به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، طبق آخرین گزارش وبسایت اسپیدتست (speedtest.net) در آخرین روزهای سال، رتبه ایران در اینترنت ثابت با ۴ پله سقوط به رتبه ۱۴۵ و در اینترنت همراه با ۳ پله سقوط به رتبه ۸۰ رسیده است.
وزیر ارتباطات در ماههای گذشته اظهار داشت که افت رتبه ایران صرفاً به دلیل پیشرفت کشورهای دیگر است و وضعیت اینترنت کشور در مقایسه داخلی با افت کیفیتی همراه نبوده است، اما گزارشات اخیر از کاهش سرعت اینترنت ثابت و همراه ایران نسبت به ماه ژانویه خبر میدهد.
میانگین سرعت اینترنت در ایران
در حوزه اینترنت ثابت نیز، میانگین سرعت دانلود در ایران، ۹.۷۸ مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت آپلود ۱.۳۱ مگابیت بر ثانیه و تاخیر، ۲۹ میلیثانیه است که رتبه ایران را به ۱۴۵ از میان ۱۷۸ کشور میرساند. این درحالی است که در ماه ژانویه رتبه سرعت اینترنت ثابت ایران در جدول جهانی عدد ۱۴۱ را نشان میداد.
طبق گزارش ماه فوریه میانگین سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۲۲.۴۲ مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۸.۷۶ مگابیت بر ثانیه و تاخیر ۳۳ میلیثانیه است که رتبه ایران را به ۸۰ از میان ۱۳۸ کشور رسانده است. این درحالی است که در ماه ژانویه رتبه سرعت اینترنت همراه ایران در جدول جهانی عدد ۷۷ را نشان میداد.
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گذشته درخصوص انتقادات درباره سقوط رتبه ایران در گزارشهای جهانی رتبهبندی اینترنت اظهار داشت که جایگاه ایران صرفاً در مقایسه با دیگر کشورها بدتر شده و سرعت اینترنت با کاهش کیفیت همراه نبوده است. اما حالا گزارش اخیر نشان میدهد که در آخرین ماه سال، سرعت اینترنت ثابت و همراه کشور نسبت به دو ماه پیش کاهش داشته و تنها دلیل افت رتبه، بهبود سرعت کشورهای دیگر نیست.
میانگین سرعت اینترنت جهانی
طبق آخرین آمار منتشر شده در اسپیدتست، تا ماه فوریه سال ۲۰۲۲، میانگین جهانی سرعت دانلود اینترنت ثابت، ۶۰.۷۶ مگابیت بر ثانیه و میانگین جهانی سرعت آپلود ۲۵.۹۵ مگابیت بر ثانیه و تاخیر ۱۰ میلیثانیه است.
در حوزه اینترنت همراه نیز میانگین جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل، ۲۹.۹۱ مگابیت بر ثانیه و میانگین جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۸.۵۴ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۲۹ میلیثانیه است.
رتبه یک تا پنج اینترنت ثابت در جهان، به ترتیب به شیلی (۱۹۷.۵۹ مگابیت بر ثانیه)، سنگاپور (۱۹۴.۰۷ مگابیت بر ثانیه)، موناکو (۱۸۸.۶۶ مگابیت بر ثانیه، تایلند (۱۸۲.۹۶ مگابیتبرثانیه) و دانمارک (۱۶۴.۱۴ مگابیت بر ثانیه) تعلق دارد.
همچنین رتبه یک تا پنج اینترنت همراه در جهان تا ماه فوریه ۲۰۲۲، به ترتیب به امارات متحده عربی (۱۳۳.۵۱ مگابیت بر ثانیه)، نروژ (۱۱۸.۵۸ مگابیت برثانیه)، کره جنوبی (۱۱۶.۵۱ مگابیت برثانیه)، قطر (۱۱۳.۰۰ مگابیت بر ثانیه) و هلند (۱۰۷.۸۱ مگابیت برثانیه) تعلق دارد.