کیوسک بین الملل تابناک: هشدار درباره افزایش قیمت نفت به بشکهای ۱۸۵ دلار، آغاز مانورهای نظامی پکن در دریای چین جنوبی، استقرار ناو هواپیمابر شارل دوگل فرانسه در دریای مدیترانه، واکنش آمریکا و کره جنوبی به آزمایش موشکی کره شمالی و پرواز بمب افکن بی-۵۲ آمریکا بر فراز رومانی از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
هشدار درباره افزایش قیمت نفت به بشکه ای ۱۸۵ دلار
به گزارش بلومبرگ، بانک سرمایهگذاری جیپیمورگان پیشبینی کرد که در صورت ادامه اختلال در عرضه نفت روسیه، قیمت نفت خام برنت در پایان سال جاری میلادی به ۱۸۵ دلار برای هر بشکه میرسد.
قیمت نفت خام برنت، روز پنجشنبه (۱۲ اسفندماه) در پی امتناع معاملهگران از خرید نفت روسیه بهدلیل حمله این کشور به اوکراین، به حدود ۱۲۰ دلار برای هر بشکه رسید.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا با درخواستهای چندباره برای ممنوع کردن واردات نفت روسیه روبهروست، اما وی هنوز هیچ تحریمی علیه نفت مسکو اعمال نکرده است.
تحلیلگران این بانک معتقدند اکنون ۶۶ درصد نفت روسیه هیچ خریداری ندارد.
این تحلیلگران با این پیشفرض که نفت ایران بهسرعت وارد بازار نمیشود، اعلام کردند که قیمت نفت در ماههای آینده به ۱۲۰ دلار برای هر بشکه میرسد و در این قیمت میماند.
افزایش تحریمهای مسکو و در اولویت قرار گرفتن امنیت انرژی پیامدهایی برای فروش نفت روسیه به اروپا و آمریکا داشته است و به طور بالقوه بر فروش نفت روسیه به مقدار ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز تأثیر میگذارد.
این بانک تغییری در برآورد میانگین قیمت نفت خام برنت در سه ماه دوم، سوم و چهارم سال جاری میلادی ایجاد نکرد و آن را به ترتیب ۱۱۰ دلار برای هر بشکه، ۱۰۰ دلار برای هر بشکه و ۹۰ دلار برای هر بشکه اعلام کرد.
جیپیمورگان انتظار دارد در صورت بازنگشتن نفت ایران به بازار، میانگین قیمت نفت در سه ماه دوم، سوم و چهارم ۲۰۲۲ به ترتیب ۱۱۵ دلار برای هر بشکه، ۱۰۵ دلار برای هر بشکه و ۹۵ دلار برای هر بشکه باشد.
آغاز مانورهای نظامی پکن در دریای چین جنوبی
دولت پکن ضمن اعلام اینکه چین بیش از یک هفته مانورهای نظامی را در دریای چین جنوبی در منطقهای میان استان جنوبیاش موسوم به "هاینان" و ویتنام برگزار میکند، به کشتیها هشدار داد که از این منطقه فاصله بگیرند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، چین بر بخش عظیمی از این راهآبی مورد مناقشه که خطوط اصلی کشتیرانی در آن قرار دارد، ادعای مالکیت دارد و جزایر مصنوعی و فرودگاههایی را در برخی از صخرهها و جزایر دریای چین جنوبی ساخته و باعث نگرانیهای گسترده در این منطقه و در آمریکا شده است.
اداره امنیت دریایی هاینان اواخر روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد: این مانورها از روز جمعه آغاز شده و تا ۱۵ مارس (۲۴ اسفندماه) ادامه خواهند داشت. در این بیانیه مختصات منطقه مانور بین شهر سانیا در هاینان و شهر "هوئه" در ویتنام اعلام شد؛ شهر سانیا محل استقرار یکی از پایگاههای دریایی بزرگ چین است.
در این بیانیه آمده است: ورود به این منطقه ممنوع شد.
