کیوسک بین الملل تابناک: ورود محموله ۲ میلیون بشکهای میعانات گازی ایران به ونزوئلا، انتشار تصاویری از مشکل پیدا کردن کیم جونگ اون در راه رفتن، رفع تحریم یک نفتکش مرتبط با ایران از سوی آمریکا، تهدید جدید ارتش یمن برای حمله به نمایشگاه اکسپو دبی و برگزاری رزمایش از سوی روسیه در اقیانوسهای جهان، از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
ورود محموله ۲ میلیون بشکهای میعانات گازی ایران به ونزوئلا
رویترز به نقل از منابع آگاه و خدمات رهیابی نفتکش ها نوشت، یک نفتکش غول پیکر ایران حامل ۲ میلیون بشکه میعانات گازی است که این هفته، تخلیه محموله خود در بندر اصلی شرکت ملی نفت ونزوئلا (PDVSA) را آغاز کرده است.
شرکت ملی نفت ونزوئلا و شرکت ملی نفت ایران در نیمه دوم سال گذشته، قرارداد سوآپ برای تبادل میعانات گازی ایران با نفت سنگین ونزوئلا را آغاز کردند. این قرارداد، برای ادامه تولید نفت ونزوئلا، نقش حیاتی دارد، زیرا این کشور برای حمل و نقل و صادرات نفت خود به رقیق کننده هایی نظیر میعانات گازی نیاز دارد.
سال گذشته، این دو شرکت دولتی که هر دو تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند، ۴.۸۲ میلیون بشکه میعانات گازی را با ۵.۵۵ میلیون بشکه نفت سنگین مبادله کردند که بیشتر با کشتیهایی با پرچم ایران انتقال یافت. میعانات گازی، یک نفت فوق العاده سبک است.
این دو کشور تحت قراردادی که در سال ۲۰۲۰ شروع شد، بنزین ایران را در ازای سوخت جت ونزوئلا مبادله و به برطرف کردن مشکل کمبود سوخت در این کشور آمریکای جنوبی کمک کردند.
بر اساس برنامه واردات و صادرات شرکت ملی نفت ونزوئلا که به دست رویترز رسیده است، نفتکش بسیار غول پیکر با پرچم ایران به نام «استرلا» تحت مالکیت شرکت ملی نفتکش ایران در روز جمعه وارد آبهای ونزوئلا شده است.
بر اساس دادههای خدمات رصد تنکر ترکرز، این نفتکش در ماه دسامبر پیش از خروج از بندر تمبک ایران، سیستمهای رهیابی خود ر اخاموش کرد و در روز دوشنبه با کمک یدک کش وارد بندر خوزه شرکت ملی نفت ونزوئلا شد.
بر اساس شرایط این قرارداد، این میعانات گازی باید در ماه دسامبر به ونزوئلا میرسید، اما به علت کمبود منابع ذخیره سازی و مشکلات بندر خوزه، با تاخیر همراه بوده است.
کمبود ظرفیت ذخیره سازی در ساحل که شرکت ملی نفت ونزوئلا را مجبور کرد در سال گذشته به ذخیره سازی بر روی آب روی بیاورد، اخیرا سبب شده است تا این شرکت، صادرات نفت خام رقیق شده را ـ که ترکیبی از نفت فوق سنگین و میعانات گازی وارداتی است ـ به آسیا از سر بگیرد.
تحلیلگران صنعت نفت میگویند، تولید نفت ونزوئلا در ماههای اخیر با کمک فنی ایران و سایر بازیگران که به این کشور کمک میکنند تا تحریمهای آمریکا را دور بزند، دو برابر شده است.
منابع آگاه در صنعت نفت به «میامی هرالد» گفته اند تولید نفت ونزوئلا در ماه دسامبر ۲۰۲۰ (ماه گذشته میلادی) بهطور متوسط به ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است و میتواند در ماه ژانویه (ماه جاری میلادی) به ۸۵۰ هزار بشکه در روز برسد که این امر بیشتر به لطف محمولههای منظم تینر از ایران رخ داده که به ونزوئلا اجازه داد تا کاهش تولید داخلی را جبران کند.
نفتای ایران که برای دور زدن تحریمها از مسیرهای مبهم به دست ونزوئلا میرسد، برای فروش نفت خام میدان نفتی اورینوکو ضروری است؛ نفت این میدان برای فروش در بازارهای جهانی نیاز به رقیق شدن دارد.
