یک کارشناس حوزه رمزارز به دولت توصیه کرد که برای تصویب قانونی در این حوزه با احتیاط بسیار و همانند سایر کشورها و طبق استاندارهای دنیا عمل کند.
علیرضا شامخی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: قیمت در بازار رمزارزها نقطه مقاومت مهمی را شکسته و در محدوده آن مقاومت یک دوره فشردگی را تجربه میکند که تحلیل در این دوره سخت است و توصیه عمومی در این زمینه زیاد جالب نیست. در کل اکنون بازار رمزارزها درگیر معاملات حرفهای است و نمیتوان توصیهای برای عموم در این راستا داشت.
وی با تاکید بر اینکه نباید با پول پرریسک یا سرمایه مورد نیاز وارد بازار رمزارزها شد و در آن سرمایهگذاری کرد، گفت: در دنیا هنوز پروتکل و دستورالعمل مشخصی برای رمزارزهای بانک مرکزی تعبیه نشده البته کشوری چون چین در این زمینه به نسبت پیشتاز است. از سوی دیگر، جای تقدیر دارد که بانک مرکزی کشورمان به فکر رمزارزهاست و باید در این زمینه استاندارهای فنی لازم را رعایت کند.
این کارشناس درباره رمز ریال ملی که قرار است از سال آینده راهاندازی شود، بیان کرد: این رمزارزها فقط ابزار تراکنش هستند و به جای کارت بانکی یا اسکناس از این ابزار و کیف پولهای رمزارزها استفاده خواهد شد که امنیت بیشتری هم دارند. نکته دیگر اینکه هزینه تراکنش در این ساختار کم میشود و کاهش هزینههای تراکنش نقش واسطهها چون بانکهای تجاری را کم میکند که برای این بانکها نگران کننده است.
شامخی ضمن اشاره بر تدوین آییننامهای به نام رمز ارزش، به دولت توصیه کرد که به هیج وجه بدون مشورت با فعالان و کارشناسان این حوزه آییننامهای را تدوین و تصویب نکند و سیاستگذاران خیلی محتاطانه برای تصویب قانونی در این حوزه عمل کنند. علاوه براین، باید همانند سایر کشورها و طبق استاندارهای دنیا عمل کنند زیرا، رمزارزها یک فناوری نو است که شناخت کمتری نسبت به آنها وجود دارد.