بخشی از این منطقه در محدوده ۲۰۰ مایل دریایی منطقه اقتصادی انحصاری ویتنام قرار دارد و ویتنام پیشتر از چین به خاطر آنچه آن را تعدی به قلمرواش میداند، انتقاد کرده است.
در سال ۲۰۱۴ میلادی هنگامی که یک سکوی نفتی چینی حفاری در آبهای ویتنام را آغاز کرد تنشها میان ویتنام و چین به بالاترین حد خود در دهههای اخیر رسید و این اتفاق باعث هجوم قایقهای هر دو طرف و اعتراضات ضد چین در ویتنام شد.
چین مرتبا در دریای چین جنوبی مانورهای نظامی انجام میدهد. ویتنام، مالزی، فیلیپین، تایوان و برونئی همگی بر بخشهایی از دریای چین جنوبی ادعای مالکیت دارند.
استقرار ناو هواپیمابر شارل دوگل فرانسه در دریای مدیترانه
وزیر نیروهای مسلح فرانسه اعلام کرد که ناو هواپیمابر "شارل دوگل" برای ماموریت بازدارنده علیه روسیه در دریای مدیترانه مستقر میشود.
به گزارش تارنمای روزنامه فرانسوی لو فیگارو، فلورانس پارلی (Florence Parly) اظهار داشت: این ناو هواپیمابر قبرس را برای رسیدن به منطقهای در دریای مدیترانه ترک کرده است.
وزیر نیروهای مسلح فرانسه جمعه شب در توضیح این اقدام، گفت: این ناو به هواپیماها اجازه انجام ماموریتهای هوایی، شناسایی و اطلاعات میدهد.
به گفته وی، این هواپیماها به سمت شمال و خاک رومانی پرواز خواهند کرد که در آنجا توانایی رصد و بازدارندگی خواهند داشت؛ بنابراین، هواپیماهای مستقر بر روی این ناو میتوانند به رومانی، در مرز اوکراین برسند.
لو فیگارو با اشاره به اطلاعات یاد شده، این سوال را مطرح میکند که این ماموریت بازدارندگی ناو هواپیمابر شارل دوگل چیست و آیا منحصراً هستهای است؟
به دنبال حمله بامداد پنجشنبه (پنجم اسفند) نیروهای روسیه به اوکراین، این جنگ اکنون وارد دهمین روز خود شده و همزمان با ادامه آتش جنگ، سیل واکنشهای جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریمهای بین المللی علیه روسیه همچنان در حال افزایش است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه "عملیات نظامی ویژه" علیه اوکراین را رسماً اعلام و خاطرنشان ساخته است که عملیات این کشور در اوکراین به منزله شروع جنگ نیست، بلکه اقدامی برای جلوگیری از یک جنگ در سطح جهانی است.
اما بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی و آمریکا بلافاصله این اقدام روسیه را به عنوان جنگی علیه اوکراین، محکوم و فشارهای مضاعف دیپلماتیک و اقتصادی خود بر روسیه را آغاز کردند.
واکنش آمریکا و کره جنوبی به آزمایش موشکی کره شمالی
روز شنبه، نمایندگان ارشد هسته ای کره جنوبی و آمریکا جدیدترین آزمایش موشکی کره شمالی را محکوم کردند و نسبت به افزایش سطح هماهنگی های لازم میان سئول و واشنگتن متعهد شدند.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، پیشتر در روز جاری کره شمالی یک موشک بالستیک را از اطراف منطقه ای در پیونگ یانگ آزمایش کرد، تنها کمتر از یک هفته از زمانی که یک موشک بالستیک دیگر را پرتاب کرده بود.
وزارت امور خارجه کره جنوبی با صدور بیانیه ای اعلام کرد: «نو کیو دوک» نماینده ویژه در امور امنیتی و صلح شبه جزیره کره و «سونگ کیم» همتای آمریکایی اش از کره شمالی به دلیل پرتاب های پی در پی موشکی در تخطی از قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل انتقاد کردند.
