۵ نفر از شهروندان اهوازی شد.

دادگاه متهم اصلی حمله مرگبار به رژه هفته دفاع مقدس در اهواز آغاز شد

بمب گذاری در اداره مسکن و شهرسازی اهواز، عملیات بمب گذاری سازمان برنامه و بودجه اهواز، بمب گذاری در اداره محیط زیست، بمب گذاری انتقال خط لوله‌های نفت، بمب گذاری در محور انتقال نفت آبادان به اهواز و ماشهر، بمب گذاری در فرمانداری دزفول و آبادان، بمب گذاری در بانک سامان اهواز و برنامه ریزی برای بمب گذاری در دادگستری اهواز از اهم موارد تفهیم شده به این متهم در کیفرخواست می‌باشد

گفتنی است چعب طی سال‌های اخیر در کشور سوئد زندگی میکرده و تابعیت این کشور اروپایی را اخذ و از همان جا اقدام به طراحی اقدامات تروریستی و جدایی طلبانه خود می‌کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