بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: حمله راکتی به محل میزبانی رئیس پارلمان عراق و تشدید تدابیر امنیتی، دعوت از سیاستمداران عراقی برای شرکت در نشست عادیسازی روابط با اسرائیل، ابراز نگرانی سازمان ملل از تشدید خشونتها در یمن، استقرار سامانههای دفاع هوایی از سوی تل آویو در ساحل دریای سرخ و ازسرگیری روابط عربستان و تایلند پس از سی سال، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
حمله راکتی به محل میزبانی رئیس پارلمان عراق و تشدید تدابیر امنیتی
یک منبع عراقی از تدابیر شدید امنیتی در پی حمله شامگاه سه شنبه در بغداد به محل میزبانی رئیس پارلمان از میهمانانش در الانبار خبر داد.
به گزارش شفق نیوز، این منبع اعلام کرد، دلیل تشدید تدابیر امنیتی در پایتخت عراق، بیم از حملات احتمالی به دفاتر احزاب است.
این اقدامات اندکی پس از آن صورت گرفت که محل میزبانی محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان، با چهار موشک در شهرستان الکرمه استان الانبار هدف قرار گرفت.
منبع مذکور گفت: نیروهای عراقی تدابیر امنیتی خود را در مناطق بغداد به ویژه در الکراده تشدید کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد ایستهای بازرسی و بازرسی کامل خودروها و افراد و تشدید تشریفات در نزدیکی مقر احزاب بهویژه حزب متبوع الحلبوسی از جمله این اقدامات است.
سه شنبه السومریه نیوز از حمله به محل میزبانی الحلبوسی در الکرمه که منجر به زخمی شدن سه غیرنظامی شد، خبر و گزارش داد که این حمله راکتی تلفات انسانی نداشته است.
از سوی دیگر، یک منبع امنیتی گزارش داد که نیروهای ارتش و پلیس شامگاه سه شنبه برای بررسی جزئیات دقیق حمله موشکی به الکرمه اعزام شدند.
این منبع گفت: مدیریت پلیس منطقه الکرمه به همراه نیرویی از فرماندهی عملیات الانبار به سمت منطقه حرکت و تحقیقاتی را درباره نحوه و هویت عاملان حمله موشکی به الکرمه آغاز کرد.
وی افزود: اطلاعاتی که دریافت کردیم، حاکی از تحرکات عناصر داعش در آن مناطق از سه روز پیش است و در حال بررسی است.
این منبع همچنین خاطرنشان کرد: نیروهای اعزامی محل پرتاب موشکها و موشکانداز را کشف کردند و نیز از برگزاری نشست امنیتی اضطراری و پشت درهای بسته در ساختمان فرمانداری خبر داد.
دعوت از سیاستمداران عراقی برای شرکت در نشست عادیسازی روابط با اسرائیل
«جبار المعموری» از رهبران کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) از توطئه جدید آمریکا برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در عراق خبر داد.
المعموری به پایگاه خبری المعلومه گفت که سفارت آمریکا اخیرا محرمانه از سیاستمداران عراقی خواسته است که در یک نشست برای عادی سازی روابط با صهیونیست ها در قبرس شرکت کنند.
وی خبر داد که آمریکایی ها در کنار این دعوت، به این سیاستمداران عراقی، مبالغ مالی نیز دادند و از کسانی دعوت شده است که حامی این عادی سازی هستند.
این مسئول عراقی تأکید کرد که باید این سیاستمداران عراقی در برابر افکار عمومی این کشور رسوا شوند و سرویس امنیتی عراق نیز این افراد را تحت تحقیق قرار دهد، زیرا این افراد، به امنیت و قانون اساسی عراق، خدشه وارد میکنند.
در همین ارتباط، عدهای از افراد خواهان عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، اوایل مهر گذشته در منطقه کردستان عراق نشست برگزار کرده بودند.
این نشست با حضور بیش از ۳۰۰ نفر در شهر اربیل برگراز شد. «وسام الحردان» رئیس گروه «صحوه العراق» در نشست مذکور از عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی حمایت کرد.
«عمار طعمه» رئیس فراکسیون «النهج الوطنی» نیز در بیانیهای «قویا» خواسته افراد مشارکتکننده در نشست یادشده را رد و آن را محکوم کرد.
عمار طعمه از مقامات عراق خواست، کسانی را که خواهان عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند، محاکمه کنند.
«سید عمار الحکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز در بیانیهای گفت: «ما اجلاسها، تجمعها و فراخوانیها برای عادیسازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی در عراق را رد و آن را محکوم میکنیم.»
