بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
وزیر اسبق رفاه: ٣٢ میلیون نفر در ایران زیر خط فقر مطلق هستند
محمدحسین شریف زادگان: ما جزو کشورهای رانتی هستیم که غلبه درآمد دولت از درآمد نفت است.اقتصاددانان می گویند فقر با توسعه اقتصادی در تضاد است و از این روی، برای توسعه اقتصادی کاهش فقر ضروری است. در دولت اصلاحات خط فقر به ١٠/۵ درصد و در دولت احمدی نژاد به ٣۴/۶ و سال ٩٩ به ٣٨ درصد رسید؛ یعنی دولت اعلام کرده از ٨۴ میلیون نفر، ٣٢ میلیون نفر زیر خط فقر مطلق هستند./ جماران
مصوبه جدید کمیسیون تلفیق: خارج نشین ها می توانند سربازی خود را با ۱۵ هزار یورو بخرند
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه: آن دسته از مشمولان غایب خارج از کشور که پنج سال از زمان فراخوان آنان به خدمت زیر پرچم میگذرد، در سال آینده تسهیلاتی جهت خرید خدمت سربازی آنان در نظر گرفته شده است.
نوری همدانی: زمانی با ۳۰ هزار تومان میشد خانه خرید، اما الان یک کیلو میوه هم نمیدهند
آیتالله نوری همدانی در دیدار رییس کل بانک مرکزی: امروز باید تدابیری اندیشیده شود تا بتوانیم این خلأ را جبران کنیم. ارزش پول ملی ما در مقایسه با بسیاری از کشورها پایین است، ما باید اشکالات موجود در این زمینه را رفع کنیم. زمانی با ۳۰ هزار تومان میشد خانه خرید، اما الان یک کیلو میوه هم نمیدهند!
واکنش رسول جعفریان به اظهارات فاضل لنکرانی علیه آیت الله محقق داماد
حجت الاسلام رسول جعفریان در واکنش به اظهارات حجت الاسلام فاضل لنکرانی علیه آیت الله محقق داماد تصریح کرد: برخی مدرسان حوزه، سازمان یافته با هر نوع اظهار نظری که اندکی با فکر آنان زاویه دارد، درگیر می شوند. جعفریان در توئیتی در این باره نوشت: شاید روش خوبی نباشد که شماری از مدرسان حوزه قم، سازمان یافته، با هر نوع اظهار نظری که اندکی با فکر آنان زاویه دارد، درگیر شوند. این رویه، چه تصوری از کم تحمّلی فکری حوزه قم در میان انبوه نخبگان جامعه، برجای خواهد گذاشت؟
گفتنی است، حجت الاسلام محمدجواد فاضل لنکرانی چندی پیش در انتقاد از اظهارات آیت الله محقق داماد که گفته بود «یکی از مشکلات حوزه وابستگی به دولت و حکومت است»، اظهار کرد: حرف جدایی دین از سیاست را به مرحوم آیت الله حائری و مرحوم آیت الله بروجردی چسباند. متاسفم که واکنش درخوری به این حرف داده نشده. نمی دانم انگیزه شان چیست؟ ادعای علمیت هم دارند.
ماجرای حلالیت طلبیدن حمید ماهیصفت از هاشمی رفسنجانی
حمید ماهی صفت، در برنامه «شب آهنگی»، از خاطره ملاقاتش با آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت، آنجا هم دست به تقلیدِ صدای این شخصیت مذهبی و سیاسی زده است؛ حمید ماهی صفت، مهمان این هفته برنامه «شب آهنگی». در بخشی از برنامه، ماهی صفت، ماجرای حلالیت طلبیدنش از آیتالله هاشمی رفسنجانی را بازگو کرد.ماهیصفت در اینباره گفت: «تقلید صدای بسیاری از مسئولین را درآوردم، آن کسی که مورد علاقه من بوده و بیش از همه هم صدای ایشان را تقلید کردم، مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی بوده است. یک روز هم برای گرفتن حلالیت خدمت ایشان رفتم.» او ادامه داد: «وقتی به دفتر ایشان شدم، پشتشان به من بود و داشتند عبایشان را آویزان میکردند، وارد دفتر که شدم، با صدای خودشان گفتم سلامٌ علیکم، ایشان هم گفتن و رحمت الله، بفرمایید بنشینید. گفتم حاج آقا آمدهام، حلالیت بطلم که ایشان پاسخ داد اگر به نیت ادخال سرور باشد، هیچ ایرادی ندارد.»حمیدرضا ماهی صفت، کمدین ایرانی است. او اولین استندآپ کمدین بعد از انقلاب اسلامی در ایران است که در سال ۱۳۶۰ به صورت غیررسمی و در سال ۱۳۷۶ به صورت رسمی و حرفهای، به این کار مشغول شد.
