به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، در حالی که سویه جدید امیکرون وارد کشور شده و نگرانی مردم از بابت ابتلاء به سویههای جدید بیماری کووید –۱۹ افزایش یافته اما تزریق یک میلیون و ۹۲۵ هزار و ۲۵۴ نفر دز واکسن کرونا در بین اقشار مختلف مردم نشان از استقبال مردم از این طرح و توجه به سلامتی عمومی جامعه است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به تشکیل مرتب جلسات قرارگاه سردار سلیمانی در اردبیل اشاره کرد و گفت: مهمترین محور مصوبات قرارگاه سردار سلیمانی تزریق دز سوم واکسن است که با استقبال مردم از این طرح، امیدواریم تا روزهای آینده بخش عظیمی از واکسیناسیون را انجام دهیم.
علی محمدیان اظهار کرد: مصمم هستیم تا مراکز واکسیناسیون در سطح استان افزایش پیدا کرده و مراکزی که امکان مراجعه ندارند، همکاران ما در این مراکز حضور پیدا کرده و واکسیناسیون را انجام دهیم.
گرچه به رغم پیشگیریها و انجام واکسیناسیون گسترده از سوی علوم پزشکی، سویه امیکرون در حال گسترش است اما از این سو مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز دست از تلاش بر نداشته و در تهیه واکسن حتی در روزهای برفی و کولاک جادهها کوتاه نیامدند.
با کاهش فوتیهای کرونا نسبت به مدت مشابه سال قبل، واکسیناسیون نیز در حجم وسیع و گسترده سبب شده تا کمی از التهاب جامعه نسبت به این بیماری کاسته شود اما همچنان تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم اصلیترین خواسته مسئولان به ویژه در قرارگاه سردار سلیمانی است.
مراکز تجمیعی تزریق واکسن افزایش یابد
استاندار اردبیل تصریح کرد: وضعیت شیوع کرونا و انتشار سویه جدید امیکرون شکننده است و باید به مراکز تجمیعی تزریق واکسن در اقصی نقاط استان افزوده شود.
سید حامد عاملی رعایت پروتکلهای بهداشتی، دریافت دز سوم واکسن و اعمال قرنطینه ۵ روزه با ورود سویه جدید امیکرون ضرورت دارد و باید با احساس مسئولیت بیشتر نسبت به این ویروس حساس باشیم.
وی با بیان اینکه پیک ششم در سراسر کشور به نوعی آغاز شده است، افزود: علیرغم اینکه میزان بستریها و فوتیها در بیمارستانها کاهش یافته اما طبق آمار ارائه شده میزان مراجعه سرپایی و تست مثبت افزایش دارد.
استاندار اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در ۳ هفته آتی فرمانداران در شهرستانها جلسات قرارگاه شهید سلیمانی را هفتگی برگزار کنند و گزارش کمیتهها را بررسی و نسبت به رویکردهای مثبت و بازدارنده اقدام کنند.
عاملی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد تزریق واکسن در پیشگیری ویروس کوید -۱۹ تأثیرگذار است، اضافه کرد: اکیپهای سیار جهت تزریق گروهی در ادارات، کارخانجات، کارگاهها، مدارس و دانشگاهها راهاندازی شود تا گروههای هدف به راحتی بتوانند واکسن مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه ۹۲ درصد جمعیت استان دز اول واکسن را دریافت کردهاند، ادامه داد: باید به ادارهها، زیر مجموعه ادارات و شعبات بانکها نسبت به دریافت دز سوم ابلاغ شود تا مدیران این دستگاه از زیرمجموعههای خود مسئله را پیگیری کنند.
استاندار اردبیل با تاکید بر اینکه ابلاغ پروتکلهای بهداشتی در نقاط مختلف به ویژه در پایانههای اتوبوس و فرودگاهها جدی گرفته شود، اظهار کرد: متأسفانه حوزه انتشار سویه جدید ویروس تحت عنوان امیکرون بسیار گسترده است و رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی با اطلاعرسانی گسترده و شفافسازی دقیق مورد توجه قرار گیرد و نسبت به تزریق دز سوم برای افراد حائز شرایط اقدام جدی شود.
عاملی تصریح کرد: قصور عدهای نباید زندگی دیگران را به خطر بیندازد و در رابطه با سالنهای ورزشی، استخرها و کارکنان دولت نهایت تلاش برای تزریق واکسن صورت گیرد.
استاندار اردبیل گفت: در آستانه عید نوروز قرار داریم و باید با همکاری همه صنوف، دستگاههای اجرایی، سپاه و بسیج تلاش کنیم که نسبت به گذشته مردم کمتر متضرر شوند.
۳۲ مرکز تجمیعی و جامع سلامت تزریق واکسن انجام میدهند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: ۳۲ مرکز جامعه سلامت و تجمیعی در مرکز استان خدمات تزریق واکسن را برای دز اول تا سوم انجام میدهند.
علی محمدیان خاطر نشان کرد: در شهرستان اردبیل علاوه بر ۲۹ مرکز جامع سلامت، ۲ مرکز تجمیعی شهید مبارکی و فجر در سلمانآباد به هموطنان ارائه خدمات میکنند که در مراکز تجمیعی تزریق واکسن در نوبت صبح و بعد از ظهر انجام میشود.
وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد: برای پاسخگویی به مطالبات مردم قرار است به زودی مرکز تجمیعی شهید باکری نیز راهاندازی شود که به دلیل نقص سیستم گرمایشی به صورت موقت این مرکز تعطیل شده ولی انتظار میرود در هفتههای آینده فعالیت مجدد این مجموعه را شاهد باشیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به افزایش تعداد بستریها در چند روز اخیر اشاره کرد و گفت: همچنان توصیه ما تزریق دز سوم واکسن علیه بیماری کرونا به ویژه امیکرون است که از سرایتپذیری بیشتری در انتشار ویروس کرونا برخوردار است.
محمدیان به پایین آمدن سطح مراقبتهای بهداشتی در استان به ویژه زدن ماسک تا زیر ۵۰ درصد اشاره کرد و افزود: در فضای بسته انتظار میرود تهویه مناسب مورد توجه قرار گرفته و خانوادهها از دورهمنشینی پرهیز کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: تا ۲ هفته آینده استان اردبیل نیز وارد پیک ششم کرونا با سویه امیکرون خواهد شد که اگر مراقبت لازم انجام نشود، سرعت انتشار این ویروس نگرانی ما را چندین برابر خواهد کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: امیدواریم همشهریان در مناطق مختلف استان اصول و قواعد بهداشتی را جدی گرفته و زمینه ارتقا سلامت خود و دیگر همشهریان را فراهم کنند.
اما آنچه که از نتایج بستریهای چند روز اخیر به دست میآید شیوع گسترده سویه امیکرون در کشور و به تبع آن در استان اردبیل است که به نظر میرسد موج ابتلاء را در روزهای منتهی به اسفندماه شاهد خواهیم بود.
انجام واکسیناسیون عمومی و تکمیل آن در هر ۳ دز، رعایت پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملهای مقابله با کووید –۱۹ و… ضروری به نظر میرسد تا جامعه بار دیگر وارد بحران کرونا نشود.