بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: درخواست امارات برای برگزاری نشست شورای امنیت، دستگیری شهروند آمریکایی به اتهام دور زدن تحریمها علیه ایران، تحریم سه فرد و یک نهاد مرتبط با حزبالله توسط آمریکا، قدردانی تهران از طالبان به جهت رهاسازی حقآبه ایران و اعزام ۳ هزار و ۲۵۰ نیروی امنیتی ترکیه به قطر از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
درخواست امارات برای برگزاری نشست شورای امنیت
در پی حمله اخیر انصارالله به قلب امارات، ابوظبی از شورای امنیت سازمان ملل خواست نشستی فوق العاده در این باره تشکیل دهد.
به گزارش روسیا الیوم، روز دوشنبه انصارالله یمن در عملیاتی دقیق و موفق تحت عنوان "گردباد یمن" فرودگاه ابوظبی و پالایشگاه نفت المصفح در نزدیکی این فرودگاه را هدف گرفت.
در این راستا، خبرگزاری اماراتی "وام" گزارش داد که ابوظبی نامهای به سفیر نروژ در سازمان ملل ـ که رئیس دورهای شورای امنیت برای ماه ژانویه است ـ ارسال و در آن درخواست تشکیل جلسه شورا در مورد حملات پهپادی اخیر به ابوظبی را مطرح کرده است.
این خبرگزاری افزود: نامه ابوظبی ضمن محکوم کردن عملیات انصارالله در خاک امارات، از شورای امنیت میخواهد که این حملات را صریح و یک صدا محکوم کند.
لانا نصیبه، نماینده دائم امارات در سازمان ملل گفت: این اقدامات "غیرقانونی و هشدار دهنده" گام دیگری در تلاش حوثیها برای "گسترش هرج و مرج" در منطقه ما و تلاش دیگری برای استفاده از ظرفیت هایی است که آنها "غیرقانونی و بر خلاف تحریمهای اعمالشده" توسط سازمان ملل، برای "تهدید صلح و امنیت" به دست آوردهاند.
دستگیری شهروند آمریکایی به اتهام دور زدن تحریمها علیه ایران
وزارت دادگستری آمریکا در بیانیهای روز سهشنبه (۱۸ ژانویه/۲۸ دیماه) اعلام کرده یک شهروند دو تابعیتی ایرانی-آمریکایی جمعه گذشته در ارتباط با اتهامات کیفری مربوط به عدم رعایت قوانین تحریمها علیه ایران دستگیر شده است.
دادگستری آمریکا در این بیانیه مدعی شده، این شهروند ۴۴ ساله با نقض «قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطرار بینالمللی» (IEEPA) قصد ارسال کالاها، فناوری و خدماتی را به طرفهایی در ایران داشته است.
قانون مذکور روز ۲۸ دسامبر ۱۹۷۷ (هفتم دیماه ۱۳۵۶) به امضای «جیمی کارتر»، رئیسجمهور وقت آمریکا رسیده و به روسای جمهور این کشور اجازه میدهد بر مبنای «تهدیدهای امنیتی موجود» علیه آمریکا به تنظیم تجارت آمریکا با طرفهای بینالمللی بپردازد.
در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا ادعا شده که شهروند مذکور قصد داشته کالاها و فناوریهایی را به بانک مرکزی ایران که واشنگتن آن را «عامل حکومت ایران» تشخیص داده، ارسال کند.
دولت آمریکا در دوران ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» روز بیستم سپتامبر سال ۲۰۱۹ (مصادف با ۲۹ شهریور ۱۳۹۸) با صدور فرمان اجرایی شماره ۱۳۲۲۴ بانک مرکزی، ایران را در فهرست تحریمها قرار داد.
«میتو اسلن»، دستیار وزیر دادگستری آمریکا مدعی شده، متهم، چندین شرکت آمریکایی را درباره قصدش برای ارسال کالاهای ممنوعهای که قرار بوده مورد استفاده بانک مرکزی قرار بگیرد فریب داده است.
دادگستری آمریکا نوشته شهروند بازداشتشده قرار است در دادگاه حاضر و در صورتی که مجرم شناخته شود به تحمل حداکثر ۲۰ سال حبس و پرداخت یک میلیون دلار جریمه نقدی محکوم خواهد شد.
تحریم سه فرد و یک نهاد مرتبط با حزبالله توسط آمریکا
وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه گزارش داده اسامی سه فرد را به دلیل ارتباط با حزبالله لبنان در «فهرست افراد ویژه مشخصشده و بلوکشده» (SDN) قرار داده است.
