با قطعی شدن صعود تیم ملی به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، ذهن اهالی فوتبال و هواداران پرشمار تیم ملی ایران از حالا به قرعهکشی این رقابتها معطوف شده است.
به گزارش تابناک ورزشی، تیم ملی فوتبال ایران در ششمین حضور خود در جام جهانی، این بار صعود از گروه را هدف اصلی خود قرار داده است و یکی از مهمترین مقدمات رسیدن به این موفقیت تاریخی برای شاگردان اسکوچیچ، قرار گرفتن در گروهی است که بتوان شانس صعود را بالا برد.
حضور ایران در دور حذفی جام جهانی به کمی خوش شانسی در قرعهکشی هم نیاز دارد تا به طور مثال بجای همگروهی با تیمهایی مثل اسپانیا و پرتغال همچون جام جهانی روسیه، قرعهای شبیه ژاپن نصیب ملیپوشان شود که در جام قبلی با لهستان به عنوان سید اول، همگروه شده بود.
شاید اگر شاگردان کارلوس کیروش هم شانسی شبیه ژاپن داشتند، حالا صعود به دور دوم جام جهانی یک رویا نبود.
قرعه شانس تیم ملی در شب ۱۳بدر!
مراسم قرعهکشی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر دوازدهم فروردینماه ۱۴۰۱ در دوحه انجام خواهد شد و تیم ملی ایران تمام تلاش خود را برای رسیدن به سید دوم انجام میدهد و در این راه، حذف احتمالی هر کدام از تیمهایی که بالاتر از ایران در رنکینگ فیفا ایستادهاند، به ما کمک خواهد کرد.
قرعهکشی بر اساس سیدبندی تیمهای حاضر در مسابقات خواهد بود. سیدبندی نیز با توجه به آخرین رنکینگ اعلامی فیفا در فروردینماه است. ایران در حال حاضر تیم بیست و یکم جهان است و شاید در رنکینگ اعلامی طی چند روز آتی یک پله صعود هم در کار باشد.
وضعیت کنونی ملیپوشان در رنکینگ فیفا به گونهای است که ما مانند جام جهانی ۲۰۱۸ در سید سوم قرار خواهیم گرفت اما احتمال دارد، نتایج دو بازی باقی مانده جایگاه ما را به نحوی دچار تغییر کند که بتوانیم به سید دوم صعود کنیم. حضور در سید دوم یعنی شانس بیشتر برای قرار گرفتن در گروهی بهتر و رویارویی با تیمهای قدرتمندِ کمتر.
رنکینگ بعدی تیمهای آسیایی که به احتمال قوی ایران را به پله بیستم برترین تیمهای فیفا میرساند
تیمهای قطعی سید اول جام جهانی قطر
تیمهای سید یک تقریبا تکلیفشان مشخص شده است. فعلا بلژیک، برزیل، فرانسه، انگلیس، آرژانتین و اسپانیا، قطعا در سید یک هستند. از بین پرتغال و ایتالیا در بهترین شرایط یک تیم صعود میکند و هر یک موفق به انجام این کار شوند، دیگر تیم سید یک خواهند بود. اگر هم هیچ کدام صعود نکنند نوبت به دانمارک خواهد رسید تا به سید یک بیاید.
امکان حضور ایران در سید دوم بسیار اندک است. فعلا تیمهای دانمارک، هلند، آلمان، سوئیس، کرواسی حضور خود را در جام جهانی قطعی کردهاند؛ البته ممکن است دانمارک به سید یک برود. تیمهای آمریکا، مکزیک، کلمبیا، اروگوئه هنوز به جام جهانی صعود نکردهاند.
آمریکا و مکزیک در آمریکای شمالی وضعیت خوبی دارند؛ اما کلمبیا و اروگوئه در مقدماتی آمریکای جنوبی کار سختی برای صعود خواهند داشت. سوئد، ولز و سنگال نیز جلوتر از ایران در ردهبندی هستند. سوئد و ولز در پلیآف حضور دارند و سنگال نیز صعودش به جام جهانی قطعی نشده است.
نقش کلیدی دانمارک در تعیین سید تیم ملی ایران!
اگر تیم دانمارک در سید یک قرار داشته باشد، چهار تیم حضورشان در سید دوم قطعی است. از بین آمریکا، مکزیک، کلمبیا، اروگوئه، سوئد، ولز و سنگال باید سه تیم نهایتا به جام جهانی راه پیدا کند تا ایران در سید دوم جای داشته باشد. حال اگر دانمارک به سید دوم بیاید کار سختتر از این خواهد شد و از بین تیمهایی که برشمردیم تنها دو تیم باید جهانی شوند که احتمال وقوعش بسیار ناچیز است. پس امکان قرار گرفتن ایران در سید دوم بسیار ضعیف است.
البته که باید این نکته را هم در نظر داشت که ایران در صورت پیروزی در دو دیدار پیش رویش میتواند در جدول فیفا کمی اوضاعش را بهبود ببخشد که این به نتایج دیگر تیمها هم بستگی دارد. در همین فیفادی اخیر، تیمهایی مثل کلمبیا عملکرد ضعیفی داشتند.
آیا سید چهار هم برای ایران ممکن است؟
روی کاغذ ممکن است ایران در سید چهارم هم جای بگیرد؛ اما با توجه به نتایج تیمهایی که در اطراف ایران هستند و همچنین امتیازی که در رنکینگ فیفا به خود اختصاص دادیم، وقوع چنین حالتی بسیار دور از ذهن است.
به هر حال آنچه مهمتر از همه این احتمالات به نظر میرسد، تلاش بازیکنان و مربیان تیم ملی در نهایت حد توان خودشان است که میتواند حتی در صورت قرار گرفتن در سختترین قرعه و حریفان، نتایجی درخشان و شگفتیساز را که در دنیای فوتبال کم نیست، رقم بزند.
گروهی از کارشناسان و هواداران نیز بر این باورند، حالا که ایران به جام جهانی رسیده است، چه بهتر که با تیمهای صاحبنام دنیا بازی کند تا خاطره رقابت با بهترین ستارههای جهان فوتبال در ذهن مردم بماند. چه اینکه تیم ملی بارها ثابت کرده مقابل بزرگان دنیا هم بازنده مطلق نیست و میتواند هر قدرتی را به چالش بکشد.
نویسنده: امید صبوری
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.