به گزارش تابناک به نقل از ایرنا از تارنمای پولیتیکو؛ سخنان زلنسکی ناهماهنگی میان کی یف و واشنگتن و شکاف میان ارزیابی دولت اوکراین و مقامهای آمریکا را که بارها در باره احتمال گذر نیروهای روسیه از مرز اوکراین، هشدار داده اند، آشکارتر کرد.
رئیس جمهوری اوکراین این واکنش را در پی تماس تلفنی پنجشنبه با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نشان داد که به باور رسانهها تنش آلود بوده است و زلنسکی در آن تصور بایدن را از تهدید روسیه، رد و رسانههای غربی را به تضعیف باور شهروندان اوکراین بر دولت و ایجاد جنون اقتصادی در سراسر اوکراین متهم کرده است.
آمریکا اخیرا هشدارهایش را درباره تهاجم ادعایی روسیه تشدید کرده و به وابستگان کارکنان سفارتخانه اش در کی یف دستور داده که اوکراین را ترک کنند.
اما مقامهای اوکراین خواستار آرامش شده اند و زلنسکی در سخنرانی تلویزیونی گفته که دولتش به اندازه کافی برای کنترل اوضاع نیرومند است.
اولکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین نیز برای اطمینان دادن به شهروندان گفت که نگران نباشند و خوب بخوابند و نیازی به بستن چمدانها نیست.
مسکو بارها اعلام کرده است که قصد حمله به اوکراین را ندارد و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه هشدار داد: تا آنجا که به فدراسیون روسیه بستگی دارد، جنگی روی نخواهد داد. ما خواهان جنگ نیستیم. اما اجازه نخواهیم داد منافع مان گستاخانه پایمال و نادیده گرفته شود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز روز جمعه در تماسی تلفنی با امانوئل مکرون همتای فرانسوی خود گفت که پیشنهادات آمریکا و ناتو در مورد مسائله امنیتی، نگرانیهای اصلی مسکو را مورد توجه قرار نداده است.
استقرار ۱۵۰ هزار نظامی روس در مرز اوکراین اواخر سال گذشته میلادی آغاز شد، در حالی که روسیه میخواست اوکراین از پیوستن به ناتو منع شود و ائتلاف ناتو عملیات نظامی اش در شرق اروپا را کاهش دهد.
مذاکرات روسیه و غرب نیز موفقیتی در برنداشت و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در تماسی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی خود مدعی شد که روسیه ممکن است ماه آینده به اواکراین حمله کند.
در این میان، واشنگتن و دیگر متحدان غربی هشدار داده اند که کرملین در صورت تصمیم به پیگیری تهاجم نظامی به اوکراین، با تحریمهای اقتصادی ویرانگری روبه رو میشود.