بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
روزنامه رسالت: روسیه زمان پوتین روسیه تزاری و شوروی نیست
روزنامه رسالت نوشت: پوتین که به تهران آمد نه در دست «مانیفست کمونیست» داشت و نه در سر ایدههای پوسیده دموکراسی لیبرال، او با هدیه یک جلد کلام الله مجید به محضر رهبر انقلاب شرفیاب شد. دولت وقت فلسفه این هدیه را درک نکرد و پوتین با بیمهری روحانی تهران را ترک کرد. جامعه روشنفکری ما که هنوز دل در گرو غرب دارد چه آنها که به نیمه چپ یا نیمه راست غرب به لحاظ فکری پناهنده هستند، از ظهور شخصیت علمی فردی به نام الکساندر دوگین فیلسوف و جامعهشناس روسی به عنوان پدر روشنفکری جدید روسیه بیخبر است. از مبانی فکری او در پدیداری تئوری «اوراسیایی» اطلاعی ندارد.برخی سیاستمداران ما متأسفانه روسیه را به «روسیه تزارها» و «روسیه شوروی» میشناسند و حاضر نیستند یک تکانی به حافظه تاریخی خود بدهند و تحولات روسیه را پس از فروپاشی شوروی ارزیابی کنند و بسنجند، بهویژه روسیهای که با پوتین وارد هزاره سوم شد.
دانشآموزان «شاد» را هک میکنند
زهرا طاهریان، معلم ادبیات فارسی مدرسه تربیت اردستان: یکبار بعد از گرفتن امتحان ترم، بلافاصله اکانت من هک شد و تمام برگههای امتحانی از بین رفت. به مدیر مدرسه و پلیس هم اطلاع دادیم که بعدا فهمیدیم کار یکی از دانشآموزان بوده است. همین دانشآموز یک بار دیگر به کمک ۲ نفر دیگر اکانت مدیر مدرسه را هک کرده بودند.سرهنگ علیمحمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا: در برخی موارد هکرها با اکانتهای جعلی اقدام به ارسال محتوای نامناسب و غیراخلاقی برای دیگران میکنند.گاهی دیگر، دسترسی مدیر یا معلم مدرسه به کلاس را از بین میبرند و کلاسهای درس ایجاد شده را حذف میکنند و محتوای داخل آن را از بین میبرند./ همشهری
رفتارهای ضداجتماعی حوزه ترافیک در مردان سه برابر زنان است!
سوری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: نتایج بررسیها نشان میدهد رفتارهای ضد اجتماعی در حوزه ترافیک در مردان حدود سه برابر بیشتر از زنان است.بوق زدن های مکرر، ایجاد سروصدا، تغییر در وضعیت رانندگی مانند لایی کشیدن و دوردور زدن ها از جمله حرکات و رفتار این افراد هستند؛ این افراد معمولا رفتار یک رانندگی رقابت جویانه را دارند و به عبارتی رفتارهای آنها خطرپذیر است./ ایرنا
"اعتراض" ناشی از ناکامی، سرخوردگی و خشم است
مهرداد عربستانی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران:تقلیل نارضایی و خشم مردم تنها به یک موضوع مثلا مشکل اقتصادی، کج فهمی است که نتیجه آن ادامه همین شرایط است.تقلیل دادن این موضوع که این خشم فقط به دلیل مسائل اقتصادی است به معنی این است که سایر موارد خوب است در صورتی که اینگونه نیست.کسانی که تصمیمگیر یا تصمیمساز هستند، نباید به خشم به عنوان یک چیز زائد که باید ساکت یا تسکین داده شود، نگاه کنند. اگر واقعا کسی به دنبال این باشد که کار بنیادی انجام دهد، باید این خشم را مانند یک نشانگان بداند که دلالت بر امور دیگری دارند که در زیر آنها نهفتهاند.اگر میخواهیم جامعه سالمتری داشته باشیم باید برای شنیدن ناگفتهها و چیزهایی که دوست نداریم بشنویم، آماده شویم.باید زاویه دید را به سمت جاهایی برد که نادیده گرفته شدهاند، به زوایای به محاق رفته ای که به نوعی موجد وضعیت موجود هستند./ایلنا
توضیحات رئیس قوه قضائیه از زمان قضاوت و نوع مواجههاش با آمار
حجتالاسلام محسنی اژهای: گاهی دو ماه میگذشت و از شعبه ی من آمار میگرفتند که چند پرونده بررسی کردهای، میگفتم یک پرونده. اگر شش ماه هم میگذشت و هنوز این پرونده تمام نشده بود باز هم میگفتم به یک پرونده رسیدگی کردم، البته رسیدگی سالانهام بیشتر از بقیه بود.بازدارندگی و آثار ناشی از این پروندهها که منتج به نتیجه میشدند، شاید به اندازه هزار پرونده بود؛ به همین خاطر هیچ وقت بهرهوری به من تعلق نمیگرفت. آمار شاخص است و نمیتوان از آن صرف نظر کرد.
