تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون مردم سال آینده یارانه دریافت میکنند، نرخ تورم در بهمن کاهش یافت، سود سهام عدالت به این افراد داده نمیشود، رشد شاخص کل بورس در معاملات امروز، کمیسیون تلفیق قیمت هر بشکه نفت در لایحه بودجه را ۷۰ دلار تعیین کرد و علت کاهش قیمت بیت کوین را در بر دارد.
حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در کمیسیون تلفیق خواستیم دولت را در سال ۱۴۰۱ در یک جایگاهی قرار دهیم که ۸۰ هزار میلیارد تومان به دولت کمک کنیم تا برای کنترل قیمت با مشکل مواجه نشود بنابراین قیمت ارز ترجیحی در سال آینده ۲۳ هزار تومان برای دولت و ۴ هزار و ۲۰۰ تومان برای مردم میباشد یعنی مردم یارانه را دریافت میکنند.
علی صالحآبادی، رئیسکل بانک مرکزی در برنامه تلویزیونی ثریا فاش ساخت که دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۹ به علت کمبود درآمدهای ارزی، اقدام به چاپ پول گسترده برای تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی کرده است. صالحآبادی اعلام کرد که دولت قبل در سال گذشته ۴ میلیارد دلار درآمد نفتی به دست آورد؛ اما ۱۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی نیاز داشت. به همین دلیل، ۶ میلیارد دلار ارز را از سامانه نیما به قیمت نزدیک به نرخ آزاد خریداری کرد و به قیمت ۴۲۰۰ تومان به واردکنندگان فروخت. رئیسکل بانک مرکزی افزود: به اندازه ۶ میلیارد دلار مابهالتفاوت نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز نیما، دولت در سال گذشته پول چاپ کرد و پایه پولی را بالا برد که سبب افزایش نقدینگی و متعاقبا تورم شد.
نرخ شاخص بازار ارز در معاملات ارزی دیروز به سطح قیمتی ۲۵هزار و ۶۰۰تومان رسید که این رقم کمترین میزان قیمت روزانه در ۷ماه گذشته بوده است. در روزهای اخیر تقاضا برای دلار در بازار ارز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. به نقل از دنیای اقتصاد، عدهای کارشناسان و تحلیلگران بازار ارز به سه عامل مهم در توضیح این کاهش حجم تقاضا اشاره کردند.
عامل اول، انتظار بازار در راستای مشاهده نتیجه مذاکرات هستهای وین: کارشناسان بر این باورند که اکثریت فعالان بازار ارز تهران در انتظار مشاهده نتیجه دور هشتم مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای جهانی از انجام معاملات خودداری کرده و در انتظار ثبات نسبی قیمت دلار هستند که این مساله، خود عامل مهمی در راستای کاهش حجم تقاضا در بازار است.
عامل دوم، نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و بسته شدن حساب معاملهگران کلان ارزی: عده دیگری از کارشناسان نیز با اشاره به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، معتقدند عمده شرکتهای فعال در زمینه صادرات و واردات که از بزرگترین متقاضیان ارز در ایران محسوب میشوند، در روزهای پایانی سال، مشغول رسیدگی به حسابهای خود بوده و از انجام معاملات جدید خودداری میکنند.
عامل سوم، کاهش حجم معاملات به واسطه روند کاهشی هفتههای اخیر دلار: عده دیگری از تحلیلگران نیز با اشاره به واکنش جامعه نسبت به روندهای کاهشی نرخ ارز بر این باورند که کاهش حجم معاملات و در نتیجه آن، کاهش تقاضا در بازار ارز روزهای گذشته میتواند در نتیجه واکنش مستقیم جامعه و معاملهگران نسبت به روندهای کاهشی و کانالشکنیهای دو ماه اخیر اسکناس آمریکایی باشد. برخی منتظرند که دلار به کف قیمتی برسد و از معاملات دست میکشند. قیمت هر قطعه سکه امامی نیز در بازار دیروز با ۷۰ هزار تومان کاهش نسبت به نرخ روز شنبه به سطح قیمتی ۱۱ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان رسید.