الحکیم ادامه داد: «آرمان فلسطین مساله نخست عربها و مسلمانان است؛ از این روی، بار دیگر حمایت کامل خود را از ملت فلسطین، آرمان عادلانه و مبارزه آنها برای پس گرفتن حق غصبشدهشان اعلام میکنیم.»
رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین در پایان بیانیه یادشده تأکید کرد که آرمان فلسطین با گذر زمان از بین نخواهد رفت.
مطابق با گزارش منتشر شده در منابع صهیونیستی، تلآویو فورا از این فرصت استفاده و حمایت خود را از برگزاری چنین نشستی در کشور عراق اعلام کرده بود.
ابراز نگرانی سازمان ملل از تشدید خشونت ها در یمن
نمایندگان سازمان ملل در امور یمن، از تشدید خشونت ها در این کشور به سرکردگی ائتلاف سعودی که به غیرنظامیان آسیب می زند، ابراز نگرانی کردند.
هانس گراندبرگ، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن و دیوید گرسلی، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه در یمن روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت اعلام کردند که از تشدید خشونتها در این کشور که همچنان به غیرنظامیان آسیب میزند و در حال سرایت به سایر مناطق است، نگران هستند.
نمایندگان سازمان ملل هشدار دادند، ماه جاری میلادی ( ژانویه) احتمالا کشته شدن بی سابقه غیر نظامیان در یمن را به دنبال خواهد داشت.
گراندبرگ و گرسلی یادآوری کردند که جنگ طرفین را از تعهداتشان بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه مبرا نمی کند. این قوانین حملات نامتناسب را قاطعانه ممنوع و طرف ها را مستلزم به اتخاذ تمام اقدامات احتیاطی ممکن برای جلوگیری از آسیب به غیرنظامیان می کند.
آنها همچنین بر اهمیت پاسخگویی برای نقض قوانین بین المللی بشردوستانه تاکید کردند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.
به نوشته رسانه های یمن، امارات به تازگی حملات خود به یمن را تشدید کرده است و نیروهای تحت امر خود را که گردانهای «العمالقه» (غول) مینامند و از گروههای سلفی، تکفیری و داعش تشکیل شده برای حمله به استان شبوه اعزام کرده است.
به نوشته این رسانه ها، امارات همچنین با انتقال سلاح و تجهیزات نظامی از طریق آبهای سرزمینی یمن برای شبه نظامیان وابسته به خود، تجاوزات خود را تشدید کرده است.
همچنین طی روزهای اخیر حملات هوایی ائتلاف سعودی به مناطق مختلف یمن از جمله صنعا پایتخت این کشور و صعده افزایش یافته است.
وزیر بهداشت یمن آمار نهایی کشته شدگان بمباران بازداشتگاه صعده که توسط جنگنده های متجاوز ائتلاف انجام شد، ۹۱ تن و تعداد زخمی های این حمله هوایی را ۲۳۶ تن اعلام کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه ۲۶ سپتامبر یمن، «طه المتوکل» وزیر بهداشت یمن امروز (سه شنبه) گفت: پس از پایان عملیات امداد و نجات و جمع آوری اجساد، مشخص شد که بر اثر این جنایت که نیروهای متجاوز ائتلاف مرتکب شدند، ۹۱ تن جان خود را از دست دادند و ۲۳۶ تن زخمی و در بیمارستان بستری شدند.
وی خاطرنشان کرد، بر اثر حملات هوایی نیروهای متجاوز ائتلاف از ابتدای ماه ژانویه تاکنون ۱۵۰ شهروند یمنی جان خود را از دست دادهاند و ۳۵۰ تن نیز به دلیل جراحت ناشی از این حملات در بیمارستانها تحت درمان قرار گرفته اند.
استقرار سامانه های دفاع هوایی از سوی تل آویو در ساحل دریای سرخ
رسانه های رژیم صهیونیستی از استقرار سامانه های پدافندی از سوی این رژیم در مناطق واقع در ساحل دریای سرخ خبر دادند.
این اخبار همزمان با پیش بینی تل آویو درباره حملات احتمالی از یمن است. رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که تل آویو سامانه های دفاع هوایی خود را در شهر ایلات تقویت کرده است. استقرار سامانه ها از بیم حملات نیروهای صنعا به رژیم صهیونیستی است.
این در حالی است که یک مقام صهیونیست به المانیتور گفت: حمله به امارات، اوج جرات و شهامت حوثی ها بود و این جرات آنها به شدت اسرائیل را نگران می کند زیرا آنها از توان بالایی در زمینه موشکی و پهپادی برخوردار هستند و تهدید آنها برای اسرائیل یک تهدید واقعی است.