سوالات و ابهامات فراوانی درباره دفتر روحانی و نهاد ریاست جمهوری وجود دارد
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سؤالات فراوانی در خصوص عملکرد نهاد ریاست جمهوری در دوره مسئولیت آقای روحانی وجود دارد که باید پاسخ داده شود، گفت: داماد آقای روحانی قبلا گفته بود که وی گنجینه اسرار است، به نظر ما اتفاقا بد نیست که این اسرار مگو باز و شفاف شود که از جمله آنها دخالتهای بی حد و حصر دفتر رئیس جمهور در انتصابات حتی در سطح دهیاریها بوده و برخی دخالتهای دفتر رئیس جمهور و نهاد ریاست جمهوری در برخی شهرستانها نیز واقعا عجیب و غریب بوده است.سلیمی همچنین افزود: علاوه بر این، نمونههایی از دخالتهای دفتر رئیس جمهور و نهاد ریاست جمهوری در انتصابات شرکتهای بزرگ و پولساز دولتی و بانکها دیده میشود و حتی در صندوق ذخیره فرهنگیان هم که آن مفاسد را به بار آورد، رد پای این مداخلهها وجود دارد. وی ادامه داد: همچنین، درخصوص انتقال پرونده مربوط به صندوق بازنشستگی رئیس جمهور در آخرین روزهای مسئولیت وی نیز ابهامات فراوانی وجود دارد که تلاش میکنند آن را توجیه کنند، اما باید به ابهامات موجود پاسخ داده شود.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: علاوه بر موارد یادشده، نقش آقایان حسین فریدون و دری اصفهانی در مذاکرات برجام و نیز دخالت نهاد ریاست جمهوری و دفتر رئیس جمهور در چینش این افراد در جریان مذاکرات محل سؤال است و باید به طور دقیق شفاف و رسیدگی شود.سلیمی خاطرنشان کرد: این جریان هر جا توانستهاند دخالت کردهاند، اما نمیخواهند کسی سر از کارشان دربیاورد و امروز طوری وانمود میکنند که انگار معصوم بودهاند و کسی حق سؤال در مورد آنها را ندارد.وی تأکید کرد: البته دایره نظارت مجلس وسیع است و با هدف پیشگیری از اتفاقات تلخ گذشته، در دوره فعلی نیز نظارت میکنیم، اما مسأله اینجاست که آقایان در دوره قبلی روحیاتی داشتهاند که نظارت را کلا برنمیتابند.
استقبال ناوهای ایرانی از ناوگان چین و روسیه
آیین استقبال از ناوگروههای شرکت کننده در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲ توسط شناورهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد. در این آیین ناوگروه چین شامل ناوشکن «ارومچی» و شناور تدارکاتی «تای خو» و ناوگروه روسیه شامل رزم ناو «واریاگ»، ناوشکن «ادمیرال تریبوتس» و سوخترسان «بوریس» مورد استقبال شناورهای نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفته و وارد آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شدند. در این رزمایش یگانهای شناوری ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامل ناوشکنهای دنا، جماران، نقدی و ناوهای موشک انداز تبرزین و زره و همچنین شناور شهید ناظری حضور خواهند داشت. پس از آیین استقبال از ناوگان چین و روسیه، جلسه توجیهی و هماهنگی رزمایش با حضور نماینده کشورهای شرکت کننده به صورت حضوری و وبیناری در بندر چابهار انجام شد.