دو مشکل باعث میشود که دارندگان سهام عدالت سود سال ۹۹ را دریافت نکنند. اول افرادی که هنوز در سامانه سجام ثبتنام نکردهاند و دوم افرادی که شماره حساب اعلامی آنها دارای مشکل است. /جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید
در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۷۷۸۵ واحدی معادل ۰.۶۱ درصد، به یک میلیون و ۲۷۴ هزار و ۴۰۵ واحد رسید؛ حال در معاملات امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل بورس با رشد بیش از 5 هزار واحدی همراه شده است.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که این کمیسیون قیمت هر بشکه نفت را از ۶۰ دلار به ۷۰ دلار و میزان فروش را به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسانده است.
صندوق بینالمللی پول در گزارشی به عواملی که باعث افزایش تورم در بازارهای جهانی شده پرداخته و تاکید کرده میزان تورم در مناطق مختلف جهان متفاوت بوده و قیمت انرژی بیشترین تاثیر را در رشد قیمت های جهانی داشته است. بر اساس این گزارش هزینه انرژی بیشترین تاثیر را در منطقه اروپا روی تورم داشته و پس از آن ایالات متحده آمریکا از این نظر در جایگاه دوم قرار گرفته است، چین و بقیه اقتصادهای پیشرفته و اقتصادهای در حال توسعه و نوظهور در جایگاه های بعدی قرار دارند که تورم آنها از رشد قیمتهای انرژی متاثر شده است.
گزارش صندوق بینالمللی پول تاکید می کند که هزینه های غذا هم در بالا رفتن تورم در مناطق مختلف جهان تاثیر گذار بوده است به طوریکه اروپا بیشترین تاثیر را از رشد هزینه های مواد غذایی و خوراک دریافت کرده و پس از آن ایالات متحده آمریکا در جایگاه بعدی از این نظر قرار گرفته و کشورهای پیشرفته جایگاه سوم را در تاثیرپذیری نرخ تورم از هزینههای مواد غذایی داشته اند.
در این گزارش تاکید شده است که اختلال در زنجیره عرضه و بالا رفتن قیمت مواد غذایی وارداتی نیز از عوامل تاثیر گذار در تورم جهانی بوده است، تاثیر اختلال در عرضه بیشتر در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور شکل گرفته است و پس از آن آمریکا جایگاه دوم را در این زمینه از آن خود کرده است.
بر اساس این گزارش اختلال در زنجیره عرضه و نیز بالا بودن قیمت های محصولات وارداتی در آمریکا، تاثیر زیادی روی تورم گذاشته است. گزارش صندوق بین المللی پول همچنین به پیش بینی از میزان افزایش قیمتها در سال ۲۰۲۲ پرداخته است که بر اساس آن در سال ۲۰۲۲ میانگین رشد قیمت ها در اقتصادهای پیشرفته ۳.۹ درصد خواهد بود. همچنین در اقتصادهای نوظهور و نیز کشورهای در حال توسعه میانگین نرخ تورم ۵.۹ درصد خواهد شد.