فرزند ربوده شده نماینده مردم تهران، آزاد شد
به گزارش رکنا، فرزند اقبال شاکری نماینده تهران در مجلس که از چندی پیش توسط کردهای سوریه ربوده شده بود با تلاش نیروی قدس سپاه آزاد شد.پسر اقبال شاکری در سوریه به عنوان پیمانکار پروژه های عمرانی حضور داشت و در مناطق شمالی سوریه که کردهای سوریه حضور دارند مشغول فعالیت بود؛ اما از هفته های گذشته توسط آنان ربوده شده بود.گفته می شود با رایزنی نیروی قدس سپاه و در یک اقدام مبادله، فرزند اقبال شاکری از چنگال کردهای سوریه که با آمریکایی ها رابطه بسیار نزدیکی دارند، خارج شده است.
محسن هاشمی: زیبنده نظام نیست درگذشت هاشمی به عنوان یک ابهام بماند
محسن هاشمی درباره اظهارات اخیرش با انتشار یادداشتی، نوشت:انتشار واگویی یا روایت دقيق تر اینجانب به مناسب پنجمين سالگرد فوت آيتالله هاشمي رفسنجاني با نگاهي به مجموعه وقايع پيش و پس از رحلت ايشان در رسانه ها و فضای مجازی، با انعکاس قابل توجهي همراه شد و در مطبوعات با تفكرات مختلف، واكنشهایي را برانگيخت و حتي نوشتند كه خارج از چارچوب بوده است.پراکندن دروغهایی نظیر، درگذشت ایشان در استخر فرح، درحالی که این استخر توسط نهاد رياست جمهوري در مجموعه وابسته به نهاد ریاست جمهوری بازآفريني شد، یا شایعه کثیف خودکشی ایشان که شائبه غیرطبیعی بودن درگذشت را افزایش داد، به صورت گستردهای توسط رسانهها و شبکههای مجازی وابسته به برخی نهادها بازنشر شد وعمق مظلومیت ایشان را آشکار ساخت.تاریخ در مورد حقایق قضاوت خواهد کرد، کمااینکه علت درگذشت امیرکبیر نیز پس از گذشت سیزده سال فاش شد؛ پس چه بهتر که ما خود با شفافسازی، ابهامات را برطرف کنیم.
پیشنهاد فعال اصلاحطلب: اول یارانه بدهید بعد ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنید
یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: برای اینکه مردم با سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالفت نکنند، دولت باید یک ماه جلوتر یارانه نقدی به مردم بدهد و سپس این ارز را حذف کند.علی محمد نمازی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه من موافق یکسان سازی نرخ ارز و واقعی کردن قیمت کالاها و خدمات هستم، اظهار کرد: یکسان سازی نرخ ارز مانع بروز رانت و فساد می شود، اما وقتی ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف می شود، باید به مردم یارانه نقدی پرداخت کرد؛ البته باید شیوه درستی برای اجرای این سیاست در نظر گرفته شود و مردم توجیه شوند.
وی ادامه داد: با اجرای این سیاست برای یک بار شوکی وارد می شود اما لوکوموتیو اقتصاد کشور به ریل اصلی خود می افتد، البته مردم هم باید برای اجرای این سیاست توجیه شوند تا همراهی کنند. پیشنهاد من این است که دولت یک ماه جلوتر یارانه نقدی به مردم داده و سپس ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند تا مردم متوجه شوند که قرار نیست چیزی از آنها گرفته شود.این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که آیا پرداخت نقدی یارانه ها موجب افزایش نقدینگی و تورم نخواهد شد، تصریح کرد: تا حالا به جای اینکه پول به مردم داده شود، به افرادی داده می شد که کالا و خدمات ارائه می کنند. در این روش دورریز و پرت منابع زیادی پیش می آید، ولی اگر پول مستقیم به مردم برسد، در هزینه های دولت هم صرفه جویی می شود مخصوصا در حوزه نان و حامل های انرژی.