طرفین همچنین توافق کردند، موضع دفاعی را حفظ و رایزنی های نزدیکی را برای بازداشتن کره شمالی از تشدید اوضاع تقویت کنند.
آزمایش روز شنبه کره شمالی، نهمین نمایش قدرت این کشور در سال جاری است و تنها چند روز قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کره جنوبی انجام شده است.
شبکه الجزیره بامداد روز شنبه اعلام کرد که کره شمالی یک پرتابه ناشناس به سمت دریای شرقی شلیک کرده است. ژاپن اعلام کرده که این پرتابه به ارتفاع ۵۵۰ کیلومتر رسید و در مسافت ۳۰۰ کیلومتری فرود آمده است.
ماه گذشته، کره شمالی برنامه ای مبنی بر ازسرگیری آزمایشهای هستهای و موشکهای دوربرد خود صادر کرد و این گمانهزنی را به وجود آورد که میتوان در ادامه راه، اقدامات بزرگ تری انجام دهند.
تداوم شلیک موشک ها توسط کره شمالی در حالی رخ داد که پیونگ یانگ ظاهرا به دنبال تقویت همبستگی داخلی در میان بن بست مذاکرات هسته ای با واشنگتن و مشکلات اقتصادی ناشی از همه گیری کروناست.
پرواز بمب افکن بی-۵۲ آمریکا بر فراز رومانی
همزمان با تشدید جنگ بین روسیه و اوکراین، ایالات متحده بمب افکن «بی-۵۲ استراتو فورترس» خود را بر فراز جناح شرقی ناتو در اروپا به پرواز درآورد.
به نوشته روزنامه «دیلی پست»، ایالات متحده روز جمعه این رزمایش را در کنار نظامیان آلمانی و رومانیایی به نشانه اتحاد با اوکراین انجام داد.
بی-۵۲، بزرگترین بمب افکن راهبردی نیروی هوایی ایالات متحده است. این بمب افکن روز جمعه از پایگاه هوایی در انگلیس به پرواز درآمد. در بیانیه نیروی هوایی ایالات متحده در اروپا آمده که این بمب افکن پشتیبانی هوایی ماموریت خود را در سرزمینهای ناتو از جمله رومانی انجام داده است.
در حالی که جنگ بین دو کشور همسایه در جریان است، نیروی هوایی روسیه در تلاش است تا برتری هوایی را در فضای هوایی اوکراین برقرار کند. ایالات متحده و متحدانش بر این باورند که روسیه ممکن است تسلیحات مرگبار بیشتری برای شکستن مقاومت اوکراین در سریعترین زمان ممکن به کار گیرد.
وزارت دفاع روسیه اخیرا گزارش داد که یک فروند پهپاد آمریکایی «آر کیو-۴ گلوبال هاوک» در جریان حمله اوکراین به کشتیهای روسی در منطقه پرواز میکرده است. طی روزهای گذشته نیز منابع خبری از پرواز پهپاد جاسوسی نیروی هوایی آمریکا بر فراز حریم هوایی اوکراین خبر دادند.
ارتش آمریکا روز جمعه خبر داد که جنگندههای اف-۱۶ خود را با هدف تقویت امنیت منطقهای در بحبوحه تنشهای روسیه با اوکراین، از آلمان به رومانی منتقل میکند. این جنگندهها که تعداد آنها مشخص نشده، روز جمعه وارد پایگاه هوایی رومانی و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری دریای سیاه میشوند. در این پایگاه، جنگندههای ایتالیایی نیز حضور دارند.
فرماندهی آمریکا گفت طی این دوره که منطقه شاهد تنش ناشی از استقرار نظامی روسیه در نزدیکی اوکراین است، تنگاتنگ در راستای تقویت همپیمانان در منطقه دریای سیاه هستیم.»
گفته میشود که آمریکا قصد دارد طی روزهای آینده، سه هزار نظامی را به لهستان اعزام کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.