به گزارش تابناک به نقل از فردانیوز ولی الله اسماعیلی، تا الان بحث هایی که درباره استیضاح وزرا در مجلس مطرح شده، جنبه حاشیه ای داشته، یعنی هیچ کدام از این طرح ها به هیأت رئیسه تقدیم نشده است. در واقع نمایندگان فقط در قالب مصاحبه به موضوع استیضاح اشاره کردند و هیچ کدام طرح ها روال آیین نامه ای خود را طی نکرده است.
مطرح شدن استیضاح چند وزیر ظرف مدت کمتر از 5 ماه از آغاز کار دولت سیزدهم می تواند به علت عدم تعامل دولت با نمایندگان باشد. تعامل سازنده و دوطرفه و برگزاری جلسات مشترک بین نمایندگان و وزرا می تواند بسیاری از موضوعات و سئوالات را برطرف کند. بالاخره نمایندگان با مردم در ارتباط هستند و از نارسایی ها و مشکلات خبر دارند بنابراین می خواهند این موضوعات را به مسئولان اجرایی انعکاس دهند. وقتی وزیر کار به کمیسیون آمد، این نکته را بیان کردم که خوب است روسای سازمان ها با نمایندگان جلسه بگذارند و دو طرف صحبت های همدیگر را بشنوند تا پیگیری مسائل منجر به سئوال و استیضاح نشود. معتقدم اگر ارتباط نمایندگان با مسئولان اجرایی بیشتر از این شود کمتر شاهد سئوال و استیضاح خواهیم بود.
البته استیضاح حق قانونی نمایندگان مجلس است اما بعید می دانم سونامی استیضاح اتفاق بیفتد، نمایندگان درباره موضوعات مربوط به حوزه انتخابیه خود دغدغه دارند که می تواند در قالب جلسات مشترک با وزرا حل شوند.
بعید می دانم استیضاحی قبل از عید اتفاق بیفتد. معمولا به هر دولت فرصت 6 ماهه ای داده می شود تا وزرا و مسئولان اجرایی جا بیفتند. تاکنون هر صحبتی درباره استیضاح وزرا شده جنبه هشداری داشته است. نمایندگان نگران هستند که به مسائل و دغدغه های مردم رسیدگی نشود بنابراین می خواهند بگویند «اگر این اتفاق نیفتد آنها از ابزارهای نظارتی شان استفاده خواهند کرد.»
علی رغم اینکه نمایندگان با دولت همسو هستند اما چک سفیدی هم امضا نکردند، هر جا ببینیم که دولت از اهداف انقلاب و رسیدگی به مطالبات مردم زاویه گرفته از ابزارهای نظارتی خود استفاده خواهد کرد.