توئیت فوتبالیِ سخنگوی دولت با هشتگ «همه برای ایران»
سخنگوی دولت از برگزاری جلسه خود با مسئولان ورزش کشور برای چگونگی برگزاری دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و عراق خبر داد.علی بهادری جهرمی در حساب کاربری خود در توییتر با استفاده از هشتگ «همه برای ایران» نوشت: «امروز جلسه خوبی با وزیر ورزش، رئیس فدراسیون فوتبال و جمعی از فعالان رسانهای درباره برگزاری هرچه باشکوهتر مسابقه ایران و عراق با رعایت شیوهنامههای بهداشتی داشتم. انشاءالله باصعود مقتدرانه تیم ملی به جام جهانی شاهد یک جشن ملی باشیم.»
توئیت شمخانی در آستانه سفر رئیسجمهور به روسیه
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در آستانه سفر رئیس جمهور به روسیه در توئیتی این سفر را زمینه ساز شکلگیری تجربیات موفق جدیدی عنوان کرد.در توئیت علی شمخانی آمده است: مشارکت ایران با روسیه در موضوعات مهم منطقهای و بینالمللی، سیاست یکجانبهگرائی آمریکا را با افول مواجه ساخت. همکاریهای اقتصادی بلندمدت میتواند زمینه شکلگیری تجربیات موفق جدیدی باشد.
تحلیل سالک از سفر رئیسی به مسکو
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز گفت: با اتحادی که میان چین، روسیه، هند، ایران و سایر کشورهای منطقه در حال شکلگیری است، هیمنه پوشالی استکبار شکسته میشود.حجتالاسلام احمد سالک نماینده ادوار مجلس درگفتگو با مهر، درخصوص شعار دولت سیزدهم مبنی بر افزایش ارتباطات کشورمان با منطقه اظهار داشت: جمهوری اسلامی بر مبنای ارزشهایی که برای ارتقای کشور در سطوح مختلف و توجه همه ملتها در سراسر دنیا به ویژه ملتهای مسلمان دارد، بر اساس سیاستهای خود باید ارتباطات خود را با ملتهای جهان بیش از گذشته تقویت کند. راه و کانال این سیاست، حضور در مجامع بینالمللی است.وی اظهار کرد: اقدامات رئیس جمهور همچون سفر به شانگهای و عضویت در آن، آن هم در ابتدای روی کار آمدن دولت، فرصت بسیار مناسبی برای کشور است تا ارتباطات خود را در شرق افزایش دهد.عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز اظهار داشت: حکومتهای قبلی، بیشتر با اروپا و آمریکا انس داشتند و اهمیت چندانی برای شرق قائل نبودند؛ اما نگاه جمهوری اسلامی به مسائل جغرافیایی نیست بلکه در پی این است که منافع ملت ایران را مقتدرانه و عادلانه همراه با حفظ امنیت و جایگاه بشریت تأمین کند.
پیشنهاد حقیقتپور درخصوص روابط با روسیه
منصور حقیقتپور نماینده پیشین مجلس که سابقه عضوریت در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را نیز دارد در همین گروه جای دارد. او در گفتو گو با «فردا» میگوید: « من شخصا منتقد برخی سیاستهای روسها هستم اما معتقدم که این سفر با همه کم و زیاد آن میتواند رهاوردهای متنوعی برای ایران داشته باشد.»
وی توضیح داد: «روسیه با یک رفتار راهبردی سیاسی و امنیتی در حال همکاری با ماست. البته هر وقت هم که لازم بداند مثل مورد قفقاز ما را جا میگذارد. آن هم در حالی که پان ترکها خطر مشترک و جدی برای ایران و روسیه هستند.»حقیقتپور در ادامه به همکاریهای ایران روسیه در سوریه اشاره کرد و گفت: «روسیه در سوریه نشان داده که میتوان بین دو کشور روابط سیاسی و امنیتی راهبردی برقرار کرد تا آثار و برکات آن را هر دو کشور مشاهده کنند.»
این کارشناس مسائل سیاسی اصولگرا در ادامه گفت: «به نظر من جا داشت که روسیه در قفقاز با ایران همکاری بیشتری داشته باشد و البته هنوز هم دیر نشده و میتواند جبران کند. بنابراین در فضای سیاسی میتوانیم مراودات خوبی داشته باشیم.»حقیقتپور تاکید کرد: «ما به همراه روسیه و چین میتوانیم یک حوزه اقتصادی جدید با همان زیرساخت شانگهای طراحی کنیم و این ظرفیت بسیار گستردهای است که حوزههای انرژی، صنایع، معادن، کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی و… در آن جای دارند.»
