به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، آیت ا... جوادی آملی در بخشی از این دیدار تصریح کرد: «از نظر فلسفه و کلام، اصول اعتقادی، اصل اول است اما از نظر جامعه شناسی، اقتصاد حرف اول را میزند. در اسلام، از «مال» به ستون فقرات یک ملت تعبیر شده چرا که گاهی مشکلات اقتصادی باعث می شود حتی یک حکومت بزرگ سقوط کند.» آیت ا... جوادی آملی افزود: « فقیر به معنای ندار نیست! بلکه کسی است که ستون فقراتش شکسته است، کسی که ستون فقراتش شکسته است حرف شنوی از حکومت ندارد.»
این مرجع تقلید شیعیان در ادامه سخنان خود اظهار کرد: «بانک مرکزی وظیفه بسیار سنگینی دارد، از کارهای اصلی بانک مرکزی این باشد که دست قانون دانانی که قانون را دور میزنند، از ذخایر بانک مرکزی کوتاه کند؛ اختلاس های میلیاردی از افراد عادی ساخته نیست، این اختلاس ها با قلم افراد صورت می گیرد نه با زور اسلحه از این رو در خصوص اختلاس های صورت گرفته نیز بررسی و آسیب شناسی شود.»
آیت ا... سبحانی: بانک نباید تاجر باشد بلکه باید امانتدار مردم باشد
آیت ا... سبحانی با اشاره به استفتائات مردم درباره تسهیلات بانکی اظهار کرد: «بانک نباید تاجر باشد بلکه باید امانتدار مردم باشد. اعلام ارائه تسهیلات با سود ۲۰ درصد و ۲۵ درصد زیبنده جمهوری اسلامی نیست. باید کاری کرد که بساط این رباخواری برچیده شود.»
آیت ا... نوری همدانی: زمانی با ۳۰ هزار تومان میشد خانه خرید اما حالا یک کیلو میوه نمیدهند
دیدارهای رئیس بانک مرکزی به همین جا ختم نشد و آیت ا... نوری همدانی در دیدار علی صالح آبادی با تاکید بر ضرورت بانکداری بدون ربا بیان کرد: «نگاه اسلام به مسائل اقتصادی، حول محور تولید و اشتغال است، تقویت بنیه اقتصادی و خودکفایی کشور تنها در سایه رشد و شکوفایی صنعت، تجارت و کشاورزی ممکن است از این رو لازم است به این موضوعات توجه ویژهای داشته باشید.»
این مرجع تقلید با انتقاد از گرفتن دیرکرد از سوی بانک ها افزود: «قرآن دو گناه را بسیار نکوهش فرموده، نخست پذیرش ذلت و قبول سلطه استکبار و دوم ربا؛ چرا که بر اثر این دو گناه کرامت انسان ها از بین می رود و سبب ایجاد فقر در جامعه میشود از این رو در تدوین قوانین بانکی باید دستورات و موازین اسلامی به دقت مورد توجه قرار بگیرد. یکی از مشکلات بزرگ امروز بانک ها این است که برای تاخیر ادای قرض، پول می گیرند درحالی که این مسئله در اسلام حرام است؛ بارها گفته ایم که دیرکرد نوعی ربا بوده و حرام است، بنده تا ریشه کنی ربا در این کشور برای تذکر دادن در هر زمانی مصمم هستم و به رؤسای قبلی بانک مرکزی هم گفتهام.»
وی در ادامه به بیان مشکلات اقتصادی موجود در جامعه پرداخت و با انتقاد از کاهش ارزش پول ملی کشور خاطرنشان کرد: امروز باید تدابیری اندیشیده شود تا بتوانیم این خلأ را جبران کنیم؛ ارزش پول ملی ما در مقایسه با بسیاری از کشورها پایین است، ما باید اشکالات موجود در این زمینه را رفع کنیم. زمانی با 30هزار تومان میشد خانه خرید اما الان یک کیلو میوه هم نمیدهند!