تحلیلگران صهیونیست هم اعلام کردند: دست اندرکاران امور امنیتی اسرائیل پیش بینی می کنند که بندر ایلات و نیروگاه اتمی دیمونا و دیگر اهداف در اسرائیل در زمره بانک، اهداف حوثی ها خواهد بود. حوثی ها از توان بالایی برخوردارند و قادر به شلیک موشک و حملات پهپادی و هدف قرار دادن اهداف در برد ۲۰۰۰ کیلومتری به شکل دقیق هستند. حمله به امارات هشدارآمیز بود و یمنی ها توان هدف قرار دادن اهداف بسیار مهم و حیاتی تر در امارات را هم دارند. هدف قرار گرفتن عمق امارات بدترین کابوسی بود که می شد، تصور کرد.
از سوی دیگر، عاموی یادلین، رئیس سابق شعبه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی گفت: تهدیدی که علیه امارات صورت گرفت به اسرائیل هم خواهد رسید؛ وی خواستار تشکیل ائتلاف صهیونیستی-اماراتی-آمریکایی برای رویارویی با چالش یمن شد.
در این راستا، روزنامه «الاخبار» در گزارشی نوشت: انصارالله تصمیم به هدف گرفتن رژیم صهیونیستی به شکل مستقیم دارد؛ موضوعی که باعث وحشت در تلآویو شده، زیرا اسرائیلیها میدانند کسی که ابوظبی را هدف میگیرد، میتواند ایلات را نیز بزند.
در همین رابطه، پس از عملیات موفق نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن علیه ابوظبی در پاسخ به اقدامات تنشزای امارات در جنوب یمن، منابع صهیونیست خبر دادند که این عملیات باعث نگرانی در محافل این رژیم شده است.
الاخبار در ادامه گزارش خود نوشت: سعودی در یمن به بنبست رسیده و به تنهایی قادر به انجام کاری نیست. به همین دلیل یک ائتلاف جهانی موازی به فرماندهی پشت پرده آمریکاییها و با مشارکت فعال رژیم صهیونیستی شکل گرفته تا امارات نوک پیکان آن و عربستان سعودی در پشت سر آن باشد.
ازسرگیری روابط عربستان و تایلند پس از سی سال
- عربستان و تایلند توافق کردند که روابط دیپلماتیک خود را که از سی سال پیش قطع شده بود، از سر بگیرند.
به گزارش خبرگزاری عربستان سعودی (واس)، «پرایوت چان اوچا» نخست وزیر و وزیر دفاع تایلند که به ریاض سفر کرده است سه شنبه شب با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان دیدار و گفت و گو کرد.
روابط عربستان و تایلند از سی سال قبل به دلیل پرونده «الماس آبی» رو به تیرگی گذاشت.
روابط دیپلماتیک بین عربستان و تایلند از ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۶ به دلیل به سرقت رفتن جواهرات گرانبها از جمله الماس آبی کمیاب به وزن ۹۰ کیلوگرم و به ارزش ۲۰ میلیون دلار توسط یک کارگر تایلندی دچار بحران شد.
گفته میشود، این جواهرات از کاخ شاهزاده «فیصل بن فهد بن عبدالعزیز آل سعود» در ریاض به سرقت رفته و به تایلند قاچاق شده است.
اکنو پس از سی سال عربستان و تایلند توافق کردند، با ازسرگیری روابط دیپلماتیک روابط دوستانه تقویت و صفحه جدیدی در روابط بین ریاض و بانکوک گشوده شود.
دو طرف با انتشار بیانیه ی مشترک توافق کردند که تماسها و همکاریها بین مقامات دولتی و بخش خصوصی دو کشور با هدف پیشبرد و توسعه روابط دوجانبه که منافع مشترک دو کشور را تامین میکند، افزایش یابد.
همچنین دو طرف توافق کردند، در آینده نزدیک، سفرای خود در ریاض و بانکوک را تعیین و شیوههای مشورتی برای تقویت همکاریهای دوجانبه طراحی کنند و ارتباطات بین دو کشور برای بحث درباره همکاریهای دوجانبه در زمینههای اساسی راهبردی در ماههای آینده افزایش خواهد یافت.
روابط این دو کشور همچنین در سپتامبر ۲۰۱۰، پس از اعتراض سفارت عربستان در بانکوک به تصمیم مقامات تایلندی برای ارتقای درجه یک افسر متهم به دست داشتن در قتل دیپلماتهای سعودی بدتر شد.
سفارت عربستان در آن زمان با صدور بیانیهای اعلام کرد که ریاض پس از کشته شدن سه تن از دیپلماتهای خود و ناپدید شدن «محمد الرویلی» بازرگان عربستانی بین سالهای ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۰ و بیتوجهی بانکوک به این پروندهها و نکشاندن عاملان آن به میز محاکمه روابط دیپلماتیک خود با تایلند را کاهش می دهد.