کیوسک بین الملل تابناک: آزمایش موشک بالستیک جدید توسط کره شمالی، نشست فوقالعاده شورای امنیت پیرامون آزمایش موشکی اخیر کره شمالی، شکایت ترامپ از هیلاری کلینتون، هدف قرار گرفتن پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه و تصویب بودجه پنج سال آینده پایگاههای آمریکایی توسط پارلمان ژاپن، از مهم ترين خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
آزمایش موشک بالستیک جدید توسط کره شمالی
رسانه رسمی کره شمالی اعلام کرده، کیم جونگ اون، رئیس این کشور شخصاً دستور آزمایش نوع جدید موشک قارهپیمای این کشور را صادر کرده است.
ساعاتی قبلتر منابع خبری گزارش داده بودند، کره شمالی، پرتابهای ناشناس را از سواحل شرقی خود شلیک کرده است. ژاپن گفته بود پرتابه شلیک شده احتمالاً موشک بالستیک دوربرد است و به سمت آبهای شرقی شبهجزیره شلیک شده است.
رسانه رسمی کره شمالی اکنون اعلام کرده این کشور موشک قارهپیمای جدید خود به نام «هواسونگ-۱۷» را آزمایش کرده است. وبسایت KCNA (سایت رسمی دولت کره شمالی) اعلام کرد: «شلیک آزمایشی موشک قارهپیمای جدید هواسونگ-۱۷ توسط نیروهای استراتژیک کره شمالی روز ۲۴ مارس تحت هدایت مستقیم کیم جونگ اون انجام شد.»
آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۶ میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کردهاند.
کره شمالی به رغم این تحریمها بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه تأکید کرده است.
کره شمالی میگوید تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگیانگ پایان ندهد، از برنامه موشکی و هستهای خود عقبنشینی نخواهد کرد.
نشست فوقالعاده شورای امنیت پیرامون آزمایش موشکی اخیر کره شمالی
رسانههای مختلف اعلام کردند، پس از آنکه کره شمالی روز پنجشنبه نوع جدیدی از موشکهای بالستیک را آزمایش کرد، شورای امنیت تصمیم گرفت، امروز (جمعه) نشست فوقالعادهای برای بررسی این موضوع برگزار کند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل در توییتی نوشت: پس از آنکه کره شمالی، سیزدهمین آزمایش موشکی خود در سال جاری میلادی را انجام داد، شورای امنیت، روز جمعه نشستی فوقالعاده و علنی برگزار خواهد کرد.
گرینفیلد در ادامه، این اقدام کره شمالی را نقض جدید بسیاری از قطعنامههای شورای امنیت دانست و نوشت: در نشست فوقالعاده شورای امنیت درباره این اقدام بیثباتکننده مستمر گفتوگو خواهد شد.
شکایت ترامپ از هیلاری کلینتون
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا از «هیلاری کلینتون»، کمیته ملی حزب دموکرات و افراد و نهادهای دخیل در تحقیقات مربوط به دخالت ادعایی روسیه در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ شکایت کرد.
ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ به هیلاری کلینتون پیروز شد اما با گذشت شش سال از آن زمان در یک شکایت ۱۰۸ صفحهای، او را به «اخاذی» و «توطئه برای ترویج دروغهای ناروا» متهم کرده است.
ترامپ و نزدیکان او پس از انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ هم شکایاتی را با موضوع تقلب و تخلف در انتخابات ریاستجمهوری تنظیم و به دادگاهها ارائه کردند، اما هیچیک از آن شکایات به نتیجهای نرسید.
در شکایتنامه جدید، اتهاماتی هم علیه چهار مقام افبیآی یعنی «جیمز کومی»، «اندرو مککیب»، «پیتر استروزوک» و «لیزا پیج» مطرح شده است. «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در حال حاضر هم از جمله دیگر افرادی است که از او نام برده شده است.
روسیه دخالت در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ به نفع ترامپ را رد کرده است، اما جامعه اطلاعاتی آمریکا در گزارشی مدعی شده بود که روسیه تلاشهایی در این جهت انجام داده؛ هر چند بر نتیجه انتخابات اثرگذار نبوده است.