از آن جهت واردات این رقیق کنندهها برای ونزوئلا حیاتی است که نفت میدان اورینوکو این کشور بسیار سنگین بوده و بدون اضافه کردن رقیق کننده، امکان استخراج آن وجود ندارد.
نبود این مواد ونزوئلا را مجبور کرده بود تا در سال ۲۰۱۹ نفت شیرین سبک با قیمت بالای خود را با نفت فوقسنگین میدان اورینوکو ادغام نماید تا بتواند نفت این میدان را استخراج کند و این مساله باعث کاهش قابل توجه درآمدهای نفتی این کشور شده بود.
انتشار تصاویری از مشکل پیدا کردن کیم جونگ اون در راه رفتن
یک مستند ساخته شده در کره شمالی که امروز سه شنبه پخش شد، کیم جونگ اون را در حین راه رفتن با پای شل همچنان که این رهبر کره شمالی مشغول مقابله با "بدترین سختیهای" این کشور فقیر در بحبوحه همه گیری ویروس کرونا و تحریمها بر سر برنامههای تسلیحاتی آن است، نشان داد.
به گزارش رویترز، این مستند ۱۱۰ دقیقهای با عنوان "۲۰۲۱، سال بزرگ پیروزی" به شرح مجموعهای از دستاوردهای حاصل شده در کره شمالی در این سال از جمله در زمینه توسعه موشکی، ساخت و سازها و تلاش برای غلبه بر همهگیری میپردازد.
راوی این مستند این دست پروژهها را بارها و بارها به عنوان نشانههایی از "پیروزی" به رهبری کیم جونگ اونی که به طرز قابل توجهی لاغرتر شده مورد تحسین قرار داد؛ مستندی که همچون مستندهای قبلا ساخته شده در کره شمالی، از سوی رسانههای دولتی این کشور برای ایجاد یک کیش شخصیتی نیمه الهی پیرامون کیم جونگ اون مورد استفاده قرار گرفت.
این فیلم در مورد سختیها در کره شمالی توضیح بیشتری نداد؛ اما بر اساس اعلام نهادهای سازمان ملل، کره شمالی منزوی، بر خلاف کره جنوبی ثروتمند و دموکراتیک، با کمبود شدید مواد غذایی در ضمن تحریمها، خشکسالی و سیل مواجه است.
کره شمالی تا کنون هیچ موردی از ابتلا به کووید-۱۹ را تایید نکرده، ولی مرزهای خود را بسته است. این کشور پیوسته به توسعه سیستمهای تسلیحاتی خود در ضمن بن بست در مذاکرات مربوط به برچیدن زرادخانههای هستهای و موشکهای بالستیک خود در ازای برداشته شدن تحریمهای سازمان ملل و آمریکا پراخته است.
در یک نقطه از مستند مذکور، کیم جونگ اون در حالی دیده شد که به سختی برای پایین آمدن از پلکانی موقت در ضمن بازدیدش از یک سایت ساخت و ساز همزمان با بارش باران تلاش میکند.
راوی این مستند گفت: "این ویدئو جنبه مادرانه او را نشان میدهد به نحوی که او کاملا بدن خود را وقف تحقق رویاهای مردم کرده است."
این فیلم مستقیم به مساله کاهش وزن کیم جونگ اون اشاره نکرد؛ اما او در عکسهای اخیر انتشار یافته از سوی رسانههای دولتی کره شمالی به طور فزایندهای لاغرتر ظاهر شده است.
رفع تحریم یک نفتکش مرتبط با ایران از سوی آمریکا
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که نفتکش «وی ال سی سی عمان پراید» با پرچم لیبریا را که چندی پیش به بهانه حمل نفت ایران در لیست تحریم قرار داده بود، از لیست تحریمها خارج کرده است.
دفتر کنترل سرمایههای خارجی یا دفتر کنترل داراییهای خارجی که زیرمجموعه وزارت خزانهداری آمریکاست، اعلام کرد که نفتکش عمان پراید که در معرض تحریمهای ثانویه قرار گرفته بود، از لیست تحریمها خارج شده است.