«جهاد سلام علامه»، «علی محمد ضعون» و «عادل علی ذیاب» که هر سه تبعه لبنان هستند، در این فهرست قرار گرفتهاند.
خزانهداری آمریکا علاوه بر این، یک سازمان به نام «دار السلام للسیاحة و السفر» (دارالسلام مسافرت و گردشگری) را هم در فهرست تحریم قرار داده است.
آمریکا و رژیم صهیونیستی از سالها پیش تلاشهایی را برای پایین آوردن محبوبیت حزبالله در لبنان آغاز کردهاند. در همین راستا، واشنگتن کشورهای اروپایی را برای تروریستی اعلام کردن کل حزبالله تحت فشار شدید قرار داده است. آمریکا همچنین چندین بانک و شخصیت لبنانی را به اتهام ارتباط حزبالله در فهرست تحریم قرار داده است.
این اقدامات در حالی است که حزبالله، یکی از مهمترین و محبوبترین احزاب سیاسی لبنان است. اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی در لبنان بارها مورد انتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی قرار گرفته که میگویند حزبالله نقش مهمی در حفظ آرامش و ثبات لبنان و مبارزه با گروههای تروریستی و افراطی در منطقه داشته است.
مخالفتهای آمریکا با حزبالله به ویژه بعد از موفقیت این گروه در مبارزه با گروههای تروریستی، از جمله داعش در عراق و سوریه شدت گرفت.
قدردانی تهران از طالبان به جهت رهاسازی حقآبه ایران
«حسن کاظمی قمی»، نماینده ویژه ایران در اموز افغانستان، گفت: من مراتب تشکر خود را از مقامات طالبان برای وفای بهعهد خود در رهاسازی حقآبه جمهوری اسلامی ایران در سد کمالخان اعلام میدارم. انشاءالله در پرتو عنایات الهی، افغانستان مظلوم، مقاوم و جهادی و شریف این کشور در سازندگی شرایطی برای آنها پیش آید، که کشورشان ساخته شود و شاهد شکوفایی در آن باشیم.
کاظمی قمی ادامه داد: امیدواریم دو ملت ایران و افغانستان تعامل و همکاری داشته باشند و من از مقامات دو کشور در کابل برای انجام این کار مهم قدردانی میکنم.
براساس مذاکرات روزهای گذشته ـ که میان هیات طالبان و مقامات ایرانی در سفر امیرخان متقی صورت گرفت ـ امروز طالبان سد کمالخان را باز کرد.
پیشبینی میشود تا فردا آب به مرز ایران در استان سیستان و بلوچستان برسد.
اعزام ۳ هزار و ۲۵۰ نیروی امنیتی ترکیه به قطر
وزیر کشور ترکیه از اعزام سه هزار و ۲۵۰ نیروی امنیتی کشورش به قطر برای کمک به تامین امنیت مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ خبر داد.
به گزارش رسانههای ترکیه، «سلیمان صویلو» در جریان مراسمی در شهر ساحلی آنتالیا در جنوب ترکیه برگزار شد، اظهار داشت که کشورش قطریها را برای تامین امنیت جام جهانی ۲۰۲۲ آموزش داده است.
وی افزود: در طول این رویداد (جام جهانی) سه هزار نیروی امنیتی ترکیه همراه با ۱۰۰ نیروی یگان ویژه، ۵۰ سگ بمبیاب به همراه مربیانشان، ۵۰ کارشناس خنثیسازی بمب و کارشناسان دیگر مستقر خواهند شد.
وزیر کشور ترکیه افزود: در مجموع حدود سه هزار و ۲۵۰ تن از نیروهای ترکیه در رابطه با جام جهانی ۲۰۲۲ قطر که پیش بینی میشود بیش از یک میلیون تماشاگر از سراسر جهان در آن شرکت کنند، در ماههای نوامبر و دسامبر ۲۰۲۲ به مدت ۴۵ روز در قطر فعالیت و برای ایجاد امنیت این مسابقات تلاش خواهند کرد.
قطر از ۲۱ نوامبر تا ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲ جام جهانی فوتبال را ـ که با حضور ۳۲ تیم در هشت ورزشگاه برگزار خواهد شد ـ میزبانی خواهد کرد.
مقامات قطری پیش بینی میکنند، در طول برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال، حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تماشاگر وارد این کشور شوند تا از تیمهای کشور خود حمایت کنند.