رابرت مولر که به عنوان قاضی ویژه برای تحقیق درباره این موضوع انتخاب شده بود، در آخرین گزارش خود، تبانی میان روسیه و ترامپ را تأیید نکرد؛ اما ده مورد از مانعتراشیهای ترامپ در اجرای عدالت را برشمرد.
مولر که به صراحت گفته بود ترامپ را از اتهاماتش تبرئه نمیکند، در گزارش خود به ارتباطات میان دستیاران ترامپ و مسکو اشاره کرده بود.
ترامپ در شکوائیه جدید خود ادعا کرد: در آستانه انتخابات سال ۲۰۱۶ هیلاری کلینتون و همدستان او توطئهای را طراحی کرده بودند که «توهین به دموکراسی آمریکا بود.»
هدف قرار گرفتن پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه
منابع خبری از حمله راکتی به نظامیان تروریست آمریکایی خبر دادند.
خبرگزاری اسپوتنیک در خبری فوری گزارش داد که یک پایگاه نظامی متعلق به نیروهای آمریکایی در بزرگترین میدان نفتی شرق سوریه، هدف حملات راکتی قرار گرفته است؛ هنوز درباره این پایگاه و خسارات احتمالی و طرف مسئول این حملات جزئیات بیشتری منتشر نشده است.
در همین ارتباط، پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر که محل استقرار نظامیان آمریکایی در شرق سوریه است، نیز تیر ماه گذشته هدف حمله موشکی قرار گرفت.
این حمله خسارات مادی به بار آورد و موجب شد تا نیروهای ائتلاف بینالمللی ضد داعش و نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) به حالت آمادهباش درآیند.
پیش از این نیز منابع خبری از وقوع حمله راکتی به پایگاه نظامیان ائتلاف آمریکایی در داخل پایگاه نفتی کنیکو در استان دیرالزور، نزدیک مرز عراق و سوریه است خبر دادند.
این منابع تأکید کردند که ۴ موشک مستقیم به پایگاه کنیکو اصابت کرد. پس از این حمله، تعداد زیادی از هواپیماهای ائتلاف آمریکایی نیز در آسمان منطقه «معیزیلة والعزبة» به پرواز درآمدند.
نیروهای آمریکایی در چند پایگاه نظامی در سوریه مستقرند که مهمترین آنها در نزدیکی میدان نفتی العمر و میدان گازی کنیکو در دیرالزور و التنف در جنوب شرق سوریه است. دولت سوریه نیز بارها تأکید کرده است که به حضور اشغالگرانه آمریکایی ها در خاک خود پایان خواهد داد.
تصویب بودجه پنج سال آینده پایگاههای آمریکایی توسط پارلمان ژاپن
پارلمان ژاپن «دایت» روز جمعه بسته ویژه مالی برای میزبانی از حضور نیروهای آمریکایی در این کشور به مدت پنج سال دیگر را تصویب کرد.
روزنامه یومیوری در گزارشی در این رابطه نوشت: بسته ویژه مالی برای تداوم حضور نیروهای آمریکایی در پایگاه نظامی ژاپن با حمایت ائتلاف حاکم حزب لیبرال دموکرات و حزب کومیتو و با رای اکثریت اعضای نمایندگان هر دو پارلمان ژاپن به تصویب رسید.
این بسته مالی همچنین از حمایت حزب مشروطه دموکراتیک ژاپن به عنوان بزرگترین مخالف دولت هم برخوردار بود.
براساس قانون تصویب شده در پارلمان ژاپن، این کشور بودجهای بیش از یک میلیون و ۵۵هزار میلیارد ین را در بین سالهای مالی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ صرف میزبانی از نیروهای نظامی آمریکایی خواهد کرد. سال مالی ژاپن از روز اول آوریل آغاز خواهد شد.
براین اساس پس از سال ۲۰۲۲ هر سال مبلغ ۱۰ میلیارد ین به این رقم اضافه خواهد شد.
در دسامبر سال گذشته، دولتهای ژاپن و آمریکا بر سر افزایش سهم توکیو از هزینه پایگاههای نظامی آمریکا در ژاپن به توافق رسیدند. این پایگاهها با هدف تقویت بازدارندگی آمریکا و ظرفیت پاسخگویی آن به ویژه در مقابله با چین تقویت میشوند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.