در سیزدهم آگوست ۲۰۲۱ (چهارم مرداد ماه) وزارت خزانهداری آمریکا مدعی شد که نفتکش عمان پراید را به دلیل حمل نفت ایران و تسهیل صادرات نفت ایران در لیست تحریمها قرار داده است و مدعی شد که «محمود راشد آمور الحبسی» تبعه عمانی، سیستمهای شناسایی خودکار کشتی را دستکاری کرده، اسناد حمل و نقل را جعل کرده و برای دور زدن تحریم های آمریکا علیه بخش نفت و کشتیرانی ایران رشوه داده است.
خزانه داری همچنین مدعی شد که دادههای کپلر نشان میدهد این کشتی سه بار در ژوئیه، آگوست و اکتبر سال ۲۰۲۰ نفت از ایران بارگیری کرده و در ۱۳ آگوست در سواحل عمان مشاهده شده است.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد و علی رغم اعتراف صریح دولت بایدن بایدن به شکست سیاست فشار حداکثری، اقدام ملموسی در این دولت برای بازگشت به برجام صورت نگرفته است.
هفتمین دور مذاکرات رفع تحریمها در وین از هشتم آذرماه آغاز شد. این نخستین دور از گفتوگوها بود که در دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران برگزار میشد.دور هشتم مذاکرات نیز ششم دی ماه شروع و تا نهم دی ماه ادامه یافت و بعد از تنفسی سه روزه به مناسبت سال نو میلادی مجددا روز دوشنبه ۱۳ دی ماه از سر گرفته شد.
تهدید جدید ارتش یمن برای حمله به نمایشگاه اکسپو دبی
پیامهای بازدارندگی یمن در قبال کشورهایی که در جنگ یمن حضور دارند و در ائتلاف سعودی هستند، ادامه دارد و آخرین آن امروز در توییت سخنگوی نیروهای مسلح یمن مطرح شد.
به گزارش سایت شبکه المیادین، یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در توییتر هشداری جدید به امارات در خصوص نمایشگاه اکسپو دبی داد.
سریع امروز، سهشنبه در توییتر نوشت: # اکسپو... برای اینکه امن باشد، توصیههایمان را تکرار میکنیم.
سریع اخیرا نیز درباره نمایشگاه اکسپو دبی هشدار داده و نوشته بود: اکسپو با ما خسارت میبیند، توصیه میکنیم جهت را تغییر دهید.
برگزاری رزمایش از سوی روسیه در اقیانوسهای جهان
سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه گفت این کشور قصد دارد در اقیانوسهای جهان برای تامین امنیت خود و مقابله با تهدیدها، رزمایشهای مختلفی برگزار کند.
به گزارش ریانووستی، شایگو روز سه شنبه در جمع مقامهای ارشد وزارت دفاع روسیه اظهار کرد: نیروی دریایی و هوافضای روسیه در رزمایشهایی که برگزار می کند، دفاع از منافع ملی روسیه در اقیانوس ها و مقابله با تهدیدهای نظامی در جهات مختلف را تمرین می کند.
وی افزود: در چندین رزمایش (در ماه ژانویه گذشته و فوریه جاری) بیش از ۱۴۰ ناو و کشتی های پشتیبانی و افزون بر ۶۰ فروند انواع بالگرد و هواپیمای نظامی شرکت میکنند.
وزیر دفاع روسیه ادامه داد واحدهای نظامی حوزه نظامی شرق روسیه در چارچوب اقدامات برای آزمایش آمادگی رزمی، با پیمودن مسافت بیش از ۱۰ هزار کیلومتر، در بلاروس مستقر شدند.
به گفته شایگو، در این مرحله، تعدادی از هواپیماهای نظامی و واحدهای پدافند هوایی از روسیه به بلاروس منتقل شدند.
وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد: این واحدها ـ که از روسیه به بلاروس منتقل شده اند ـ در رزمایش مشترک روسیه و بلاروس، به محافظت و دفاع از اماکن دولتی و نظامی خواهند پرداخت.
وی یادآوری کرد که رزمایش مشترک روسیه و بلاروس از ۱۰ تا ۲۰ فوریه (۲۱ بهمن تا اول اسفند ماه) برگزار خواهد شد.
به گفته شایگو، با وجود اینکه در مقررات برگزاری این رزمایش، اعلام شاخص های آن پیش بینی نشده است، وزارت دفاع روسیه برای شفاف سازی، مشخصات آن شامل شمار پرسنل و ادوات جنگی شرکت کننده در رزمایش را به شرکای خارجی اعلام کرده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.