کیوسک بین الملل تابناک: درخواست وزارت خارجه آمریکا برای خروج فوری شهروندانش از روسیه، خشم شدید چین از آمریکا با عبور ناوشکن از تنگه تایوان، تصمیم عراق برای امضای معاملات تسلیحاتی با اروپا و روسیه، ورود ۷ جنگنده چین به حریم هوایی تایوان و حمله هوایی ترکیه به مواضع پ. ک. ک در شمال عراق از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
درخواست وزارت خارجه آمریکا برای خروج فوری شهروندانش از روسیه
آمریکا و ایتالیا به تمامی شهروندان خود در روسیه تاکید کردند تا خروج سریع از روسیه را در میانه حمله این کشور به اوکراین در نظر بگیرند.
به گزارش شبکه خبری هیل، هشدار امنیتی مذکور از سوی آمریکا در حالی مطرح شده که بسیاری از کشورها، حریم هوایی خود را به روی روسیه بستهاند که شامل انگلیس، لهستان، جمهوری چک و رومانی میشوند.
سفارت آمریکا در مسکو در هشدار امنیتی خود نوشته است: تعداد خطوط هوایی که پروازهایشان را به داخل و خارج از روسیه کسنل کرده اند، افزایش یافته و بسیاری دیگر هم حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی روسیه بستهاند.
در ادامه بیانیه این سفارت آمده است: شهروندان آمریکایی باید خروج از روسیه را به سرعت و از طریق خطوط پروازی تجاری که هنوز فعالیت دارند، در نظر بگیرند.
ایتالیا هم به شهروندان خود در روسیه «قویا» توصیه کرد با هر وسیلهای که میتوانند، خاک روسیه را ترک کنند.
این بیانیه یک روز پس از تصمیم اتحادیه اروپا برای بستن حریم هوایی خود به روی هواپیماهای روسیه صادر میشود.
بیانیه همچنین از شهروندان ایتالیا میخواهد که «در شرایط کنونی، همه سفرها به مقصد روسیه را نیز به تعویق بیندازند.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه آغاز عملیات ویژه نظامی در اوکراین را آغاز کرد.
نیروهای روسیه روز یکشنبه وارد خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین شدند. با این حال، تهاجم روسیه با مقاومت نیروهای اوکراینی و شهروندان غیرنظامی کند شده است.
هشدار امنیتی روز یکشنبه پس از آن منتشر شد که وزارت امور خارجه آمریکا اوایل ماه جاری میلادی به شهروندان این کشور درباره سفر به بلاروس به دلیل تجمع نیروهای روسی در امتداد مرز این کشور با اوکراین هشدار داده بود.
اوایل فوریه نیز جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به شهروندان این کشور در اوکراین توصیه کرد تا این کشور را به دلیل خطر بروز جنگ و حمله روسیه ترک کنند.
خشم شدید چین از آمریکا با عبور ناوشکن از تنگه تایوان
یک ناوشکن آمریکایی برای دومین بار از تنگه تایوان عبور کرد و این مساله با محکومیت شدید چین روبرو شده که آن را اقدامی تحریک آمیز میخواند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، چین ورود این ناوشکن آمریکایی به نام "یو.اس.اس رالف جانسون" به تنگه تایوان و آبهای مورد مناقشه را اقدامی تحریک آمیز دانسته است.
سخنگوی یگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در واکنش به این موضعگیری دولت پکن گفت: عبور این ناو یک اقدام معمول بوده است. این ناو در حال عبور از یک کریدور در تنگه است که فراتر از دریای سرزمینی هر کشور ساحلی است.
وی ادامه داد: عبور کشتی از طریق تنگه تایوان نشان دهنده تعهد ایالات متحده به منطقه هند- پاسیفیک آزاد و باز است. ارتش آمریکا در هر منطقهای که قوانین بین المللی اجازهاش را داده، پرواز میکند، دریانوردی دارد و عملیات انجام میدهد.
سال گذشته میلادی ناوهای آمریکایی، منظم از طریق تنگه تایوان عبور و مرور داشتند، به طوری که هر ماه تقریبا یک عبور و مرور صورت میگرفت؛ اما از نوامبر ۲۰۲۱ دیگر چنین تحرکاتی صورت نگرفته بود.
همچنین در پی حمله روسیه به اوکراین، تایوان نیز از بیم داشتن سرنوشتی مشابه از سوی چین در حالت آماده باش بالا قرار گرفته است.
تصمیم عراق برای امضای معاملات تسلیحاتی با اروپا و روسیه
دولت عراق برای تقویت تواناییهای نظامی خود از طریق قراردادهای تسلیحاتی با اروپا و روسیه تلاش میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس گزارش سایت دیفنس آمریکا این قراردادها شامل خرید سامانههای دفاعی پیشرفته از کشورهای مختلف از جمله جنگندههای رافال فرانسه و پهپادها و توپخانههای پیشرفته و تانکهای تی ۹۰ روسیه است.