واکنش معاون رئیسی به موضع گیریها علیه سفر رئیس جمهور به روسیه
معاون پارلمانی رئیسجمهور از برخی موضع گیری ها در قبال سفر رئیسی به مسکو انتقاد کرد.سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور طی توئیتی در واکنش به مخالفتهای غربگرایان درباره سفر رئیس جمهور به روسیه تاکید کرد: غربگرایان که تاکنون منفعلانه دم از تسلیم در برابر زیادهخواهی غرب میزدند، حالا دلواپسانه از روسیه هراسی میگویند! درحالیکه روابط تهران و مسکو بر اساس احترام و منافع متقابل است. دیگر نه روسیه، روسیه تزاری و اتحاد جماهیر شوروی است و نه ایران اسلامی ایران قجری و پهلوی است.
دستاوردهای سفر روسیه رئیسی به روایت سخنگوی دولت
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در توئیتی نوشت: سفر روسیه نیز همچون سفر به تاجیکستان و ترکمنستان گامی موفق برای تحقق ایران قوی است. از همکاری اقتصادی در توسعه کیادین نفت و گاز، احداث پتروپالایشگاه ها و انتقال فناوری تا طرح های نیروگاهی،ریلی و ترانزیتی شمال- جنوب و تسهیل تعاملات بانکی از دستاوردهای مهم این سفر است.
آیت الله جوادی آملی: اگر ملت بخواهد بایستد باید جیبش پر باشد
آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار رئیس کل بانک مرکزی ایران در سخنانی بیان داشتند: از نظر فلسفه و کلام، اصول اعتقادی، اصل اول است، اما از نظر جامعه شناسی، اقتصاد حرف اول را میزند. در اسلام، از «مال» به ستون فقرات یک ملت تعبیر شده، چون گاهی مشکلات اقتصادی باعث می شود حتی یک حکومت بزرگ سقوط کند.ایشان ادامه دادند: دعای پیامبر گرامی اسلام در شعب ابی طالب این است که «اَللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی اَلْخُبْزِ وَ لاَ تُفَرِّقْ بَیْنَنَا وَ بَیْنَهُ»؛ خدایا من می توانم شعب و سختی های آن را تحمل کنم اما ملت گرسنه را نمیشود در راه الهی نگه داشت و آن را اداره کرد.آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کردند: در بیان قرآن کریم، مال عامل قیام یک ملت است اگر ملت بخواهد بایستد باید جیبش پر باشد، فقیر به معنای ندار نیست! بلکه کسی است که ستون فقراتش شکسته است، کسی که ستون فقراتش شکسته است حرف شنوی از حکومت ندارد. ایشان تأکید کردند: بانک مرکزی وظیفه بسیار سنگینی دارد، از کارهای اصلی بانک مرکزی این باشد که دست قانون دانانی که قانون را دور میزنند از ذخایر بانک مرکزی کوتاه کند؛ اختلاس های میلیاردی از افراد عادی ساخته نیست، این اختلاس ها با قلم افراد صورت می گیرد نه با زور اسلحه. لذا در خصوص اختلاس های صورت گرفته نیز، بررسی و آسیب شناسی شود که چگونه افرادی توانستند حق را باطل کنند و اختلاس صورت بگیرد. در بیان قرآن کریم، مال عامل قیام یک ملت است اگر ملت بخواهد بایستد باید جیبش پر باشد.
متکی: میتوان به لغو تحریمها امیدوار بود
وزیر اسبق امور خارجه گفت: شرایط امروز منطقه و بین الملل بیانگر این است که در صورت یکپارچگی تشکلهای سیاسی در ایران و تاکید آنها بر حق مسلم ایران برای غنیسازی صلحآمیز هستهای میتوان به لغو تحریمها امیدوار بود. منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه در همایش خانه احزاب که با موضوع منافع ملی ایران در مذاکرات وین برگزار شد، اظهار کرد: ما در مجلس هفتم که دو سال از طرح مساله هستهای در دولت اصلاحات گذشته بود، اولین مصوبه ای که گذراندیم این بود که حمایت مجلس از دولت در بحث هسته ای و ضرورت فعالیت صلح آمیز هسته ای را داشته باشیم. وی افزود: در همین راستا یکی از روزهای تاریخی مجلس رقم خورد و ما توانستیم امضای بخش قابل توجهی از نمایندگان مجلس با گرایشهای مختلف سیاسی را برای حمایت از فعالیتهای صلحآمیز کشورمان بگیریم و در روز رایگیری نیز این طرح با اتفاق آرا به تصویب رسید تا یکپارچگی ایران در به رسمیت شناختن فعالیت هسته ای کشورمان به عنوان یک حق مسلم به شکل قاطع اعلام شود. بعدها هم که بنده در وزارت خارجه مسئول پیگیری تداوم فعالیتهای صلح آمیز هسته ای در کشور شدم، بر این نکته تاکید داشتم که مسئله هستهای یک موضوع ملی است و حمایت آحاد ملت و همچنین احزاب و تشکلهای سیاسی به عنوان نمایندگان مردم همواره پشتوانه ما در مسیر تحقق منافع ملی در این حوزه است.