جلسه قالیباف و مسئولان دولتی درباره ارز ترجیحی تکذیب شد
سخنگوی کمیسیون تلفیق ۱۴۰۱ گفته جلسه ای میان رئیس مجلس و مسئولان دولتی برای تصمیم گیری در مورد ارز ترجیحی برگزار نشده است.رحیم زارع این گفته را در نشست خبری کمیسیون تلفیق اعلام کرده و آن را شایعه خوانده است.دو روز گذشته، برخی رسانه ها از برگزاری نشستی میان محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس و سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بررسی بسته پیشنهادی حذف ارز ترجیحی خبر داده بودند.این در حالی است که سخنگوی کمیسیون تلفیق از تشکیل یک کارگروه برای بررسی حذف یا تعیین نرخ ارز ترجیحی خبر داده بود.
اظهارات سفیر ایران در انگلیس درباره سفر رییسی به مسکو
سفیر ایران در لندن با اشاره به سفر رییس جمهوی کشورمان به مسکو گفت: ایران با هر کشوری که با او با زبان احترام سخن بگوید به حاکمیت ملی او احترام بگذارد و هدف آن تعامل بر اساس منافع مشترک روابط دوستانه و همکاری های متقابل باشد، روابطش را تقویت می کند.محسن بهاروند در صفحه اینستاگرام خود با انتشار تصویری از پرچم ایران و روسیه نوشت: ایران مانند هر کشوری روابط خود را با کشورهایی تقویت می کند که با زبان احترام با او سخن بگویند، به حاکمیت ملی او احترام بگذارند و هدف آنان تعامل بر اساس منافع مشترک، روابط دوستانه و همکاری های متقابل باشد.وی ادامه داد: کشور ما چون نگینی درخشان در غرب آسیا در شکل گیری توازن نظام جدید بین الملل نقش موثری دارد. در طول بیش از دو قرن روابط جدی دیپلماتیک با غربی ها رفتار آنها همواره توام با دخالت، زورگویی، تحمیل، تحریم و شرط و شروط تحقیرکننده بود. دیپلماسی ایران به تدریج در حال شکل گیری است و راه خود را پیدا می کند.شایان ذکر است، ابراهیم رییسی رییس جمهوری کشورمان روز چهارشنبه به دعوت روسیه راهی این کشور شد.
نشست طالبان در تهران محور گفتوگوهای عبدالله عبدالله با سفیر ایران در کابل
رئیس سابق شورای عالی مصالحه ملی افغانستان اعلام کرد، با سفیر جمهوری اسلامی ایران در باره نشست هفته گذشته طالبان در تهران و توسعه روابط ایران و افغانستان تبادل نظر کرده است.عبدالله عبدالله امروز (چهارشنبه) در صفحه فیسبوک خود نوشت در دیدار با بهادر امینیان از کمک های جمهوری اسلامی ایران به مردم افغانستان قدردانی شده است.وی اظهار داشت در این دیدارر اسدالله سعادتی، معاون سابق شورای عالی مصالحه ملی و فضل هادی مسلمیار رئیس سابق مجلس سنای افغانستان نیز حضور داشتند.شنبه شب، ۱۸ دی ماه «مولوی امیرخان متقی»، سرپرست وزارت امور خارجه هیات حاکمه افغانستان در راس یک هیات اقتصادی و سیاسی وارد تهران شد و با تعدادی از مقامات ایران از جمله حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه و حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیسجمهور ایران در امور افغانستان دیدار کرد. تهران دوشنبه گذشته میزبان نشستی بین سرپرست وزارت امور خارجه طالبان و رهبران مخالف از جمله احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی و اسماعیل خان، والی پیشین هرات بود.سفیر جمهوری اسلامی ایران دوشنبه گذشته نیز با حامد کرزی رئیس جمهوری سابق افغانستان دیدار و درباره توسعه روابط دو کشور بحث و تبادل نظر کرده بودند.جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار مردم افغانستان بوده و طی ۴۰ سال گذشته از مردم این کشور حمایت کرده است.
