چرایی چرخش موضع تل‌آویو در قبال بحران اوکراین

روزنامه رأی الیوم با انتشار یادداشتی به دلیل چرخش تل‌آویو از موضعش در قبال حمله روسیه به اوکراین و تعدیل آن، با اعلام آمادگی برای میانجیگری میان دو طرف پرداخت.
کد خبر: ۱۱۰۷۶۰۶
|
۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۶ 03 March 2022
|
10272 بازدید

 

به گزارش تابناک به نقل از فارس، «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که چهارشنبه شب (دیشب، ۲ مارس)، در گفت‌وگو با سران دو کشور روسیه و اوکراین پیشنهاد میانجیگری میان دو طرف را طرح کرد در حالی که پیشتر حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرده بود.

روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم» چاپ لندن، با انتشار یادداشتی در این خصوص نوشت که میانجیگری طرح شده از سوی تل‌آویو، پس از این‌که تحت فشار واشنگتن مجبور شد، حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرد و آن را "نقض جدی نظم بین المللی" توصیف کند، مانند ریسمان نجاتی برای آن است.

بر این اساس، از زمان اتخاذ این موضع جانبدارنه، اسرائیل سکوت کرد و از اتخاذ هرگونه موضع سیاسی در نقد و اعتراض به عملیات نظامی روسیه در اوکراین پرهیز کرد. از مقامات مسئول ارشد نظامی نیز خواسته شد که درباره وضعیت اوکراین از هرگونه اظهارنظر علنی خودداری کنند. طی نشست کابینه، «آیلت شاکید» وزیر داخلی رژیم صهیونیستی بر لزوم «سکوت اسرائیل و عدم صحبت درباره جنگ» تاکید کرد. بنت همچنین از وزرای خود خواست که در این مورد با رسانه‌ها صحبت نکنند.

در ادامه این یادداشت آمده است: «دلیل نگرانی حاکم بر تل‌آویو، عواقب احتمالی جنگ در اوکراین و ستیزه‌جویی و تشدید تنش‌های غربی علیه روسیه، به‌ویژه با توجه به تفاهمات میدانی با روس‌ها در سوریه و در قبال ایران، است».

نگارنده در ادامه تصریح می‌کند که رژیم صهیونیستی در خصوص اتخاذ موضع خصمانه علیه مسکو که اتفاقا با متحد نزدیکش در کاخ سفید همخوانی دارد، در شرایطی که دشمنانش به نوعی در کنار طرف روسیه قرار دارند، محتاط است و این ممکن است مسکو را به تغییر قواعد بازی در منطقه به ویژه در سوریه و کم کردن آزادی حرکت در آسمان این کشور سوق دهد. در حالی که اسرائیل بر ضرورت مقابله با تحرکات ایران در خطوط تدارکانی مقاومت در لبنان و تقویت حضور آن در مرزهای فلسطین اشغالی تاکید دارد.

در ادامه این یادداشت آمده است: «مسکو، نخستین سیگنال‌های خود در این خصوص را با صدور بیانیه‌ای مبنی بر عدم به رسمیت شناختن حاکمیت تل‌آویو بر بلندهای جولان اشغالی فرستاد و اسراییل از این می‌ترسد که روسیه به سمت اتحاد نزدیک‌تر با ایران برود، امری که به ایران آزادی حرکت بیشتری بدهد. در حالی که [پیش از این نیز] اسرائیل ازبیم افزایش همکاری بین این روسیه و ایران مشتاق توسعه روابط خود با مسکو بود».

نویسنده تصریح کرد: «با توجه به این‌که تلاش تل‌آویو برای اتخاذ موضعی بی‌طرف در قبال جنگ اوکراین به دلیل فشارهای آمریکا شکست خورده است، «نفتالی بنت» به منظور دفع پیامدهای احتمالی، در تماس با هر دو طرف تلاش کرد تا به نقش میانجیگری جدیت ببخشد و نقش خود را به عنوان میانجیگر فعال کند. با این حال، این تلاش اسرائیل قبل از شروع ناکام ماند. «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین،، دیروز از یهودیان سراسر جهان خواست تا صدای خود را پس از حمله موشکی روسیه به برج تلویزیون کی‌یف که [به گفته او] محل قتل عام بیش از ۳۰۰۰۰ یهودی توسط نازی ها در طول جنگ جهانی دوم بلند کنند. این دعوتی مستقیم در خطاب به اسرائیل است».

زلنسکی که خود یهودی است، گفت: «من اکنون تمام یهودیان جهان را خطاب می‌کنم. نمی‌بینید چه خبر است؟ به همین دلیل بسیار مهم است که میلیون‌ها یهودی در سراسر جهان اکنون ساکت نمانند.. نازیسم در سکوت متولد شد. پس صدای خود را در مورد کشتار غیرنظامیان بلند کنید. صدای خود را در برابر کشتار اوکراینی‌ها بلند کنید».

در پایان این یادداشت آمده است: «​ در شرایطی که فضای محکومیت و خشم آمریکا و کشورهای اروپایی علیه روسیه حاکم است و این محکومیت‌ها و اقدامات خط سیر صعودی به خود می‌گیرد، به نظر می‌رسد که دستیابی به کرسی بی طرفی از طریق میانجیگری یا سکوت برای اسرائیل دشوار باشد».

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