همسر رئیسی: مفهوم معنویت با رفتار رئیس جمهور در «کرملین» منعکس شد
جمیله علمالهدی، همسر رئیس جمهور معتقد است: مفهوم معنویت با رفتار رئیس جمهور در کاخ کرملین منعکس شد. نماز خواندن ایشان می گوید گفتمان دولت در حوزه معنویت چیست.جمیله علمالهدی، همسر ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران در همایش «گفتمان دولت سیزدهم: عدالت و معنویت» که در جامعه الزهراء قم برگزار شد، گفت: می گویند این دولت گفتمان ندارد. گویا دولت های دیگر گفتمان دارند. گاهی فکر می کنند گفتمان مبانی نظری و گاهی فکر می کنند شعار یا افکار عمومی است. گفتمان مبتنی بر شعارهایی است که مردم بر اساس آن رئیس جمهور را انتخاب کرده و این شعارها مبانی نظری دارد. همچنین گفتمان دارای عمل است. خوشبختانه رئیس جمهوری بسیار بر عملکرد خود توجه دارند و سعی می کنند آنچه را شعار داده اند نشان دهند. ما در گره زدن این عمل و شعار ضعف رسانه ای داریم. امیدواریم با اقدامات رسانه های خودجوش این مشکل حل شود.همسر رئیس جمهور گفت: مفهوم معنویت با رفتار رئیس جمهور در کاخ کرملین منعکس شد. نمازخواندن ایشان می گوید گفتمان دولت در حوزه معنویت چیست. امیدواریم رسانه های خودجوش همسو با جمهوری اسلامی این حرکتها را خوب تبیین کنند. علماء در تبیین این مسائل خوب فعالیت دارند.
بیانیه وزارت امور خارجه روسیه درباره دیدار لاوروف و امیرعبداللهیان
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود دیدار و درباره طیف گستردهای از مسائل گفتوگو کرد. وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای نوشت، دو طرف تأکید کردند که سفر آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به مسکو، برگ جدیدی در توسعه روابط دوجانبه و عامل تعمیق بنیانهای مستحکم همکاریها میان دو کشور محسوب میشود.
در این بیانیه آمده است، در این دیدار، مسائل مختلف مسیاسی، جنبههای مختلف توسعه همکاریهای ایران و روسیه از جمله توسعه گفتوگوهای سیاسی و همکاری در حوزههای تجاری، اقتصادی، فرهنگی و مسائل بشردوستانه، با تأکید بر اجرای پروژههای مشترک کلیدی به بحث گذاشته شد.این بیانیه میافزاید، در خلال این گفتوگو، درخصوص تقویت همکاری در زمینه مبارزه با همهگیری ویروس کرونا بر پایه گفتوگو میان وزارتخانههای مربوطه توافق شد. وزارت امور خارجه روسیه در ادامه مینویسد، در این دیدار، به وضعیت پیرامون برنامه جامعه اقدام مشترک (برجام) توجه دقیقی شد. این توافق همچنان مهمترین توافق در زمینه منع اشاعه است. هر دو طرف بر عزم خود برای تداوم گفوگوها در وین به منظور احیای توافق هستهای به شکل اولیه آن بدون هیچ کم و زیادی تأکید کردند. در پایان این بیانیه آمده است، لاوروف و امیر عبداللهیان دیدگاههای خود درباره مسائل منطقهای از جمله در حوزههای افغانستان، سوریه، قفقاز جنوبی و دریای خزر را ابراز داشتند.