جمهوری آذربایجان ۲۱ زندانی ایرانی را از مرز آستارا تحویل داد
جمهوری آذربایجان ۲۱ زندانی ایرانی را برای دومین بار در سال جاری با حضور جمعی از مقامات مرزبانی و قضایی از طریق گمرک آستارا به مسئولان ایرانی تحویل داد.سرپرست فرمانداری آستارا روز چهارشنبه در بازدید از تحویل زندانیان در پل مرزی این شهرستان گفت: انتقال زندانیان بر اساس موافقت نامه مبادله زندانیان بین دو کشور انجام شد و ۱۸ زندانی مرد برای سپری کردن مرحله قرنطینه به زندان حویق تالش و سه زندانی زن نیز به زندان لاکان رشت منتقل شدند.سعید میرقربانی اظهار کرد: اغلب این افراد به اتهام قاچاق و حمل، خرید و فروش مواد مخدر زندانی شده بودند و بقیه دوران محکومیت خود را در زندان های کشورمان سپری خواهند کرد و امکان ملاقات زندانیان با خانواده هایشان و اجرای عادلانه قانون در مورد آنها، از هدف های انتقال زندانیان است.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۷۸ قرارداد انتقال محکومان بین ایران و جمهوری آذربایجان اجرا می شود و هموطنان برای سفر به جمهوری آذربایجان، از طریق گمرک و با طی مراحل قانونی اقدام و سپس مدت اقامت خود را ثبت کنند تا مشمول جرائم نقدی و حبس نشوند.شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و گمرک در سه مرز زمینی، دریایی و ریلی آن به صورت شبانه روزی دایر است.
دفاع سفیر اسبق ایران در روسیه از سخنان جنجالی اخیر خود
سجادی در دفاع از صحبتهای خود در برنامه جهان آرا گفت: روزنامههای روسی، مقالاتی از بدعهدی پولی ما نخواهند نوشت؟ با گفتن این که بانک مرکزی ما خوب است و ادعاهای واهی کردن و اینکه همه تقصیر را گردن دیگران بندازیم، مسائل حل میشود؟ آیا مسئولین خارجی حقایق را به مردم خود نمیگویند؟ وی همچنین با اشاره به تلاش تاریخی انگلیس برای رقابت با روسیه گفت: نکته چهارم این که از کی تاحالا انگلیس نگران آبروی ماست؟ و از منِ سرباز نظام، بیشتر برای آبروی ما دلسوزی میکند؟ وی ادامه داد: ایرانیان به نیکی میدانند که از زمان کمپانی هند شرقی و تاراج هندوستان توسط انگلیسیها، انگلیسیها همواره دنبال فتنه گری بین ایران و همسایه شمالی ما بوده اند تا مبادا اتحادی بین ایران و روسیه علیه منافع انگلیس در هند شکل بگیرد. سفیر اسبق کشورمان در پایان با تاکید بر رویکرد تاریخی انگلیس در قبال ایران گفت: از طرف دیگر، انگلیس ۴۰ سال است سعی میکند در دنیا برای ما آبرویی نگذارد! و ملت شریف ما را تروریست خطاب میکند. حال برای آبروی ما نگرانند! سجاد در پایان گفت: ما به حکم تربیت اسلامی، دوستدار و خیرخواه همه بشریت هستیم، به جز مستکبرین سیاه روی غربی که صفحات تاریخ از جنایتهای آنها پر است.
جزئیاتی از دیدارهای روحانی و رئیس دولت اصلاحات
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: موضوع دیدارهای اخیر روسای جمهور دوران اصلاحات و تدبیر و امید و ناطق نوری تبادل نظر درباره مشکلات و تجربیات گذشته است و ارتباطی با بازسازی جبهه اصلاحات و انتخابات ندارد.جواد امام فعال در گفتوگو با ایلنا، در خصوص خبر دیدارهای حسن روحانی و سیدمحمد خاتمی دو رئیسجمهور پیشین و علیاکبر ناطق نوری گفت: این دیدارها هیچ ارتباطی با بازسازی جبهه اصلاحات و انتخابات نداشته است. ضمن احترام به تمام این شخصیتها، این دیدارها یک بازدید معمولی است که شاید هرچند وقت یک بار انجام شود.وی درباره حضور ناطق نوری در این جلسات هم گفت: آقای ناطق نوری شخصیت مورد احترامی است و در دورههای خاصی در نظام حضور داشته و یک شخصیت اعتدالی اصولگراست و جریان اصلاحات را نمایندگی نمیکند. این دیدارها مربوط به هفتههای اخیر هم نبوده است.جواد امام گفت: دیدار منظمی نیست که بخواهیم بگوییم ادامه دار هست یا نه. حتی این دیدارها تشکیلاتی هم نیست که ادامه دار باشد.رئیس دفتر رئیس جمهور دوران اصلاحات در پاسخ به این که این جلسه به دعوت آقای خاتمی انجام شده است، گفت: هرچند وقت یک بار کسی بانی میشود تا دیدارهای مشترکی بین این شخصیتها انجام شود. این دیدار به دعوت آقای خاتمی نبود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.