این سایت اعلام کرد، هزینه خرید ۱۴ جنگنده رافال فرانسه ۲۴۰ میلیون دلار است که به جای پول عراق به فرانسه نفت خواهد داد. یک هیات عراقی قرار است به زودی برای بازدید از پهپادها به فرانسه برود. وزارت دفاع عراق برای دستیابی به تانکهای تی ۹۰ روسیه تلاش میکند. در حال حاضر ۷۳ تانک از این نوع دارد که در چند سری در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ آن را تحویل گرفته بود.
قاسم المحمدی، فرمانده نیروی زمینی عراق طی هفتههای گذشته از قراردادهای جدیدی برای وارد کردن پهپادها و توپخانه پیشرفته و تجهیزات دیگر خبر داد و گفت: ما تجهیزات و خودروهای زرهی را از آمریکا و تانکهای تی ۹۰ را از روسیه خریداری خواهیم کرد. ما برنامههایی برای افزایش تواناییهای ارتش عراق داریم. قراردادهای زیادی وجود دارد که شامل پهپادهای مسلحی است که سی ساعت میتوانند در آسمان عراق پرواز کنند و قادر به هدفگیری اهداف و نظارت مستمر در مناطق مختلف هستند. همچنین این قراردادها شامل خرید توپخانه فرانسه و تجهیزات نظامی دیگر براساس قراردادهایی است که آن را در دوره گذشته امضا کرده و بخشی از آن وارد عراق شده و بخشی نیز در حال ساخت از سوی شرکتهای سلاح است.
در این راستا غازی فیصل، رئیس مرکز پژوهشهای استراتژیک عراق گفت: ما برای تقویت سامانههای دفاعی در زمینه هوایی و ارتقای تواناییهای نیروهای مسلح برای مقابله با تروریسم تلاش میکنیم. هزینه سلاحهای فرانسه و روسیه کمتر از سلاحهای آمریکا است. عراق به ارتقای هواپیماهای قدیمی نیاز دارد.
همچنین معتز عبدالحمید، رئیس مرکز پژوهشهای امنیتی و استراتژیک گفت: عراق به دنبال متنوع کردن منابع تسلیحاتی خود و وارد کردن سلاح از اروپا و روسیه به ویژه در زمینه دفاع هوایی است. این مساله بسیار مهم است به ویژه اینکه عراق قبلاً به برخی کشورهای اروپایی مثل فرانسه برای وارد کردن سلاح وابسته بوده است. عراق به سلاحهای مهمی مثل پهپاد برای کنترل مرزهایش با کشورهای همجوار نیاز دارد چرا که نقضهایی در مرز با سوریه صورت میگیرد. قراردادی با ایتالیا نیز برای مجهز کردن عراق به ناو وجود دارد؛ اما این قرارداد هنوز تکمیل نشده است. وزیر دفاع عراق چند ماه پیش برای امضای این قرارداد به ایتالیا رفت. مبلغ این قرارداد کامل تحویل داده شده است.
وی گفت: عراق توافقهایی با ناتو دارد و اعضای این پیمان از کشورهای سازنده سلاح هستند. ما به سامانه دفاع هوایی نیاز داریم.
ورود هفت جنگنده چین به حریم هوایی تایوان
تایوان روز دوشنبه اعلام کرد، دست کم هفت هواپیمای نظامی چین با عبور از تنگه تایوان وارد حریم هوایی جنوب غربی این جزیره شدند.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» وزارت دفاع تایوان اعلام کرد، هفت فروند هواپیمای ارتش چین وارد منطقه شناسایی دفاع هوایی شدند. تایوان این منطقه را به عنوان منطقهای تعریف میکند که فراتر از فضای هوایی خود گسترش مییابد و در آن کنترل کنندههای ترافیک هوایی از هواپیماهای ورودی میخواهند تا خود را معرفی کنند.
وزارت دفاع تایوان از شناسایی این جتها و پرواز سریع جنگندههای تایوان برای پایش منطقه خبر داد.
حمله هوایی ترکیه به مواضع پ. ک.ک در شمال عراق
بمب افکن های ارتش ترکیه امروز (دوشنبه) مواضع حزب کارگران کردستان (پ. ک.ک) در شمال عراق را بمباران کردند.
ارتش ترکیه در این حمله هوایی، مواضع پ. ک.ک را در روستای "بلندا"ی استان دهوک در منطقه کردستان عراق هدف حمله قرار دادند.
این بمباران باعث وارد آمدن خسارات مادی به برخی منازل غیرنظامیان در نزدیکی محل حملات شده است.
"خلوصی آکار" وزیر دفاع ترکیه یکشنبه هفته گذشته در پی دیدارش با مقامات عراق در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ ادعا کرده بود که با بغداد برای نابودی هر چه زودتر «تروریستهای» حزب کارگران کردستان توافق کرده است.
حملات ترکیه به مواضع گروه «پ. ک. ک» در شمال عراق در حالی ادامه دارد که مقامات عراقی، بارها آن را محکوم و آن را مصداق «اشغالگری» اعلام کرده اند.
ترکیه و گروه پ. ک. ک بیش از چهل سال است که درگیر یک جنگ خونبارند که تاکنون تلفات انسانی فراوانی از هر دو طرف برجای گذاشته است.