شعر و ادبیات فارسی مهم‌ترین مولفه هویت ماست

­وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: شعر و ادبیات فارسی مهم‌ترین مولفه هویت ایرانیان است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه خاصی به آن دارد.
کد خبر: ۱۱۰۶۳۱۹
|
۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۶ 24 February 2022
|
5027 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاري صدا و سيما، مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر، عصر دیروز (چهارشنبه ۴ اسفندماه)‌با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد، علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، اهل قلم و اصحاب رسانه در تالار وحدت برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک ایام ماه رجب و اعیاد این ماه ابراز خوشحالی کرد که در جمع فرزانگان، نخبگان و علاقه‌مندان شعر و ادبیات ایران است و گفت: دوست داشتم فرصت بیشتری بود تا بخشی از علایق و برنامه‌های گسترده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای رونق مجدد شعر و ادبیات بیان کنم.

اسماعیلی عنوان کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مقوله شعر و زبان فارسی به گونه‌ای دیگر توجه می‌شود. ما وظیفه ترویج، گسترش و حمایت در تمام حوزه‌های فرهنگی و هنری را داریم ولی درباره شعر و ادبیات، داستان متفاوت است؛ چرا که شعر و ادبیات فارسی مهم‌ترین مولفه هویت ماست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در تاریخ پرفراز و نشیب ایران پس از ورود اسلام عزیز مردم ایران با جان و دل اسلام را پذیرفتند گفت: مردم ایران اسلام را پذیرفتند و در عین حال ضمن برخورداری از آموزه‌های اسلامی با دانش و تجربه و فرهیختگی ایران در قرن چهارم و پنجم به درخشش زبان فارسی دست یافتند و ادبیات فارسی توسط رودکی احیا شد و گسترش یافت و این بازیابی در اشعار فردوسی کامل‌تر اتفاق‌ افتاد و ایرانیان در عین تدیّن و پایبندی به اسلام و علاقه به اهل‌بیت (ع) شعر و زبان ادبیات را به فارسی برگزیدند و بزرگان زیادی از قرن 5 و 6 تا امروز درخشیدند.

وی افزود: در دوره صفوی که اولین دولت ایرانی پس از اسلام بود با وجود اینکه از آذربایجان برخاسته بود زبان دولت فارسی بود و نهضت ترجمه عربی به فارسی و دوره جدید تمدن مدنی شیعی شکل گرفت که زبان فارسی از نمادهای ادبیات ما تقویت شد که نشان می‌دهد زبان فارسی زبان مشترک همه ایرانیان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با اینکه گونه‌های مختلف گویشی از ترک و عرب و لهجه‌های مختلف داریم که به آن‌ها افتخار می‌کنیم ولی زبان فارسی ارزش خود را نشان داده و در دوره قاجار نیز با اینکه حکام آن ترک بودند سلاطین قاجار اشعار نقض فارسی می‌سرودند و زبان فارسی مؤلفه مهم هویت ما بوده است.

وی افزود: آنچه زبان فارسی را قوام داده بیان آن در شعر بوده و شعرای ما همواره در زمره حکیمان، فلاسفه و عرفای بزرگ بوده‌اند.

وی همچنین به اشعار امام راحل اشاره کرد و گفت‌: امام راحل با اشعار بلندمرتبه خود در قله حکمت، عرفان، فقه و تفسیر ایستاده و با زبان شیوا شروع به سرودن اشعار بلندی کردند که دیوانی از ایشان باقی مانده است. بخش مهمی از اشعار در جوانی و میانسالی از بین رفته ولی همه بی‌نظیر است و می‌توان این بی‌نظیری را در یکی از آخرین اشعارشان در اسفند 67 دید که فرمودند غم مخور ایام هجران رو به پایان می‌رود. آمیختگی شعر و ادبیات با تمام جهات برتری ما در حوزه‌های مختلف جایگاهش را در غنای هویت ما نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: امروز در وزارت ارشاد وظیفه ما ترویج این معناست و کسی فکر نکند وقتی از شعر فارسی می‌گوییم به معنی کم‌توجهی به گویش‌های دیگر است و آن‌ها همه متعلق به ایران هستند ولی زبان فارسی یک مولفه مشترک است.

اسماعیلی ادامه داد: دولت‌های مروج شعر فارسی الزاماً فارس زبان نبودند و هنر شعر همین است.

وی همچنین با اشاره به اینکه در اصل 15 قانون اساسی به رسمیت زبان فارسی و نیز ارج و قرب زبان‌های محلی اشاره شده تأکید کرد: این اصل، اصل مترقی ماست و باید به آن توجه خاص شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأکید بر اینکه امثال محمدعلی مجاهدی و علی انسانی از افتخارات ما و پرچمداران شعر و ادب هستند از مسئولان برگزاری جشنواره قدردانی کرد و گفت: 21 اسفند روز گرامیداشت حکیم نظامی است و ما با وقت به دنبال معرفی شایسته این شاعر ایرانی هستیم و در نوروز نیز جشن نوروز را با حضور کشورهای فارسی‌زبان برگزار خواهیم کرد.

همچنین در این مراسم علیرضا قزوه، علی انسانی و محمدعلی مجاهدی به شعرخوانی پرداختند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
بیفکندم از نظم کاخی بلند
که از باد و باران نیابد گزند

یونسکو زبان فارسی را تنها زبان کلاسیک زنده جهان معرفی کرد امروز من می توانم سروده های ۱۱۰۰ سال پیش را به خوبی بخوانم و بفهمم و در این زمینه فارسی بی همتاست زبان فارسی میراث ادبی همه ایرانیان است نه جایگزین زبان های بومی و منطقه ای اگر فارسی می خواست جایگزین بشه امروزه هیچ نشانی از زبان های بومی و منطقه در ایران نبود چیزی که در کشور تازه تاسیسی مثل ترکیه می بینیم که چطور ریشه زبان های دیگر در این کشور را خشکاند
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