عملیات تلخ علیه قند شیرین پارسی

اقدام رسانه‌های فارسی‌زبان بیگانه علیه اشتراک زبانی ایرانیان، وحدت ملی را هدف گرفته است. این درحالی است که خودشان از زبان فارسی برای حمله به فارسی بهره می‌گیرند.
کد خبر: ۱۱۰۳۱۲۵
|
۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۵ 06 February 2022
|
34585 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، حالا دیگر چهار روز شده که رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور در یک عملیات مشترک و گسترده، زبان فارسی را به عنوان تکیه‌گاه واحد ایرانیان و حتی کشورهای حوزه فارسی زبان هدف قرار داده‌اند. اما هنوز روشن نیست که این رسانه‌ها طبق کدام تحلیل تصور کرده‌اند این تاکتیک جدید برای ایجاد تقابل میان زبان‌ها و گویش‌های مختلف اقوام ایرانی با زبان رسمی کشور را که مورد توافق‌ترین عامل مشترک فرهنگی در تاریخ چندهزارساله ایران است، می‌تواند تاکتیکی موفق برای برهم‌زدن وحدت ایرانیان باشد.

سیزدهم بهمن‌ماه بود که اکانتی به نام «سویل سلیمانی» در توئیتر ضمن درج هشتگ «منوفارسی» از مخاطبان خود خواست تا با نقل تجربه‌های خود از محوریت زبان فارسی در کشور، خواستار پایان دادن به آنچه سلطه زبان فارسی بر سایر گویش‌های اقوام می‌خواند، شوند. امانتی که خود را یک فمینیست همجنس‌باز معرفی می‌کند و با تمام جنجال‌های رسانه‌های فارسی‌زبان خارج کشور در این چند روز، مخاطبانش به ۲ هزار و پانصد نفر هم نرسیده است.

کمپین «پایان تک‌زبانی» به زبان فارسی!

به دنبال این ‌عملیات، البته پایگاهی اینترنتی به نام «پایان تک‌زبانی» که این شخص مبلغ آن بود نیز ایجاد شده که به نظر می‌رسد پس از مدت کوتاهی توسط سازندگان از دسترس خارج شده باشد اما حتی دنبال‌کنندگان اکانت توئیتری این پایگاه هم به دو هزار نفر نرسیده‌اند.

ابعاد رسانه‌ای این هشتگ اما تنها زمانی داغ شد که رسانه‌های فارسی‌زبان بیگانه به این کارزار پیوستند. رسانه‌هایی که حالا شاید بهتر باشد دیگر «فارسی‌زبان» هم باقی نمانند و با فعالان اقوام مختلف به زبان خودشان صحبت کنند تا روشن شود آیا قادر به پوشش دادن یک موضوع در سطح کشورهای فارسی زبان هستند یا خیر.

بی‌بی‌سی انگلیسی علیه وحدت زبان فارسی

BBCفارسی مثل همیشه به عنوان اولین شبکه وارد این کارزار علیه زبان فارسی شد و در گفت‌وگو با برخی فعالان سیاسی از ضرورت حذف زبان فارسی به عنوان زبان رسمی کشور سخن گفت. جالب آنکه مصاحبه‌شونده آلمان‌نشین این شبکه در این گفت‌وگو تصریح می‌کند زبان فارسی به مرور زمان تبدیل به زبان جغرافیای سیاسی ایران شده است و با تقلیل دادن یک موضوع عمیقاً تاریخی و فرهنگی به یک مسئله سیاسی، حتی از این طرح این مسئله بدیهی هم چشم‌پوشی می‌کند که زبان فارسی همواره در تاریخ کشور زبان عموم ملت ایران بوده و این اتفاق ارتباطی با کنش‌های سیاسی در مقطعی خاص نداشته است.

خبرنگار این شبکه هم در رفتاری غیرحرفه‌ای از طرح انبوه سوالات روشنی که در این رابطه مطرح است، چشم می‌پوشد. مصاحبه‌شونده اظهار می‌کند که زبان‌های دیگری هم در کشور وجود دارند که می‌توانند زبان رسمی باشند اما خبرنگار نمی‌پرسد که انتخاب کدام یک از آن‌ها می‌تواند چه کسی را راضی و چه کسی را ناراضی کند. به هرحال برای ایجاد ارتباط نیاز به یک زبان مشترک هست اما آیا انتخاب هر زبانی به غیر از فارسی که به طور تاریخی و فرهنگی روی آن توافق همه‌جانبه وجود دارد، مناقشه‌برانگیز نخواهد بود؟ مگر آنکه هدف اساساً تولید همین مناقشات و برهم زدن وحدت زبانی با هدف نابود کردن وحدت فرهنگی و ملی باشد.