اقداماتی که پیش از این فدرال رزرو برای مدیریت تورم ارائه کرده است، منجر به تاثیر منفی در بیت کوین شده است زیرا ارزش داراییهای خطرناک که یادآور بیت کوین است، پس از تعدیلهای مالی به طور قابل توجهی کاهش یافته است. به نقل از کریپتونیوز، مدتی پیش، در دنیای ارزهای دیجیتال که بیت کوین معروف را در خود جای داده است، اندکی ابهام وجود داشت زیرا مقامات ایالاتمتحده اقدامات لازم برای مقابله با هرگونه چالش مالی، نظارتی و امنیتی در سراسر کشور را مورد بررسی قرار داد. غافل از اینکه چه نکاتی ممکن است انجام شود، این امر باعث شده است که برخی ترجیح دهند بیت کوین خود را عرضه کنند و ارزش آن از بیش از ۶۸ هزار دلار به بیش از ۳۷ هزار دلار کاهش یافته است. بخشی از توضیح برای این کاهش شدید در ارزش بیت کوین به اصلاحات پوششی از سوی فدرال رزرو ایالاتمتحده مربوط میشود. ریک ادلمن، بنیانگذار شورای مالکیت دیجیتال گفت: این پنجمین بار است که ارزش بیت کوین ۵۰ درصد یا بیشتر از زمان آغاز به کار آن در سال ۲۰۰۹ کاهش یافته است.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱.۷۷ تریلیون دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۱.۱۷ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۴۱.۷۱ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
به نقل از ایسنا؛ حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۷۱.۴۵ میلیارد دلار است که ۲۹.۹۲ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۱۰.۰۷ میلیارد دلار است که ۱۴.۰۹ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است. حجم تمام سکههای پایدار اکنون ۵۸.۲۱ میلیارد دلار است که ۸۱.۴۶ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی از شناسایی یک میلیون و ۳۰۰ هزار خانه خالی در کشور خبر داد و گفت: از هفته آینده پیامکهای به مردم درباره خانههای خالیِ در اختیارشان، ارسال خواهد شد.
به نقل از راشاتودی: شرکت تحقیقات بازار آمریکا واقع در شهر شیکاگو گزارش داد که فروش تنقلات در ایالات متحده در سال گذشته نزدیک به ۷ درصد افزایش یافت، به طوری که آمریکاییها ۳۰.۵ میلیارد دلار هزینه برای تنقلات صرف میکنند و این صنعت از کل روند مواد غذایی و نوشیدنی پیشی گرفت. راب سارلز، رئیس سابق یک شرکت غذایی آمریکا نیز در این باره گفت: «دنیا در حال خوردن تنقلات است.» مارکت واچ نیز که نماینده انجمن غذای های تخصصی و صنعت لذیذ است، اعلام کرد: «این سه وعده غذایی مربعی نیست که ما در بزرگ شدن آن نقشی داشته باشیم.
مؤسسه جمهوری خواهان آمریکا نیز رشد کلی فروش و مصرف تنقلات را در سال گذشته اعلام کرد و در گزارشی آورده است که چیپس سیب زمینی ۳ درصد، میوه خشک ۱۵ درصد، آجیل ذرت تست شده ۱۶.۲ درصد و گوشت خشک ۲۱.۳ درصد افزایش مصرف به خود دیده اند. طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) افراد زیادی در ایالات متحده گزینههای لاغرتر و سالمتری را انتخاب میکنند، زیرا حدود ۴۰ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده از چاقی رنج میبرند. تولیدکنندگان از مواد غذایی سالم استفاده میکنند و محصولات جدید و جذابتری را روانه بازار میکنند، به طوری که بر اساس گزارشها، بلغور جو دوسر سرد، لوبیاهای لوپینی و ترشی شده، و گلچه های ترشی گل کلم در حال محبوب شدن در آمریکا هستند. وقتی صحبت از فواید تنقلات برای سلامتی میشود، تحقیقات از دیدگاههای مخالف حمایت میکند، به طوری که مجلس فود اند نوتیرشن آمریکا در این باره نوشته است: «در حالی که برخی از مطالعات نشان میدهند، ممکن است خوردن تنقلات به کنترل اشتها کمک کند، برخی دیگر ادعا میکنند که ممکن است به خوردن غذاهای تفریحی و کالری اضافی کمک کند با این حال کیفیت وعدههای غذایی و میان وعدهها مهمتر از دفعات غذا خوردن است. از طرف دیگر برنامههای غذایی سالم فقط یک یا دو میان وعده کوچک در روز را مجاز میدانند که این دو وعده با میوهها و سبزیجات تازه که طبیعت آنها را انتخاب کرده تکمیل میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.