درخت اکالیپتوس بومی کشور استرالیا با تنوع بیش از ۶۰۰ گونه ای که از دهه ۵۰ وارد ایران و در مناطق مرطوب کاشته شد. پس از دهه ۷۰ توسط شهرداری وارد استان قم شد که در سالهای اخیر با تجربیات پیش آمده و رصد کارشناسی دقیق، کاشت این درخت در شهر کویری قم ممنوع شد. از مضرات این درخت که موجب توقف کاشت آن شد می توان به مصرف زیاد آب، رشد سریع و خسارت به تاسیسات برقی، رشد زیاد ریشه درخت و خسارت به سازه ها و منازل مسکونی، غیربومی و مهاجم بودن و استفاده زیاد از آبهای زیرزمینی است. اما متاسفانه همچنان با عنوان زراعت چوب و با دلیل استفاده از فاضلاب تصفیه شده کاشت این درخت در خارج از فضای شهری استان ادامه دارد.
احمد ظهرابی
همین؟ رشد سریع و ریشه دوانی زیاد؟ نظر کارشناسای شما راجع به رشد سریع و ریشه پراکنی درخت توت سفید و درخت بید معمولی چیه؟ اونا هم ریشه میندازن بیا و ببین... همه رو قلع و قمع کنیم؟
به نام خدا
اکالیپتوس و درخت کنوکارپوس که در خوزستان و بسیاری از جاهای دیگر کاشته می شوند علاوه بر همه ی اینها یک بدی دیگر هم دارد که از دید پنهان مانده است .
این درختان در هرجا که کاشته شوند به دلیل گرده افشانی زیاد ، مانع از باردهی دیگر گیاهان می شوند و یازدهی محصولات کشاورزی را کاهش می دهند و گیاهان محلی را از بین می برند .