عملیات تلخ علیه قند شیرین پارسی

شبکه ایران‌اینترنشنال، دیگر رسانه‌ای بود که در گفت‌وگو با سویل سلیمانی به پوشش دادن این موج پرداخت. سلیمانی در این گفت‌وگو اذعان می‌کند فارسی را در مدرسه یاد گرفته اما در عین حال مدعی است که گویش‌ها و زبان‌های دیگر کشور در آن جایگاهی ندارند.

کمتر کسی است که عمری را در ایران گذرانده باشد و اعتراف نکند که اقوام مختلف برای نیازهای روزمره و روابط درون‌شهری خود و عموم امورات زندگی با گویش‌ها و زبان‌های خود سروکار دارند و فارسی تنها در مراودات رسمی اداری و برای ارتباط طبیعی با کل کشور همان قدر ضرورت قانونی دارد که ضرورت عقلی. حتی در شبکه‌های تلویزیونی شهرهای مختلف نیز برنامه‌هایی به گویش‌ها و زبان‌های محلی تولید می‌شود. به نظر می‌رسد کمپین «پایان تک‌زبانی» از بهانه‌جویی‌های غیرمنطقی برای یک هدف سیاسی بهره‌برداری می‌کند.

 

سانسور اعتراض‌ها به کمپین ضدفارسی در ایران‌وایر و العربیه

شبکه ایران‌وایر هم سوار بر این موج به مرور توئیت‌هایی پرداخت که با درج هشتگ «منوفارسی» به همراهی با آن پرداخته‌اند و جالب آنکه در این گزارش یک‌سویه، بدون کوچک‌ترین اشاره‌ای به موج مخالفت‌های ایرانیان داخل و خارج از کشور که هشتگ دوم «منوقندپارسی» را داغ کرده‌اند، از کنار انتقادها و اعتراض‌ها عبور کرده و تنها به توئیت انگشت‌شمار افرادی اشاره دارد که منتقدان سیاسی خاج‌رنشین محسوب می‌شوند. آیا کشورهایی که این افراد در آن‌ها اقامت دارند با گویش‌های محلی و زبان‌های مختلف درون مرزهای خود به نفع یک زبان رسمی وحدت‌بخش کار دیگری کرده‌اند؟

پایگاه اینترنتی العربیه فارسی هم در اقدامی برای پیوستن به این کمپین ضدملی برای ایرانیان، گزارشی یک‌سویه را بدون هیچ اشاره‌ای به اعتراض‌ها منتشر کرد و در آن ضمن تبعیض‌آمیز خواندن استفاده از زبان تاریخی ملت ایران، خواستار پایان دادن به آموزش زبان فارسی در مدارس کشور شد.

پوشش همزمان و همه‌جانبه یک کمپین عجیب و سانسور انبوه اعتراض‌ها به آن در رسانه‌های فارسی‌زبان بیگانه، بیش از هر زمان دیگری نشان‌دهنده دور شدن گردانندگان و خبرنگاران این رسانه‌ها از زیست و مطالبات و توقعات فرهنگی ملت ایران است و آشکار شدن اهداف زیرین سیاسی در چنین اقدامات رسانه‌ای که آشکارا وحدت ملی ایرانیان را هدف می‌گیرد و در این مسیر حتی احترام بزرگ‌ترین میراث فرهنگی کشور یعنی زبان فارسی را هم که متعلق به آحاد مردم است، نگه نمی‌دارند.

