توضیح تخت روانچی درباره رای ممتنع ایران به قطعنامه

نماینده ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره بحران اوکراین: یافتن راه حل پایدار و دراز مدت برای چنین بحران‌هایی نیازمند پرداختن به ریشه‌های آن است.
کد خبر: ۱۱۰۷۵۶۴
|
۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱ 03 March 2022
|
15548 بازدید
|
۳

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما از نیویورک؛ هیات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به قطعنامه ارائه شده به یازدهمین نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص اوکراین رای ممتنع داد.

مجید تخت روانچی نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل در بیانیه‌ای در این باره توضیحاتی به شرح زیر ارائه کرد:

آقای رئیس.
جمهوری اسلامی با نگرانی عمیق، منازعه جاری بین روسیه و اوکراین را دنبال می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران موضع اصولی خود در خصوص ضرورت حل وفصل صلح آمیز اختلافات، در انطباق با حقوق بین الملل را تصریح نموده و ضرورت تطابق کامل اقدامات همه طرف‌ها با اصول عالیه مندرج در منشور ملل متحد و حقوق بین الملل و از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه را مورد تاکید قرار میدهد. ما تاکید می‌کنیم که حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشور‌ها باید به طور کامل مورد احترام قرار گرفته و ایمنی و امنیت تمام غیرنظامیان تضمین گردد.

یافتن راه حل پایدار و دراز مدت برای چنین بحران‌هایی نیازمند پرداختن به ریشه‌های آن است. ما این امر را که پیچیدگی موجود و شرایط شکننده حاکم بر منطقه اروپای شرقی با اقدامات تحریک آمیز امریکا و ناتو تشدید شده است، مورد توجه قرار می‌دهیم. در این زمینه، دغدغه‌های امنیتی فدراسیون روسیه باید مورد توجه قرار گیرد.

جنگ و درگیری که موجب خسارت به جان مردم و زیرساخت‌های غیرنظامی باشد، در هر کجا که رخ دهد، پذیرفته شده نیست. جمهوری اسلامی ایران خواستار توقف فوری خشونت‌ها و کاهش تنش در منازعه جاری است. در این خصوص ایران بر ضرورت گفتگو در خصوص دغدغه‌های مدنظر همه طرف‌ها به منظور رسیدن به نتایج پایدار تاکید می‌نماید.

سازمان ملل باید همواره و به ویژه در بررسی موضوعات مرتبط با صلح و امنیت بین المللی از اعمال استاندارد‌های دوگانه اجتناب کند. مایه تاسف که این سازمان و مخصوصا شورای امنیت به کرات نسبت به این امر بی توجه بوده و موجب بی اعتباری این نهاد شده است. نمونه شاخص آن نحوه برخورد شورای امنیت با منازعه جاری در یمن است.

آقای رئیس.
ما معتقدیم که قطعنامه ارایه شده به مجمع عمومی فاقد عنصر بی طرفی و مکانیزم‌ها واقع بینانه برای حل و فصل موضوع از طریق ابزار‌های صلح آمیز است. مضافاً، همه اعضای سازمان ملل فرصت مشارکت در تدوین این قطعنامه را نداشته‌اند.

لازم به تاکید است که مجمع عمومی در جایگاه تعیین وجود یک اقدام تجاوزکارانه نیست. علاوه بر ماده ۳۹ منشور، قطعنامه ۳۳۱۴ مجمع عمومی به تاریخ ۱۴ دسامبر ۱۹۷۴ این امر را به شورای امنیت محول کرده است.

علاوه بر این، تشکیل نشست اضطراری مجمع عمومی که براساس قطعنامه ۳۷۷ مجمع صورت پذیرفته است نباید به عنوان پایان گفتگو مدنظر قرار گیرد. این نشست باید محملی برای گفتگوی عمیق بین اعضا و یافتن راه حل‌هایی دیپلماتیک برای حل و فصل صلح آمیز بحران ایجاد کند.

دولت من به دعوت به یافتن راه حل صلح آمیز، جامع و پایدار برای این بحران و از جمله ایجاد آتش بس فوری و آغاز گفتگو و همچنین فراهم آوردن کمک‌های بشردوستانه به مردم محتاج ادامه خواهد داد.
براساس دلایل فوق الذکر، هیات جمهوری اسلامی ایران رای ممتنع به قطعنامه مطرح شده مندرج در سند L.۱ داده است.
متشکرم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ...................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
بهترین کار همین رای ممتنع بود و بیطرف بودن است
نه پوتین و دار و دسته اش برای ما برادری خواهند کرد و نه غرب و ایادیش برای ما آغوش باز خواهند کرد
ما هیچ کجای این جنگ نیستیم ولی از مردم اوکراین هم نباید غافل شد
دولتشان خوب یا بد مردمانشان نباید اینچنین تاوان بدهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۲
فکر کن یک کشوری حمله کرده به ایران، بعد دیگران بگن عیب نداره بگذار بیاد ایران رو بگیره، بعداً ریشه ای بررسی میکنیم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