قیمت نفت روز جمعه در پی نگرانیها از مختل شدن صادرات نفت روسیه تحت تاثیر تحریمهای غربی، روند افزایشی را ازسرگرفت.
به گزارش ایسنا، پس از انتشار اخبار حمله روسیه به یک نیروگاه هستهای اوکراین که بزرگترین نیروگاه اروپاست و آتشسوزی در این نیروگاه، بازارهای سهام جهانی سقوط کردند و قیمتهای نفت تحت تاثیر نشانههای تشدید منازعه روسیه و اوکراین افزایش یافت.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ماه مه تا ۱۱۴ دلار و ۲۳ سنت در هر بشکه صعود کرد و آخرین بار با دو دلار و شش سنت معادل ۱.۹ درصد افزایش، به ۱۱۲ دلار و ۵۲ سنت در هر بشکه رسید. بهای این معاملات روز پنج شنبه ۲.۲ درصد کاهش پیدا کرد.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در آوریل با دو دلار و ۳۷ سنت معادل ۲.۲ درصد افزایش، به ۱۱۰ دلار و چهار سنت در هر بشکه رسید. این شاخص ابتدای معاملات تا مرز ۱۱۲ دلار و ۸۴ سنت صعود کرده بود. وست تگزاس اینترمدیت روز گذشته با ۲.۶ درصد کاهش بسته شده بود.
قیمتهای نفت در مسیر ثبت بزرگترین رشد هفتگی از اواسط سال ۲۰۲۰ قرار دارند و وست تگزاس اینترمدیت ۱۸ درصد و نفت برنت ۱۴ درصد از ابتدای هفته جاری تاکنون رشد کرده اند.
نفت تحت تاثیر این نگرانی که تحریمهای غربی علیه روسیه به تلافی حمله به اوکراین، صادرات روسیه را که بزرگترین صادرکننده نفت و فرآوردههای نفتی در جهان است، مختل خواهد کرد. فعالیت معاملاتی برای نفت روسیه آهسته شده است زیرا خریداران به دلیل تحریمهای آمریکا و فشار رو به رشد روی بایدن برای ممنوعیت واردات نفت روسیه به آمریکا، تردید دارند.
کریستوفر لونی، تحلیلگر شرکت آر بی سی کپیتال در یادداشتی نوشت: تشدید جنگ روسیه در اوکراین نه تنها باعث ریسک ژئوپلیتیکی شده است، بلکه به نگرانیهای تورمی افزوده و نرخ ریسک را به طور کلی افزایش داده است.
عرضه بیشتر نفت با آزادسازی هماهنگ ۶۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر اضطراری کشورهای توسعه یافته می تواند به عرضه اضافه کند. ژاپن روز جمعه اعلام کرد قصد دارد ۷.۵ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک برداشت کند.
قیمتها روز پنج شنبه ۱۰ دلار نوسان داشتند اما برای نخستین بار در چهار روز معامله گذشته تحت تاثیر خبر احتمال توافق هستهای ایران در قیمت پایینتری بسته شدهاند. این توافق صادرات نفت ایران را افزایش خواهد کرد و کمبود عرضه جهانی را تا اندازهای حل می کند.
بر اساس گزارش رویترز، ویویک دیهار، تحلیلگر بانک کامن ولث استرالیا در یادداشتی نوشت: رشد قیمتها ناشی از اختلالات واقعی صادرات نفت روسیه بیشتر از آن خواهد بود که با عرضه بیشتر نفت ایران جبران شود. قیمت میانگین نفت برنت در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم امسال به ۱۱۰ دلار در هر بشکه می رسد اما این ریسک وجود دارد که قیمتها به سطح بالاتر از پیش بینی ما در کوتاه مدت صعود کنند.