اما سوال این جاست که اگر زبان فارسی نباید زبان مشترک ملت ایران باشد، چرا این رسانه‌ها این توصیه را از خودشان شروع نمی‌کنند و حین ارتباط با افراد این کمپین از زبان‌ها و گویش‌های آن افراد برای مصاحبه‌ها بهره نمی‌گیرند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۳۹
انتشار یافته: ۹۰
ناشناس
|
Germany
|
۰۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
تبریک می گویم به آهنگر عادل. ظاهرا ایشان دارد به آرزویش میرسد.
پاسخ ها
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
آفرین زدی به خال
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
حماقت اقلیت خارج نشین تمامی ندارد. این رسانه هایی که پیام ضد ایرانی خود را به همه جا مخابره میکنند به چه زبانی هستند ؟ مخالفت سیاسی با هر قیمتی. واقعا فاجعه است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
فقط زبان مادری شما ،زبان مادریه!!زبان ما خار داره زبان شما
عسله زبان بقیه ملتها زهرماره !!؟بابا یکم منصف باشید ،بیدار شوید قبل از آنکه مجبورتان کنند،آموزش به زبان مادری قطعا انجام خواهد شد ولی این ماییم که باید انتخاب کنیم که یوگسلاوی باشیم یا چکسلواکی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
ناشناس دوم در پاسخ
ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست.....
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۱
آقای ناشناس که میگی یا چکسلواکی باشیم یا یوگوسلاوی پس در واقع آموزش به زبان مادری بهانه ای هستش برای تجزیه طلبی درسته؟وگرنه توسعه زبانهای سایر اقوام هیچ مشکلی نداره مشکل امثال شما تجزیه طلب ها هستن که مطالبه زبانی سایر
مردم ایران رو زیر سوال میبره
حسن
|
Germany
|
۰۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
دشمن سازیهای موهوم مسئولان را از دشمنان واقعی این مرزوبوم غافل کرده. ازجمله دولت باکو که دست نشانده حکومت ترکیه ای است که امپراتوری خیالی ترکها از شرق اروپا تا چین وسیبری را درسر میپروراند ودرسالهای اخیرهم تحرکات ضدامنیتی فراوانی علیه ایران چه خارج ازمرز وچه درنهایت شگفتی توسط عوامل داخلی خود انجام داده اند که مسئولان مربوطه چندان اهمیتی نداده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
مرگ با هزارن ضربه چاقو طرحی است که رژیم نامشروع اسرایل مدتی پیش آنرا اعلام کرد و این داستان مضحک هم بخشی از این طرح است.
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
عده ای وطن فروش و مواجب بگیر روباه پیر در حرکتی هماهنگ میخوان وحدت ایرانیان رو نشانه بگیرند و ان چیزی نیست جز زبان پارسی ، زبانی که چند صد سال هست که ارتباط بین اقوام رو تسهیل میکنه و جایگاه خودش رو تثبیت کرده . زبان تمام اقوام منجمله ترکی و کردی نیز بسیار شیرین و دلنشینه ( من خودم ترکم ) اما در موقعیت فعلی میتونن جایگزین پارسی بشن و آقایون خارج نشین چرا از زبان دیگری به غیر از پارسی استفاده نمیکنن برای ارتباط با بقیه مردم ایران . از خودشون شروع کنن ... مسلما این هم فتنه ای است .
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
نگران آن عده نباشید اقلیتی هستند بسیار کوچک با بلندگوهای بزرگ ، زبان پارسی یک زبان میانجی و ارتباطی بین همه مردم ایران است و هیچ زبان دیگری امروزه نمی تواند چنین نقشی را داشته باشد در درازای تاریخ هم همین بوده و این به معنی کم اهمیت بودن زبان های دیگر نیست آنها هم باید رشد کنند و نگهداری شوند شما بروید به زبان خودتان اثری همانند شیرین و فرهاد نظامی گنجوی یا بوستان سعدی یا دیوان شمس مولوی و ... بنویسید مگر این بزرگان از کسی مزدم می گرفته اند یا بودجه داشته که بنویسند؟ اگر شما بروی اثر ادبی به زبان خودت بنویسی کسی جلوی شما را می گیرد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
شما یه تحقیقی بکن احتمالا دچار سندرم استکهلم شدین
زنبورک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
برای ایجاد شکاف و تفرقه در هر جامعه و ملتی باید وجوه اشتراک همان جامعه و ملت را از میان برداشت تا بتوان به راحتی همان جامعه و ملت از هم گسسته و غیر منسجم را نابود کرده و آن وقت دیگر هربلایی را که بخواهی بر سرشان بیاوری و زبان و دین بزرگ ترین و محبوب ترین وجوه اشتراک هر ملتی است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
قندپارسی و حتی عسل پارسی مجوزی برای توهین و تحقیر سایر زبانها به دست نمیدهد!
موضوع هشتک # منوفارسی بازگویی مشکلات و توهین و تمسخر هموطنانی است که زبان مادری شان فارسی نیست.
فرافکنی و تحریف این اعتراض مدنی چاره کارنیست. شما حتما به تقویم دسترسی دارید! بررسی کنید ببینید که آیا دوم اسفند روز جهانی زبان مادری در تقویم قید شده است!؟ جواب منفی است! چون وزارت ارشاد اسلامی درج مناسبت روز جهانی زبان مادری را ممنوع کرده است!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
چراقبل ازقدرت رسیدن پان ترکها درترکیه ازین خبرا نبود؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
پانترکیسم را همه میشناسیم ملغمه های بیسوادی و بیشعوری
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
توهین کردن به فرهنگ دیگران ربطی به زبان ندارد اما پارسی ستیزی یک برنامه هدفمند است که در افغانستان هم آن را آغاز کرده اند تا آنجا که می دانم در کردستان در دبستان و دانشگاه و اداره و فروشگاه و هر جای دیگری به کردی سخن گفته می شود و روزنامه و کتاب و ... به زبان کردی هم تا دلتان بخواهد هست این ادعا که زبان های دیگر مورد توجه قرار نمی گیرند از اساس دروغ است چون زبان پارسی هم مورد توجه قرار نمی گیرد و آن بودجه هایی که به نام فرهنگستان زبان پارسی هزینه می شود عملا هدیه به دوستان و آشنایان است!!! و تا آنجا که می بینیم در ایران زبان عربی مورد توجه حاکمیت است
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
چه کسی به سایر زبان ها توهین کرده و مسخره .. فعلا که همه دارن زبان فارسی رو میزنن . زبان مادری هم طبق اصل 15 قانون اساسی آموزش داده میشه . چه در مدرسه و چه در دانشگاه .
ناشناس
| - |
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
کسی جلوتو گرفته؟ خوب تو با زبان و گویش مادری خودت صحبت کن-من خانومم ترکه و داریم با هم زندگی می کنیم. بالاخره مملکت یک زبان مشترک برای ارتباط مردم با هم لازم داره .همانطور که خوب یا بد انگلیسی زبان مشترک دنیا هست
ناشناس
| - |
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
احمق جان رهبر مملکت ما دو زبانه هست(ترکی و فارسی) و خیلی مسئولین از اقوام مختلف هم دارند توی مملکت کار می کنند. سرکارشون فارسی صحبت می کنند (برای وصل کردن مردم و ارتباط آنها زبان مشترک لازمه.همه خلبانهای دنیا برای ارتباط با سامانه های همایی انگلیسی صحبت می کنند و کسی هم معترض نیست و بلکه یک زبان مشترک لازمه)اما توی قوم و وخویش و آشنا با زبان مادریشون صحبت می کنند.لطفا برو خودتو درمان کن
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
زبان فارسي براي شما قند و شكر هم باشه براي ما مار خوش خط و خال هست كه زبان مادري ما را از بين مي برد. ما راضي نيستيم از بيت المال 80 ميليون براي 19 ميليون فارس زبان هزينه بشه و زبانهاي اقوام مختلف به خاطر عدم اموزش از بين بره. زبان قوم فارسي را پاسداري بكنيد درسته ولي مابقي نبايد از بين بره
پاسخ ها
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
جناب مثلا پان ترک *فارسی قوم نیست زبان است.ما درایران قوم نداریم بلکه آنچه هست فرهنگهای منطقه ای است که زبان هم جزئی ازفرهنگ است.
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
بالاخره هر کشوری به یک زبان میانجی و ارتباطی نیاز داره تصور کنید مجلس قانون گذاری کشور یک عده کردی نظر بدهند یک عده ترکی یک عده عربی یک عده پارسی و ... این مجلس به جایی می رسه؟؟ زبان پارسی در طول تاریخ ایران همواره زبان میانجی و ارتباطی بوده و هیچوقت تهدید برای هیچ زبانی نبوده اگر زبان های دیگه توان واژه سازی یا توان پدیدآوردن اثر ادبی ندارند که خودشان را نگه دارند مشکل از خودشان است و خودشان را باید قوی کنند نه اینکه بگویند فلان زبان ما را تهدید می کند در ضمن کجا برای زبان پارسی هزینه شده؟ و ۱۹ میلیون را از کجا درآوردی ؟ همین امروز هم یک همه پرسی برای تعیین زبان میانجی و ارتباطی در ایران برگزار بشه بی هیچ شک و گمانی زبان پارسی از هر زبان دیگری در ایران بیشتر رای خواهد آورد
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
زبان فارسی که بیش از 500 ساله ارتباط بین اقوام رو برعهده داره مار خوش خط و خاله ؟ این زبان نه به جمهوری اسلامی ربط داره نه پهلوی و نه غیره . این زبان ارتباطه بین اقوامه . الان همه از نیات پلید شما آگاه هستن با این نظر دادنت . زبان مادری از نوزادی در منزل آموزش داده میشه و زبان اول هر فرد هست و مظلوم نمایی نکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
اربابانت در استانبول تا دیروز زبان اداریشان فارسی بود الان یادشون افتاده ترک هستند؟
احمدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۱
تو کشوری که بیش از 80 درصد جمعیتش فارس هست قراه چه زبانی، زبان رسمب باشه چلمنگ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
مردم و هم مسئولان مراقب این گونه حرکات سخیف باشند. ایران رنگین کمان زیبایی از همه مذاهب و قومیت هاست و این موضوع تبدیل به خاری شده در چشم دشمنان. مراقب اینگونه نفرت پراکنی ها باشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
متاسفانه افکار قومی دست به دست با بیگانگان دادند تا زبان مشترکمون رو هم نابود کنند. زبانی که مال ایرانی ها است
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